Foto bij -28- brief 2

Beste Vittoria,

Wat leuk dat je schrijft! Ik heb al vaak nagedacht over hoe je een brief zoals deze schrijft, maar ik geloof niet dat ik het heel goed kan verwoorden. Ik wil wel een poging wagen om het zo goed mogelijk op te schrijven!

Allereerst wil ik je schrijven dat ik heel erg enthousiast werd toen ik je brief las. Ik hou van de humor die je gebruikt en ik heb dan ook meerdere malen moeten lachen om wat je schreef.
Ten tweede wil ik mezelf ook natuurlijk voorstellen! Misschien had ik dit beter eerst moeten doen, maar ja, helaas.
Mijn naam is Elia en ik ben 21 jaar oud nu. Mijn vader is Italiaans en mijn moeder is Nederlands. Ook ik heb heel veel interesse in Italië! Ik hou van de cultuur, de kunst, de steden, de geschiedenis en ook vooral het eten! Mijn nonna is mijn held! Zij kan zo lekker koken dat ik graag meer opschep. Niet dat ik een keuze heb, ze staat zo lang in de keuken en ik hoef nooit op te scheppen want als ik genoeg heb gaat mijn nonno nog meer opscheppen. Helaas zie ik mijn nonno en nonna niet zo vaak, omdat ze natuurlijk in Italië wonen. Mijn opa en oma mis ik dus wel erg.
Ik hou ook heel veel van boeken, een mens kan er alleen maar wijzer van worden! Lezen is dus een van mijn hobby's, maar ik heb natuurlijk wel meer!
Geschiedenis, daar hou ik me toch ook wel vaak mee bezig. Naast het eten dan! Vooral de Romeinen vind ik interessant! Die jongens hadden altijd ruzie onder elkaar, net zoals echte broers. Het ging dan natuurlijk over wie er de baas mocht spelen over Italië en de landen die er zeg maar bij hoorden. Ik beeld me altijd in dat ze elkaar in het latijn uitscholden. Zou vast apart klinken, rare jongens die Romeinen!
Verder hou ik ook van muziek luisteren. Ik luister van alles en nog wat. Een greep uit mijn verzameling: Zucchero, Dolcenera (Italiaanse muziek), Coldplay (Engelse muziek) maar ook van Bill Haley en Eddie Cochran (muziek uit de jaren '50!). Ik kan niet zonder muziek, ook als ik naar mijn werk moet of naar huis terug heb ik muziek in. Ik heb daarom ook veel mijn oortjes in!
Wat voor muziek luister jij? Ik ben wel benieuwd, ik vind het altijd leuk om met nieuwe muziek kennis te maken!

Ik heb ook lang nagedacht over hoe mensen mij altijd omschrijven... Ik denk toch wel een beetje als een lolbroek, maar ik kan ook heel serieus zijn! Ik vind het ook heel belangrijk om goed te kunnen praten, ook als het een minder leuk gesprek is. Mijn moeder noemt mij ook wel eens een serieuze grapjas...
Verder ben ik ook wel ijverig en een beetje creatief (als in dingen en oplossingen bedenken, niet creatief met mijn handen). Ook ben ik behulpzaam. Goh, het is eigenlijk wel wat raar om dat over jezelf te schrijven. Dat is natuurlijk niet alles, maar ik wil je niet vervelen!
Eten is dus een van mijn hobby's, maar ik eet van alles. Ik hou van pasta, pizza natuurlijk, risotto (ook van gewone rijst hoor), andijviestamp, salade, een heel klein beetje vis; dat ook. Ik drink af en toe nog wel eens een biertje met mijn vrienden, maar daar houd het eigenlijk ook wel op. Het moet niet te gek worden natuurlijk. Thee en chocolademelk vind ik ook heel erg lekker! Dat je geen alcohol lust is helemaal niet zo erg, ik vind het knap dat je daar de grens durft te trekken. Ik heb wel het idee dat jij nooit iets zult doen dat tegen je zin is (en gedwongen). En die bloemkool moet je ook niet opeten dan! Ik moest eigenlijk wel een beetje lachen om het feit dat je oma ooit een paar bloemkoolstukjes had gestopt in je eten. Maar arme jij.... Ik heb het niet zo heel erg op bruine en witte bonen. Je kunt niet altijd alles lekker vinden!

Het enige wat ik je nog niet heb verteld is dat ik werk in mijn dagelijks leven. Ik doe dus een studie Communicatie. En ik werk ook in de horeca, in de bediening. Verder maak ik nog wel eens foto's die soms in een magazine of boek komen. Ik heb wel eens een opdracht gedaan voor een kookboek, daar moest ik dan gerechten fotograferen. Eerlijk gezegd kreeg ik er ook best wel honger van, ik heb die gerechten ook mogen proeven. Dat vond ik heel leuk om te doen. Ik maak ook foto's van oude gebouwen in mijn stad. Ik vind het ook leuk om nieuwe (en hippe) plekjes te ontdekken. Net zoals reizen, dat vind ik ook heel leuk. Gewoon iets onbekends weer.
Er is nu wel een tijdje overheen, heb je al iets? En zo ja, hoe vind je het werk?

Ik ben benieuwd welk soort boeken je leest en of je veel contact heb met je opa en oma in Italië. Noem jij ze ook gewoon nonno en nonna, dus gewoon 'opa' en 'oma' in het Italiaans? Hoe heb jij contact? Ik vind het heel moeilijk, bellen is niet zo mijn ding. Ik ben in ieder geval altijd ook heel blij als ik weer bij mijn familie in Italië ben. Als ik bijvoorbeeld uit het vliegtuig stap voel ik me soms heel opgelucht. Alsof ik soort van thuis ben.... Heel raar om uit te leggen. Heb jij dat ook?
Schrijf je ook met een bepaald thema? En, misschien een hele rare vraag, maar hoe zie je eruit? Wat voor kleur ogen heb je? Mijn ogen zijn donkerbruin en ik heb donkerblond haar. Waar ik ook wel benieuwd naar ben is hoe granita en brioche smaakt. Ik kende het niet, ook nooit van gehoord.
Waar komt je vader vandaan in Italië eigenlijk? Misschien dat dat het verklaart! ;-)

Heel veel groetjes,

Elia

P.S: helemaal vergeten te vertellen welk boek ik nu lees... Ik lees nu 'Villa Magdalena' van Santa Montefiore. Letters To Julliet wilde ik eigenlijk ook nog eens lezen!

Reacties (1)

 • Pusheen_The_Cat

  Awwwwhh, wat een lieve brief terug zeg naar Vittoria
  ontzettend lief en in detail geschreven.
  Elia is spontaan en enthousiast ^^

  iets wat Vittoria hopelijkniet bang maakt
  veel vragen krijgt ze terug, gaat ze ook weer terug schrijven ??
  dat zou wel heel leuk zijn, elkaar nog beter leren kennen !!

  en nu krijg ik ook trek in pasta's en pizza's
  is het een idee om Elia en Vittoria een keer te meetten ??
  na een hele lange tijd van elkaar schrijven ??
  zodat ze niet bang zijn voor elkaar ^^

  Maar nu moet Vittoria ook weer een keer afspreken met Luca
  die 2 zijn zooooo schattig en vrolijk met en bij elkaar
  en dan moet Vittoria niet ineens verliefd worden op die Elia
  hoe charmant hij ook is (!)

  ik ship Luca en Vittoria heel erg !!
  En Luca, vraag haar dan om verkering !!
  ze zal zeker geen "nee" zeggen.
  jullie hebben al een band opgebouwd(H)

  en het woordje nonno en nonna vindt ik heel erg schattig klinken
  ik leer ook door dit verhaal,
  de gerechten die ze maken, de geschiedenis van Italie
  en makkelijke woordjes !!

  zeer goed verhaal, nog altijd
  en heb me erg vermaakt met dit deeltje ^^
  kudo is meer dan verdient lieverd(K)

  2 jaar geleden
  • FallingFaith

   Wow! Wat lief van je! Dit geeft mij zeker weer zin om door te schrijven! En ik heb al wat inspiratie op gedaan vorige week, dus komt goed! Fijne kerst!

   2 jaar geleden
  • Pusheen_The_Cat

   (K) awwhhhh yes en jij ook een hele fijne en gezellige kerst ^^ (H)

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen