Zoek maar op, geen zin om deze uit te leggen.

NateWantsToBattle. Nou, als dat niet genoeg zegt. Deze jongen was zeker in voor een uitdaging. Simpel was niet goed genoeg. Hij moest altijd uitgedaagd worden. Met een simpele ‘wil je meedoen?’ ging je het niet redden. Nee, je had echt zwaarder geschut nodig. Toch was hij makkelijk te overtuigen. Dat was goed, maar niet leuk.

Met de laatste tikken op het toetsenbord was zijn nieuwe nummer eindelijk klaar. Nate was goed bezig. Hij had alles op tijd af en hij wist zeker dat alles goed zou komen. Nate keek even opzij naar zijn vriendin en glimlachte. Hij zwoor dat ze iedere dag mooier werd. Hij was zo ver gekomen en had geen idee hoe het kwam. Hij had echt geen idee wat hij hier aan het doen was. Hij stond op en liep naar de keuken. Hij had honger en nam wat te eten. Het was nog vroeg, dus zou Morgan nog niet gaan koken. Hij ging op de bank zitten en ging ontspannen. Hij had zin om Anime te kijken en zette een aflevering van Deathnote aan. Hij nam een hap van zijn eten en zijn televisie begon raar te doen. Het beeld leek het niet te doen en Nate begon zachtjes te grommen. Hij had echt geen zin in nog meer werk en zeker niet met zijn televisie. Hij stond voorzichtig op en keek naar de televisie. Die was inmiddels gestopt met brommen. Er was een blauw scherm gekomen met vage tekst erop. Het leek op het beginscherm van een spel. Had hij perongeluk de playstation aangezet? Nate pakte zijn controller en keek of hij daarmee iets kon doen. Het lukte. Hij kwam in een spel terecht dat vreselijk veel leek op zijn eigen leven. Alleen verdwenen er steeds meer personen. Steeds meer vrienden leken gewoon te verdwijnen. Nate vond het wel interessant en ging spelen. Hij had werkelijk geen idee dat alles wat hij deed in het echt ook aan het gebeuren was. Hij had geen idee dat zijn beste vrienden vermoord en mishandeld werden. Nate had het spel uitgespeeld en toen kwam er weer een vage tekst op het scherm.
Wil je het vervolg hiervan spelen?
Ja
Nee
Je hebt 40 seconden om te beslissen.

Nate was nieuwsgierig, maar had ook een slecht voorgevoel. Een vreemd spel dat heel erg leek op de werkelijkheid en al zijn vrienden die van het scherm verdwenen naar mate hij verder in het spel kwam. Het was verschrikkelijk, maar het was niet echt...toch? Nate vertrouwde het niet. Hij wou er zeker het fijne van weten. Zijn teller begon ook met aftellen. 39, 38, 37, 36, 35, 34, 33,32, 31. 30. Nathan, Wees slim. Deze uitdaging moet je aannemen. Dit is je kans om te bewijzen wie NateWantsToBattle werkelijk is. Nate staarde naar het scherm voor hem. Het voelde net alsof er iemand in zijn ziel keek. Het maakte hem niet bang wat wel echt met de anderen gebeurde. Alleen wist Nate dat niet. Hij had geen idee wat hem te wachten stond. 29, 28, 27, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20. Nathan, Laten we nu niet kinderachtig doen. Wij zijn allebei volwassen mensen. We kunnen dit verstandig oplossen. Al jouw twijfels, al jouw onzekerheden. Nate haatte die woorden met heel zijn hart. Het voelde alsof zijn beste vriend hem net had vertelt dat zijn vriendin met hem naar bed was gegaan en meteen ook stiekem getrouwd. ‘Het is niet echt.’ Die gedachte bleef Nate steeds in zijn hoofd herhalen. Er begon iets aan hem te knagen. Een naar onderbuikgevoel dat maar niet weg wou gaan. Heel even keek hij om zich heen om te zien of iemand keek, maar niemand stond daar om hem te zeggen dat dit een enorme flauwe grap was. 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10. Nathan,...Hoe zeg ik je dit? Het is gewoon een spelletje. Een spelletje met een prijs. Die prijs is je leven. Als je verliest...Is het voorbij. Soms zou ik willen dat mensen vrijwillig mee zouden doen, maar dat doen ze nooit. 9,8,7,6,5,4,3,2,1,0...Je kunt geen kant meer op, Nathan Smith.
Nate wist meteen wat er zou komen. Het was net zo erg als dat hij dacht.Hij wist wat voor een spel hij zou spelen. Hij wist wie hem hier bedreigde. En er was niks wat hij eraan kon doen. Het was voorbij. Daar zat Brett. Hij had gehuild en was mishandeld. Er zou maar zo een kans bestaan dat Nate degene is die het spel gaat winnen. Hij zou meedoen, zoals ze van hem willen. Hij zou alles doen wat ze van hem wilde. Hij deed niks toen hij langzaam op ‘Ja’ klikte en zijn lot onder ogen zag.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen