Foto bij OO8 • Chaos

Ethan Carson

De rit naar het kamp heeft echt nog een uur geduurd en heel dat uur hebben we tegen elkaar gezwegen. Zij omdat ze waarschijnlijk geschrokken is van mijn uitbarsting en ik omdat ik geen zin had om mijn excuses aan te bieden. Het is trouwens ook niet alsof het volledig onterecht was, want ze was het zelf op aan het zoeken door de hele tijd door te vragen. Toch? Ja.
In elk geval zijn we nu aangekomen in het camp. Ik zie dat de camper en de tent ernaast nog precies erbij liggen zoals ik het heb achtergelaten en dat verbaast me wel. Ik had gedacht dat die jongens die me de informatie hadden gegeven terug zouden zijn gegaan naar het kamp om te kijken of er misschien iets door me achtergelaten was.
Het kamp wordt omringd door een groot bos waar genoeg dieren te vinden zijn als je een beetje kunt jagen. Je moet alleen wel oppassen dat je geen ongewenste aandacht trekt van zombies, maar dat moet normaal gezien goed gaan als je niet met vuurwapens begint te schieten.
Ik laat het portier zachtjes dichtvallen. Ik heb mijn auto een beetje van het kamp verwijderd zodat, als er mensen aan mochten komen, hij niet te hard opvalt. Ik bedek de auto met wat takken en ga dan achter Rose aan naar het kamp.
Rose lijkt onder de indruk te zijn als ze de omvang van het kamp ziet en lijkt vooral blij te zijn met het vooruitzicht om in een camper te kunnen slapen. Ik heb wat soep in een blik bij me, dus die kunnen we straks makkelijk opwarmen in een pannetje boven het vuur. Het is ook wel aangenaam dat we een fatsoenlijke wc hebben om onze behoefte te kunnen doen. Ik ben een man en heb er niet veel last van, maar ik kan me voorstellen dat dat naar de wc gaan op random plekken voor Rose niet zo praktisch is.
Rose gaat de camper binnen en dropt daar haar spullen. Ik besluit om mijn spullen bij me te houden omdat ik toch nog wil gaan jagen. Ik wil eens zien of ik meer geluk heb met jagen dan de vorige keer dat ik ging.
“Ik ga jagen,” zeg ik tegen Rose. “Ik ben in het bos als je me zoekt.”
Misschien zou het verstandiger zijn om haar mee te nemen, maar om eerlijk te zijn heb ik niet zo’n behoefte aan haar aanwezigheid. We gaan de komende dagen genoeg in elkaars buurt zijn en een beetje tijd voor mij alleen is ook wel eens fijn. Bovendien zal ze me waarschijnlijk meer in de weg lopen dan dat ze me kan helpen.
“Wacht,” zegt ze zachtjes. “Wat moet ik doen als ik aangevallen word?”
Ik draai me naar haar toe en wijs dan naar de tent waar ik mijn knuppel heb neergelegd toen we hier aankwamen.
“Je weet wat ik je geleerd hebt,” zeg ik rustig. “Ik ga er niet altijd zijn om je handje vast te houden, Rose. Je moet het zelf doen.”
Rose bijt op haar onderlip en ik keer haar de rug toe voordat ze nog meer nutteloze vragen aan me kan stellen. Ze zal nooit zelfvertrouwen opbouwen als ze niet zelf probeert om te overleven en ik meende wat ik zei: ik ga er niet constant zijn om haar handje vast te houden. Ze moet het op een dag alleen kunnen doen, want onze paden gaan binnenkort waarschijnlijk wel scheiden.
Ik ga zonder iets te zeggen het bos in en laat haar achter me. Ik kijk nog één keer over mijn schouder naar haar en zie dat ze mijn knuppel vastgepakt heeft en er op dezelfde manier mee oefent als ik haar op het politiebureau heb laten zien. Ik doe mijn best om mijn glimlach te stoppen als ik merk dat ik aan het grinniken ben en probeer me op de jacht te concentreren.
Ik sluip zo stil mogelijk door het bos en luister naar de geluiden om me heen. Ik kijk op als ik een geluid hoor en haal mijn wenkbrauw op als ik een konijn verderop zie rennen. Hm. Ik had niet verwacht dat ik al direct iets tegen zou komen, maar dit is natuurlijk mooi meegenomen.
Ik heb helaas het materiaal niet om een val te zetten, dus moet ik maar hopen dat ik goed kan richten met mijn mes. Het is me de afgelopen dagen gelukt om een zombie recht in zijn oog te raken als ik vanaf een afstand gooide, dus ik hoop dat dit ongeveer hetzelfde is. Natuurlijk is een zombie groter en een makkelijker doelwit dan een konijn, maar ik kan het natuurlijk altijd eens proberen.
Ik haal mijn mes tevoorschijn en kijk geconcentreerd naar het konijn. Met het puntje van mijn tong tussen mijn lippen gestoken, doe ik een eerste poging om mijn mes te gooien. Het mes belandt net naast het konijn en het beest kijkt geschrokken op waarna het wegrent.
Ik zucht geïrriteerd en loop naar het mes toe om het op te pakken. Het konijn is schijnbaar niet erg slim, want een paar meter verderop blijft het zitten. Het lijkt deze keer behoedzamer te zijn en ik houd mijn mes weer in de aanslag om het opnieuw te smijten.
De oortjes van het konijn richten zich op één seconde voordat een harde gil door het bos weerklinkt. Mijn mes valt op de grond en het konijn rent ervandoor. Ik kijk geïrriteerd in de richting van het gegil.
“Ethan!”
Huh? Het duurt heel even voordat ik me besef dat het Rose is die aan het gillen is – wat me eigenlijk niet zo lang had moeten duren om te beseffen omdat zo’n hoog gegil van niemand anders dan Rose kan zijn – en voordat ik in de gaten heb wat ik doe, heb ik mijn mes al van de grond gegrist en begin hard te rennen in de richting van het gegil.
Een tak slaat genadeloos hard in mijn gezicht en ik weet zeker dat het een kras achterlaat, maar daar ben ik niet mee bezig. Ik ben bezig met het feit dat Rose me aan het roepen is en dat ik te ver in het bos verwijderd ben om haar direct te helpen. Het mes heb ik zo hard in mijn hand geklemd dat mijn knokkels wit worden en ik klem mijn kaken op elkaar terwijl ik mijn benen dwing om sneller vooruit te gaan.
En dan eindelijk, eindelijk ben ik er. En het beeld dat ik zie, is niet aangenaam. Rose ligt op de grond en bovenop haar ligt een kerel die eruitziet alsof hij zich al maanden niet gewassen heeft. En als hij omhoog kijkt, zie ik een kille blik in zijn ogen en een smerige grijns om zijn lippen.

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Is het een zombie? Het is vast geen zombie. Ik hoop dat het een zombie is, want anders heeft hij echt verkeerde bedoelingen.

  3 jaar geleden
  • Dragonrage

   Maar een zombie heeft in principe ook verkeerde bedoelingen hahaha

   3 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Ja, maar die zijn makkelijker uit te schakelen en in deze situatie vreemd genoeg minder eng.xD

   3 jaar geleden
  • Dragonrage

   Bespeur ik hier twijfel over Ethan's capaciteiten?:P

   3 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Nee! Nee, zeker niet. Ik zeg alleen dat een zombie minder moeite kost. Maar lukken gaat het hem zeker. En dan gaat Rose vertellen wat er met haar gebeurd is, want ik kan er niet meer tegen om het niet te weten.

   3 jaar geleden
  • Dragonrage

   Ha wat vind ik het toch leuk om je in spanning te laten <3

   3 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Ik niet:(

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen