Er wordt aangebeld. Je kijkt of je make-up goed zit en beslist nog snel enkele laagjes mascara bij te doen. Er wordt opnieuw aangebeld.
"Ja jaaa!" roep je. Je doet nog een sjaal aan en je schoenen. Alweer wordt er gebeld. Nu telkens met een interval van 2 seconden. Je rent naar de lift en drukt op nul. Eenmaal beneden zie je Tom staan, telefonerend en rokend. Je opent de voordeur. Tom draagt een donkere broek met dezelfde lederen vest van vannacht. Zijn haar weer mooi in een wilde dot. Tom draait zich om.
"Gotta go, bye" hoor je hem zeggen. Hij kijkt over zijn zonnebril heen naar je outfit.
"Je ziet er goed uit." zegt hij met een goedkeurend knikje. "Om naar een fancy diner te gaan." vervolledigt hij terwijl hij zijn zonnebril wegsteekt.
"Wat? Tom? We gingen toch eten? Ik dacht...?" vraag je.
"Eline. Ik zei dat we wat gingen doen en eten, ja? Niemand zei dat we naar een deftig restaurant gingen. Ik dacht eerder om te gaan bowlen en daarna naar de Mcdo..." zucht Tom.
"Oke, heb ik nog tijd om te omkleden?" vraag je terwijl je je sleutel bovenhaalt en naar de voordeur draait. Tom neemt je hand en trekt je tegen zijn borstkas. Hij kijkt diep in je ogen en lacht lief.
"Dacht je nu echt dat ik je zou meenemen naar de Mcdo?" fluistert hij.
"Minstens een KFC voor jou! Maar dat is hier niet." maakt hij zijn grap af. Je rolt je ogen en lacht. Tom bukt wat voorover en kust je langzaam net naast je mond. Jullie mondhoeken raken elkaar net en je krijgt het snel warm. In je buik gaat een enkel vlindertje aan het fladderen.
"Kom, stap in." En hij opent het achterste portier.
"Kidding, right?" vraag je geïrriteerd.
"Yeah, kidding." lacht Tom en opent nu het voorste portier. Je stapt in zijn zwarte suv en Tom neemt plaats naast jou aan het stuur. De wagen is heel proper. Nergens een vuiltje te bespeuren. Een heel verschil met jouw auto. Gelukkig was het donker toen jullie samen in je auto zaten. Tom rijdt rustig als een echte heer en volgt de gps.
"Waar gaan we heen?" vraag je.
"Sssttt." gebaart Tom. "Dat zul je wel zien."
"Wat is Bill nu aan het doen?" vraag je dan.
"Ik denk dat ie nog slaapt. Ofwel films aan't kijken op onze kamer. Het was behoorlijk laat en we hadden allebei veel gedronken." lacht Tom. Jullie staan stil voor een rood licht en Tom voelt hoe zenuwachtig je bent. Hij kijkt je aan en streelt je hand.
"Relax." zegt hij zacht en geeft weer gas als het groen is. Je geniet van de muziek in de auto en probeert uit te dokteren waar jullie naartoe gaan.
De zetelverwarming maakt je terug slaperig. Je zakt lekker weg in de warme lederen zetel. De wagen vertraagt en Tom parkeert. Je kijkt op maar ziet niet veel, de autolichten waren al gedoofd. Je stapt uit en ziet een plas net naast de auto.
"Great." murmel je. Tom ziet hoe je berekent om niet met je hoge hakken in de plas te moeten stappen en biedt zijn hand aan. Je springt naar hem toe en landt mooi voor hem. Je hoort veel lawaai maar ziet nog niks. Tot Tom je meeneemt met zijn ene arm rond je rug en zijn hand in je zij. Er was een kermis aan de gang. Je ziet kinderen met een suikerspin en warme wafels. Mama's en papa's die toekijken. Koppeltjes die lieflijk in het reuzenrad gaan. Overal sfeer en plezier. Je lacht naar Tom en kijkt in zijn ogen. "Super." zeg je traag vol verwondering. Tom neemt je hand en trekt je mee naar de kraampjes.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen