Foto bij 31: Float. Cry. Fuel.

“This is an offer not to refuse” – Godsfather

WIETSKE POV

Toen ik na een heel tjid niet meer flauw was geval zat ik op de boot van Schork en Dries was er ook en een kat de kat van Roy Roti maar dat was niet alles want er was ook een matroos maar er waren ook andere mantrosen.
En ‘Je bent weer wkaker geworden”!werd geroepn en Dries ging naast me zitten en hielp me oereind.
Ik kinik want ik denk dat ik wel weel wakker ben maar zo raar het voelt als een droom alemaal” en Dries haalt haar shouders op en glim lacht.
“ik heb ook idee dat ik droom,” zegt hze en samen zitten we even. De boot ronkt want het is een motorboot maar dan groot. Ik zucht. Ik kan me niet meer voor me halen wat en hoe het allemaal zat. Het is zo inverwikkelt, ik ga huilen. “Wat is er schat’ zegt Dries en ze trekt me in een knuffel. En dan druk ze een smak op mijn wang ik denk woh maar ik zeg niks want ik huil en dan denk ik dat ik dat denk is ook niet nodig Dries is toch zeker mijn best vriendin het allerst dat weet ik zeker.
Maar waar zijn we? Vraag ik en Dries lacht? Ze pakt thee.
“Kijk ik heb je favo thee gezet en ik weet welke dat is.” ik lach want het is waar. En ik slok. “is het lekker want ik heb het wel gezet met water uit de zee en dat is heel zout maar ik denk niet dat het heel vies is maar ik heb het niet geproeft?” ja het gaat prima enze smakt me nog een keer op mijn wang. De ander. “is dit niet de boot van Schork die ik nooit ondmoed heb die heeft een boot toch?”
Dries kijkt een beetje raar en ze geeft me nog een slok tee. “Ja ei gelijk heb je wel gelijk maar hij kan je niet met je praten want hij is nog aan het roeren want we zijn weg uit Dipje dip zegt ze en ik schirk, wat!
Waar zijn we?
Ik kijk uit de boot en ik zie golven golven golven en een meuw hij krast.
Maar net als ik wil zeggen dat ik niet weet wat ik moet zeggen heeft Dries een bord met hele lekkere koekjes en ik ga ze eten heb ook zo veel honger dat komt door de zwagers want het zijn er wel twee en die eten natuurlijk veel want ook dat het jonges zijn. Ik eet alle koekjes en Dries ook en dan zegt ze” kom we spelen doen durf en de waarheid’ en ik zeg j’a’ en dan spelen we ene tijdje en Dries vraagt me of ik iemant leuk vindt en ik weet niet wat ik zegen moet en ik zeg ja maar dan wil ik niet zeggen wie. Want niemant mag weten dat ik een jongen in de kelder namerlik Svan de Kelder leuk vindtt!

SCHORK POV

Ik ben aan de roer met mijn stoere jas en maatrosen naast me en baard.
Achter ons ligt Dipjedip maar dat was niet de beodeling ik wilde eigelijk Rita hebben om haar te vertellen hoe het allemaal zit maar ik denk dat dat wel goed komt zo. Maar ik heb namelijk precies wie ik wilde en dat is mijn echte dochter maar ik hoop wel dat ze niet boos wort als ik haar dat vertel maar ze moet het maar niet want ik ben haar vader en ik houd van haar.
“ah de thee’ en ik drink een slok. Het is zout maar ik ben stoer.
Dan hoor ik een stem op de radio en ik kijk er naar voordat ik het aan zet.
“ja wie is dit?” en ze stem zegt krakent dat ik naar Dipjedip moet terugkomen want het is Rita’s Moeder en ‘waarom moet ik dan?’ en zij zegt” :want Rita wil je spreken reacties!”?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen