Zonder veel nadenken bel je Tom op eens je thuis bent. Geen antwoord. Je legt je op bed en laat al je tranen begaan. Zonder inkomen kun je niet blijven alleen wonen. Dus moet je ander werk gaan zoeken. Maar wat wil je dan gaan doen? Of liever, wat kun je dan gaan doen, zonder diploma? In een andere bakkerij? Never. Het werk is super, maar daar stopt het ook. Als je gekalmeerd bent, stuur je Tom een bericht.

"Goedemorgen. Goed geslapen, jij? Ready for take-off? X"

Je leest de woorden opnieuw en opnieuw. Take-off. Take-off. Ready. For. Take. Off. "Ja!" roep je uit. En je propt zoveel mogelijk kledij in een rugzak, samen met je paspoort en zoveel cash als je vindt. Onderweg naar de tram droog je je laatste tranen en zoek je de trein naar Brussel op. Je loopt fietsers en voetgangers nét niet omver om de tram te halen die gestopt was. "Sorry! Sorry!" zeg je aan de lopende band. Je glipt door de piepende deuren en neemt plaats in de tram. Na een kwartiertje zitten begin je opnieuw te rennen. Eerst zo snel mogelijk een ticket kopen aan de automaat en dan alweer gaan rennen. "Perron 7, perron 7." zeg je buiten adem. Je neemt de roltrap en klautert op de trein. "Conditie nul." lach je naar een medereiziger. De man lacht terug en schuift op zodat je erbij kan. Jullie slaan een kort praatje en je komt langzaam op adem.

De trein vertraagt en je gaat klaar staan aan de deuren. Je kijkt een laatste keer hoe laat het is en je slikt. Je ademt diep en en loopt zo snel als je kan naar de ingang van de luchthaven. Mensen kijken je kwaad aan of staren je na, maar jij denkt maar aan 1 ding. Vrijheid. Het gevoel dat Tom je gaf. Vrijheid. Zorgeloos zijn. Je gaat door de automatische glazen deuren binnen en een warmte valt op je neer. Je kijkt links, rechts, boven. Je zoekt iets, maar je weet zelf nog niet wat. Je spreekt een hostess aan en vraagt waar ze tickets verkopen. De dame begeleidt je vriendelijk naar één van de vele bureaus en gaat dan verder. Achter de balie zitten enkele dames en heren, allemaal druk in de weer met de computer en klanten. Je schuift geduldig aan en zucht als je naar de klok boven je kijkt. Als het eindelijk aan jou is, leg je je paspoort en geld voor je uit.

"1 plek op de eerstvolgende vlucht naar LA alstublieft." zeg je knalrood.
De dame in kwestie bekijkt je met gefronste wenkbrauwen en een scheefgezakte mond aan. Zonder iets te zeggen, begint ze te tokkelen op het klavier en klikt ze vanalles aan. Ondertussen komt er een berichtje binnen op je gsm.

"Hey, ik had liever nog langer geslapen. Heb jij goed geslapen?
Bedankt voor je leuke gezelschap gisteren. Mijn broer en ik zijn helemaal ready for take-off.
Net gearriveerd in Deurne. X"

Je leest het bericht en je wereld staat even stil. De dame aan de desk vertelt je welke vluchten er zijn maar jij hoort het enkel als gebrabbel op de achtergrond van je hartslag. Je schudt jezelf terug wakker, kijkt de dame aan, neemt je paspoort en geld en stapt weg van de balie. "Sorry." mompel je nog onverstaanbaar.
Je zet je even neer op een bankje en leest Toms bericht opnieuw. Ze zijn in Deurne. En jij in Brussel. Je zet een serieuze blik op en duwt op het groene telefoontje.

TOM POV
Je stapt uit en neemt je valiezen uit de kofferbak. Bill doet dat ook, alleen heeft die 2 keer zoveel valiezen. Je ziet hem sukkelen en lacht hem uit.
"Kom Bill, geef mij ook nog ene." lach je hoofdschuddend.
Samen stappen jullie binnen in de kleine luchthaven. Hier hebben jullie amper last van opdringerige, wilde fans en op die manier is het aangenamer reizen. Een man staat jullie op te wachten en begeleidt jullie naar de tarmac. Een andere man neemt jullie bagage over en legt ze op een karretje. Je kijkt op je gsm en ziet een berichtje van Eline. Je had nog niet geantwoord door de drukte die kwam kijken bij het inpakken en het haastig klaarmaken voor vertrek. Je antwoordt en Bill maakt plagerige kusgeluidjes in je oor. Je verkoopt hem een stamp in zijn zij en stapt stevig door. Jullie komen aan in een heel grote hal en jullie jet staat klaar. Bill gaat onmiddellijk binnen en legt zich in één van de loungebanken. Jij wilt ook net opstappen als "Eline" verschijnt op je gsm. Je drukt op groen en stapt enkele meters weg van het vliegtuig.

"Hey Eline! Alles oké?"
"Tom, ik heb een probleem. Ik heb een gunst nodig van je. Een grote. Jullie zijn in Deurne. Ik dacht dat jullie in Brussel zouden zijn. Door omstandigheden heb ik een lange vakantie nu. En ik dacht, hey, laat ik naar Tom gaan en meegaan naar LA, dat is toch al altijd een droom. Impulsief en dom, ik weet het. Maar toen kwam ik hier aan, in Brussel dus, en..."
"Eline, blijf waar je bent. Ik kom."

Reacties (1)

  • DreamMachine

    Oehh ik vind het zo leuk hahaha!! Snel weer verder hoor!!! 😂(flower)

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen