Daryl trok er vaak in zijn eentje op uit en keerde pas bij het vallen van de avond terug. Hij moest iets omhanden hebben. De omgeving had hij inmiddels uitgekamd. Binnen een straal van tien kilometer waren negen huizen, waarvan er twee nog niet waren geplunderd. Veel voedsel was daar echter niet geweest – en het gebrek aan voedsel vormde echt een probleem.
      Vandaag was hij ook uren op weg geweest en het had nergens toe geleid. Hij verborg de motor die hij ergens had gevonden tussen de struiken. De auto was nog niet terug. Tess reed al een paar dagen de tegengestelde richting uit om te kijken of daar nog iets te halen viel. In het begin had hij het fijn gevonden dat ook zij haar handen uit de mouwen stak, maar steeds vaker was er een knagend gevoel wanneer ze lang wegbleef. Hij wist niet precies wat het was. Ze kon zichzelf prima redden, maar er kon van alles gebeuren. Begon hij zich aan haar te hechten? Was het een onheilspellend voorgevoel?
      Hij drukte de gedachten opzij. Piekeren was zinloos. Hij klom over het hek heen en liep tussen de attracties door naar het restaurant. Het was al schemerig en de verlatenheid van het pretpark joeg kriebels door zijn lijf. Tess had ervoor gezorgd dat er alleen stroom was in het restaurant, zodat het hier doodstil was.
      Binnen zaten de twee meiden al te wachten. Beth had kringen onder haar ogen. Ze zag er slecht uit – en ergens maakte hij zich zorgen om haar. Het verlies om haar vader hakte er nu pas echt in. Misschien dat afleiding beter voor haar was en hij haar de volgende keer beter kon meenemen, maar omdat ze zo door emoties werd voortgedreven was dat gevaarlijk. Zelf had hij soms ook de neiging om zich te laten gaan, om het rottende bloed van Walkers te laten rondvliegen tot zijn frustraties tot kalmte waren gebracht. Hij kon zich daarna echter snel weer herpakken, wat niet voor Beth gold. Haar emoties bleven haar voortstuwen.
      Daryl slaakte een zucht toen hij hun afwachtende blikken zag en schudde grimmig zijn hoofd. Hij keek weg, zodat hij het neerslaan van hun ogen niet hoefde te zien. Hoewel hij had gedaan wat hij kon, had hij het gevoel dat hij tekortschoot. Hanna was dan wel volwassen, maar ze was zijn zusje en ze gedroeg zich eigenlijk als een tiener die zich verborg voor de gruwelijkheid van de wereld. Hij vond het moeilijk om een gesprek met haar te voeren. Hij was sowieso al geen prater – maar ieder onderwerp herinnerde hem eraan dat hij haar min of meer in de steek had gelaten, zich niet genoeg om haar had bekommerd. Hij wilde dat nu goed maken – en had het gevoel dat hij daar keihard in faalde.

Uren kropen voorbij – steeds langzamer leek het wel. Het was al ver voorbij etenstijd. Beth had één blik asperges opgewarmd dat Tess twee dagen geleden in een kelder had opgedoken en daar moesten ze het vanavond mee doen. De portie voor Tess hadden ze bewaard, ze was nog steeds niet terugkomen.
      Inmiddels ijsbeerde hij door de ruimte. Nog een halfuur, zei hij tegen zichzelf. Dan ga ik haar zoeken.
      Minuut na minuut ging voorbij. Na een halfuur was ze er nog steeds niet. Daryl liep van het ene naar het andere raam, zonder dat hij haar zag.
      Hanna stond bij de deur, haar gezicht krijtwit. Beth stond ernaast en had een arm om haar heen geslagen. Blijkbaar waren de twee erg naar elkaar toegegroeid in de dagen dat ze alleen waren achtergebleven.
      ‘Ik ga haar zoeken,’ bromde Daryl toen de rusteloosheid dusdanig toenam dat hij er zwaarder door ging ademen.
      De twee meiden keken op. Tranen schitterden in Hanna’s ogen.
      ‘Maak je niet druk,’ bromde hij. ‘Misschien zit ze gewoon zonder benzine of verspert een groep Walkers haar de weg.’
      Hanna zei niets. Haar onderlip trilde.
      In Hanna’s ogen was Tess onfeilbaar, liet ze zich door geen Walker tegenhouden en zou ze niet met onvoldoende benzine weggaan.
      Daryl hing zijn kruisboog over zijn schouder en verliet het restaurant.

Reacties (3)

 • GossipGirl21

  Ommgg snel verder?:)

  3 jaar geleden
 • Trager

  Omg ik wist dat er wat ging gebeuren. Snel verder :3

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  Verdeeeeeeeer

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen