Ik ben weer aan de lege tafel gaan zitten. "Fijn, en wat nu?" vraag ik. "We gaan naar de Hartenkoningin," zegt Jack. "Maar Jack... Moet jij niet ook je lijn volgen als Cheshire Cat?" vraag ik hem dan. "Nee, de Cheshire Cat is het enige personage waarvan het ks toegestaan om te doen wat hij of zij wilt. Die jongen daar moet dat wel weer," zegt hij wijzend naar Ray. "Oké... Dat word het bos in gaan," zeg ik als ik op sta. "Weet je wel welke kant je op moet?" vraagt Jack dan. "Nee, maar daarvoor heb ik toch een kitten?" vraag ik lachend. "Alleen als je stopt met me een kitten te noemen," zegt Jack. "Oké," zeg ik. Jack begint te lopen, het bos in. Ik kom naast hem lopen. "Weet je wat ook nog passend zou zijn, mini-neko," zeg ik grijnzend. "Wanneer stop je met deze bijnamen?" vraagt hij. Ik haal mijn schouders op. "Dan bedenk ik er ook gewoon een... Little Evil!" Hij klinkt nogal trots. "Kan je niks beters bedenken?" vraag ik hem lachend. "Nu niet, maar komt wel!" zegt hij als we doorlopen.

Na een tijdje lopen maken we een tussenstop. "Ik moet echt even zitten," zeg ik als ik me in het gras laat vallen. Jack komt ernaast zitten. Ik bekijk de bomen. "Ondanks dat het hier iets gevaarlijker is, vind ik het toch mooier dan de aarde... Hier is alles nog zo mooi en... Bosserig... Is dat een woord?" zeg en vraag ik me hardop af. "Volgens mij is bosserig geen woord," lacht Jack. "Je snapt wat ik bedoel," zeg ik als ik het weg wuif. "Dat is waar," stemt Jack in. Ik kijk naar de lucht, het valt me nu pas op dat de wolken niet alleen wit zijn maar sommige ook gekleurd. Ik moet lachen. "Wat is er?" vraagt Jack. "Ik heb gewoon nog nooit gekleurde wolkjes gezien," zeg ik. Groen, roze, rood, paars, blauw, oranje, elke kleur die je kan bedenken zie je in een bos in Wonderland. Dan gaat Jack in het gras liggen. "We hoeven ons niet te haasten om bij de Hartenkoningin te komen, goed wint toch altijd," mompelt Jack. "Ik vraag me af wie het is," zeg ik. Jack knikt instemmend. Ik kijk naar hem. Ik weet niet wat maar er is iets fascinerend aan hoe hij in het gras ligt. "Is er iets?" vraagt hij, als hij het op merkt. "Oh... Nee," mompel ik snel.

We kijken nu al een tijdje naar de lucht, tot Jack op staat. "Laten we verder gaan," zegt hij. Ik sta ook op. "Hoe lang is het nog ongeveer lopen?" vraag ik hem. "We zijn bijna op de helft, zie je die pieken boven de bomen uit komen?" Ik kijk naar de bomen en zie inderdaad iets erboven uit komen. Het lijkt op het bovenste gedeelte van een groot gebouw... Of kasteel. "Het kasteel van de Hartenkoningin," mompel ik. "Inderdaad," zegt Jack. Ik begin in die richting te lopen. "Weet je waar ik nu al een tijdje over nadenk...?" vraag ik dan. "Natuurlijk niet," zegt Jack. "In mijn wereld eindigt Alice dat ze wakker word naast haar zus en alles een droom bleek te zijn... Wat zal er hier gebeuren, ik weet dat het geen droom was," zeg ik. "Dat zien we vanzelf," zegt Jack. Dan lopen we verder. Ik kijk om me heen, waardoor ik niet merk dat er een staan voor me ligt, ik struikel en op de grond beland. Ik vloek een keer. "Gaat het?" vraagt Jack. "Ja, gelukkig ving de grond me op," antwoord ik sarcastisch. Jack steekt zijn hand uit. Ik neem hem aan en trek mezelf overeind. Ik klop mijn kleren af en kijk naar de steen die, ik ben er niet eens verbaasd over, verdwenen is.

We zijn alweer een tijdje aan het lopen en het word donker. "Het is nog maar een klein stukje maar laten we eerst even slapen," zegt Jack als hij verdwijnt en in een boom gaat zitten. "Is het veilig om hier te gaan liggen?" vraag ik lachend als ik tegen de boom aan ga zitten. Het bleek dus een deur te zijn en ik val erdoorheen. Ik weet niet hoe ver ik val maar het lijkt eeuwen. Dan sta ik opeens op een grasveld, met allemaal heggen om me heen. Ik zie een paar kaarten, met benen armen en een hoofd. Ze zijn witte rozen rood aan het verven. Ik weet meteen waar ik ben, het hartenlabyrint van de Hartenkoningin.

Reacties (1)

 • DeNaamIsGideon

  Damn, fix je deuren Hartenkoningin, het is niet de bedoeling dat je er door valt als je er tegen aan valt.

  3 jaar geleden
  • Kyonakoenen

   Ik moest het plot van Alice in Wonderland hiervoor op zoekenxD

   3 jaar geleden
  • DeNaamIsGideon

   Ik weet die ook niet meer, dus dit is best een goeie refresher.

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen