Foto bij Hoofdstuk 12 - Room 5 - Mary and Ken

Deze meid heeft zojuist bijna het hele boek op Quizlet gezet. Het einde hou ik voorlopig nog even geheim...

Task 3

Als je een opdracht simpel kon halen, kon je een moeilijke erna verwachten, maar blijkbaar hadden de spelmakers daar geen rekening mee gehouden. Mary en Ken haalde opdracht na opdracht en deze leek ook niet zo heel moeilijk. Dit keer was het een puzzel met twee deuren. Elke deur had een eigen sleutel en een nummer. De twee moesten beide door dezelfde deur en natuurlijk met de juiste sleutel de deur openen. De nummers op de deuren waren belangrijk voor iets anders wat nu nog niet aan de orde was. Mary had veel succes gehad met de puzzel, maar Ken was sneller. Dat kwam misschien wel door zijn gamerskills. Het zou logisch zijn dat wat achter die deuren was erg gevaarlijk is, maar het was gewoon een bak water met wat waterslangen net als in het begin. Helaas, Mary wist dat deze ongevaarlijk waren. Ze waren zo aan de overkant, maar het water had toch zo zijn nadelen. Het begon te golven en het werd zwaarder om nog een stap te zetten. De twee zaten vast. Ken was te zwaar om te zwemmen, dus hij moest wel lopen. Mary kon wel zwemmen, maar ze wilde haar man niet achter laten. Niemand kon ze helpen. Niemand kon ze redden. Ken gaf het op en liet zich in het water zakken. Dankzij zijn gewicht zakte hij heel snel naar de bodem. Het laatste wat hij zag, was Mary die heftig met haar armen stond te zwaaien.
Mary keek naar haar man die daar op de bodem lag. Het water was inmiddels gestegen tot haar oksels en ze kon nauwelijks nog staan. Waarom moest juist nu het water stijgen? Het was wel heel toevallig allemaal. Als je een beetje had opgelet, had je dit natuurlijk allang zien aankomen, maar als je hoofd weigert iets te geloven, heb je weinig keus. Mary probeerde echt kalm te blijven. Ze zwom naar de kant er keek of ze daar iets kon doen, maar de hele kamer was nu vol water. Misschien kon ze naar boven zwemmen, met het water mee? Ze wachtte en het water begon te stijgen. Onder haar dreef Ken naar boven. Heel even dacht ze dat hij zich express had laten verdrinken, omdat hij wist dat het water zou stijgen. Ze bleef omhoog zwemmen en voelde geen grond meer. Ze was nu hoog genoeg om iets te kunnen doen boven in de kamer.

Dames en Heren, Ik ben terug van weggeweest. Ik ben in de tussentijd bedrogen en gewoon uitermate belachelijk gemaakt. Ik begrijp heel goed dat jullie willen weten wat er is gebeurd. Ik zal jullie het graag willen vertellen, maar dan weten jullie waarom jullie hier nu naar zitten te kijken en dat is tegen de regels. Oh, ja, Jullie doen nu ook mee met mijn spel. Er zitten namelijk een paar bedriegers in het publiek! HAHAHA!


Met alle kracht die Mary in haar had, gooide ze haar lichaam omhoog. Er hing een soort haak aan het plafond. De haak begon te schudden en Mary kreeg het moeilijk. Ze kreeg het benauwd en raakte in paniek. Nu was niet echt het moment. Iedereen die dit soort momenten weet precies wat hierna gaat gebeuren, maar niet bij Mary. Zij was sterk en wist altijd wat ze moest doen. Ze wist kalm te blijven. Ze had al een hele tijd niet naar het water gekeken. Naar Ken. Die dreef nog steeds op het water. Dat was voordat het water een rare kleur kreeg. Het water was donker rood en voelde stroperig. Bloed. Het water was veranderd in bloed. Mary was nog steeds niet in paniek en had de haak vast in haar hand. Ze moest vanaf hier alleen verder. Zeer behendig klom ze uit het bloedwater en kon zichzelf optrekken aan de ketting. Ze heeft nooit meer omgekeken. Het water zou toch stijgen en er was niks wat ze eraan kon doen. Zij had laten zien dat ze kon overleven. Ze was bestand tegen een heleboel situaties, maar maakte haar dat ook een winnaar?
Want We Spelen Allemaal Mee.

Ken zag zwart en rood en zwart. Ook rood. Vooral rood. Zwart. Rood. Geel? Rood.
Hij werd duizelig. Een scherpe pijn schoot hem door de borst en langzaam voelde hij zijn lichaam zwakker worden. Het hielp echt niet dat hij hier in het water lag.
Echt niet. Hij zag nog meer rood. En dan weer zwart. Rood was het laatste wat hij zag.
Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen