Tom en Bill halen de meest absurde danspasjes boven. Je hebt nog nooit zoveel plezier beleefd tijdens het werk. Je neemt een cola zero voor jezelf en ziet dat de ijskasten leeglopen. Je gaat naar buiten en trekt een karretje mee. Het is gelukkig even gestopt met regenen. Je opent de loodzware deur van de koelcel en gaat binnen. Cola, cola zero, fanta, gini, duvel,... Je vult je kar en sleurt ze terug mee naar de zij-ingang aan de toog. Bak voor bak vul je aan. Je begint goed moe te worden, voel je. Je was al lang op en hebt de laatste dagen veel gewerkt. Je geeuwt en scant de dansvloer. Tom is nergens meer te bespeuren. Bill staat nog uitbundig te feesten.
"Twee cola's en een pintje!" hoor je ergens en je werkt verder. Opeens zie je een beschonken Tom verschijnen in de zaal. Hij shaket zich een weg naar voor en komt steun zoeken aan de toog. Hij laat zijn hoofd leunen op zijn rechterelleboog en kijkt je met één oog aan.
"Eline..." mompelt hij.
"Tom, stel je recht en ga wat slapen in je auto. Het zal je deugd doen." stel je voor. Hij knijpt zijn ene oog halfdicht en wijst naar jou.
"Alleen... als jij... meegaat." zucht hij.
"Dat zal niet doorgaan Tom. Ik heb werk te doen." zeg je. Je bestelt nog enkele mensen en ruimt de tafels verder af als het wat rustiger is. Je keert terug en Tom is weer verdwenen. Langs de dansvloer wil je naar de toog stappen. Je ontwijkt de bewegende ledematen zoveel mogelijk. Maar dat glas rode wijn zag je niet aankomen. Je das en hemd hangen vol wijn. De man die ermee tegen jou botste heeft amper iets door. Hij danst enthousiast verder. Je snelt je naar de berging en doet je hemd en das zo snel mogelijk uit.
"Zout, zout, zout, waar ben je,...?" fluister je. "Komaan, zout, come to mama..." herhaal je.
"Eline?" hoor je. Je draait je om en houdt je vuile hemd voor je lichaam.
"Tom, jij mag hier niet komen! Ga weg!" en je duwt hem richting de deur waardoor je hemd weer zakt.
"Eline, Eline..." zegt Tom terwijl zijn ogen jouw borsten opzoeken.
"Rustig, chill, ik wil alleen maar helpen. Ik zag wat er gebeurde net." zegt Tom gehaast en haalt een zakdoekje boven.
"Je hals is nat..." zegt hij. "En je ... ook." mompelt hij terwijl zijn handen twee borsten vormen. Je zucht.
"Dankje." Je neemt de zakdoek aan en wrijft je droog.
"Wel, zoek dan mee naar zout als je wilt helpen." zeg je geïrriteerd.
"Maar draai je eerst om, ik doe iets aan." Tom draait zijn rug naar jou en zoekt ondertussen overal zout.
"Hier is geen zout, hier is ook geen zout. En daar? Daar ook geen zout..." hoor je Tom beweren. Je trekt een polo aan van de zaal zelf en draait hem terug om. "Hier zoeken Tom, niet tussen de tafels en de stoelen. Daar zul je niks vinden." zucht je. Na even zoeken geef je het op en vraag je aan je collega's of ze het redden zonder jou. Je geeft hen een kus en zegt gedag.
"Sorry." gebaar je naar Lise en haalt je schouders op. Ze tuit haar lippen en steekt haar duim op.
"No problemo." zegt ze.
"Eline, ga je weg?" hoor je Tom vragen.
"Ja Tom, zonder proper hemd kan ik niet veel doen. En 't is toch al vier uur, ze hebben me niet meer nodig." antwoordt je zuchtend.
"Oké, laat mij meegaan tot aan je auto. We roken samen eentje, kom." Je laat Tom begaan en neemt je kleren en autosleutels mee. Je jas trek je aan, het is ijskoud buiten. Eenmaal buiten doet Tom je stoppen en haalt zijn pakje sigaretten boven en een zwarte aansteker. Hij steekt een sigaret in z'n mond en steekt ene uit naar jou. Je duwt zijn hand weg.
"Ik rook niet." zeg je. Tom knikt en steekt zijn sigaret op. Je hoort hem eraan trekken en ziet hem de rook uitademen. Samen stappen jullie naar je wagen en je ontgrendelt het slot. Je opent je deur en Tom stapt wat verder. Je fronst je wenkbrauwen maar stapt in. Seconden later stapt Tom in naast jou.
"Tom, hier niet roken alstublieft. Ik hou echt niet van die geur." Hij draait even in het rond met zijn wijsvinger en duwt op een knopje. De venster van zijn deur opent langzaam.
"Oh my God..." fluister je. "Tom, het is ijskoud, ik ben moe, jij bent dronken, ik wil naar huis, alstublieft. Alles was leuk, sorry voor mijn plotselinge rothumeur, maar jij weet er morgen toch niks meer van." Tom negeert je en houdt zijn sigaret buiten door de venster.
"Sssttt" zegt hij. "Geniet. Kijk."
Hij wijst door de voorruit naar boven. Hij wijst naar de sterren. Je volgt zijn wijsvinger en kijkt. Je ziet honderden sterren. Je zucht en glimlacht.
"Sorry." zeg je. "Ik ben zo moe... Ik ..."
"Sssttt." stop Tom jou. En hij houdt zijn vinger nu voor je mond. "Gewoon kijken." Hij trekt nog eens van zijn sigaret en gooit ze door het venster. Hij duwt opnieuw op de knop en kijkt naar jou.
"Prachtig he." zegt hij heel zacht. "Prachtig." zeg je. Je kijkt terug naar Tom. Jullie ogen vinden elkaar en in je buik is een hele vlindertuin geopend. Je hoort Tom zijn diepe ademhaling en je vraagt je af of hij de jouwe ook hoort. Je ziet hem heel traag zijn lippen nat maken met zijn tong en je ziet zijn adamsappel lichtjes bewegen. Zijn borstkas gaat langzaam op en neer. Zijn hand neemt voorzichtig de jouwe vast.
"Eline..." begint hij. Zijn hoofd buigt zich een weg naar jou toe. Langzaam komt zijn mond dichter bij de jouwe. Een walm van sigaretten en wodka dringen je neus binnen. Ergens ruik je toch ook nog zijn subtiel parfum. Je sluit je ogen. Tom houdt halt. Je opent je ogen weer. Jullie neuzen raken elkaar net niet. Toms ogen zijn heel klein en rood van de drank. Hij draait zijn hoofd en geeft je een zachte zoen net naast je lippen. Je voelt zijn piercing eventjes.
"Bedankt voor de leuke avond en de goede bediening. Laat alleen niet meer zoveel vallen in't vervolg." glimlacht hij terwijl zijn gezicht nog steeds naast het jouwe rustte. Je voelt zijn warme adem in je oor. "Slaapwel." fluistert hij en hij stapt uit. Hij slaat het portier dicht en stapt de zaal terug binnen. Je blijft verdwaasd achter, start je motor en gaat naar huis.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen