Met een glimlach tot achter je oren sta je aan het buffet. Chocoladetaart en citroentaart, die twee zijn voor jou. Er is ook nog tiramisu, chocomousse, crème brûlée, fruitsla, ijs,... De bruid en bruidegom komen aanschuiven en de rest volgt. Je geeft een stukje taart aan wie dat vraagt. Enkele minuten passeren en het is aan de tafel van Bill en Tom. Je kijkt hoe ze lachend dichterkomen en een bord nemen. Javanais, rijstpap, bavarois,... Allemaal op hun bord.
"Eline!" sist de maître.
"Stop met dromen en doe verder!" beveelt ze tussen haar tanden door. Op haar gezicht staat nog steeds een glimlach. De gasten merken niets. Je schudt je hoofd en lacht naar de oudere man voor je.
"Chocolade of citroen?" vraag je. De man kijkt naar Tom en dan naar jou. Hij lacht. Zijn oude blauwe ogen gaan stralen.
"Doe maar beide." antwoordt hij.
"En succes eh." vult hij zichzelf aan. Je glimlacht en doet verder.
"Voor mij citroen, alsjeblieft, en voor mijn broer hetzelfde." Het is Bill. Hij lacht vriendelijk en je bedient de twee.
"Danke Eline." grinnikt Tom. Je lacht met één mondhoek en draait kort met je hoofd en ogen.
Na het dessert wordt het dansfeest ingezet met de openingsdans. 'All of me' van John Legend.
Wat. Een. Verrassing. Niet dus. Een mooi nummer, dat zeker wel. Maar van de 10 trouwfeesten zijn er zeker 7 die dat lied hebben. Saai. Je kijkt toe vanachter de toog. Je kijkt vooral naar Tom. Je denkt aan de vreemde avond dat dit al is geweest. Jouw tienercrush die hier aanwezig is. Hij tokkelt wat op zijn gsm en kijkt af en toe op naar het bruidspaar. De ouders vergezellen het pasgetrouwde koppel op de dansvloer en Tom klapt mee met de rest. Na het tweede lied wordt iedereen uitgenodigd om te dansen. Bill haast zich naar voor en Tom blijft zitten om verder te tokkelen op zijn gsm. Je gaat rond met plateaus drank en ruimt tussendoor vuile glazen af. De drank vloeit, Bill zijn moves verliezen al wat afwerking en Tom staat nu ook te dansen. Je ziet hen graag bezig. Lise komt naast je staan.
"Zeg Eline, dat zijn die twee van die band, allez, van Tokio... Tokio..."
"Tokio Hotel." knik je.
"Ja! Tokio Hotel. Dat was het! Ja zeg, die zijn veel veranderd. Schoon uitzicht vanavond!" lacht ze. Jullie grappen samen nog wat verder en je vertelt Lise hoe Tom je hand kuste eerder.
"Eline toch! Je kent de roddels van vroeger toch nog! Die is nog steeds zo! Eens een player, altijd..."
"Ja ja ja," onderbreek je haar. "Ik weet het wel maar laat mij nu eventjes genieten."
Lise geeft je gelijk. Bill begeeft zich naar de toog en bestelt een cocktail bij Lise.
"Tom, jij nog wat?" roept hij naar Tom. Tom kijkt op en zoekt waar Bills stem vandaan komt.
"Hierzo!" roept Bill weer en zwaait even terwijl hij met zijn ogen draait. Tom is weer geöriënteerd en komt dansend naar de toog. Hij likt even aan zijn piercing en geeft je een onhandige knipoog. Hij doet je lachen. Bill merkt het en geeft zijn broer een tik op zijn schouder.
"Stop met flirten en bestel iets, ik wil verderdansen." zaagt Bill. Tom maakt zagende mondgebaren met zijn handen en imiteert een zagerige Bill. Lise en jij lachen in koor.
"Doe mij ook maar zo'n cocktail." glimlacht hij. Lise neemt een longdrink maar je stopt haar.
"Zou jij niet beter af en toe al eens wat water drinken, Herr Kaulitz?" Tom steekt beide handen in zijn zij en kijkt je verbaasd aan.
"Wat krijgen we nu, Frau Eline? Gaan we tegenspreken? Op onze eerste ontmoeting? Gaan we? Ik zal erover nadenken terwijl ik die cocktail opdrink, is dat beter?" acteert hij hilarisch.
"Het is een start." bevestig je en zet z'n glas voor zijn neus.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen