Foto bij Hoofdstuk 14 - Room 3 - Marzia and Felix

Task 4

Marzia hing ondersteboven met haar gezicht naar de muur. Ze voelde zich nogal duizelig en mogelijk hing ze daar al een tijdje. Ze was net niet slim genoeg geweest om deze val te vermijden en heel misschien was ze hier opgehangen door iemand. De strop was duidelijk voor Felix bedoeld, want ze hing behoorlijk hoog en zat strak genoeg om haar enkels om iemand te laten stikken. Waar was Felix eigenlijk? Ze was hem al een lange tijd kwijt. Misschien hing hij nu ook ondersteboven, maar dan in een veel kleinere strop. Ze waren in elkaars val gelopen. Ze had gelijk. Felix hing alleen niet. Hij lag op zijn buik met zijn gezicht tegen de grond. Zijn voeten hingen treurig in de lucht en hadden weinig balans. Degene die hem had willen ophangen was wel heel onhandig in lengtematen. Deze strop was niet voor hem bedoeld en hij wist het. Hij leunde met zijn ellebogen tegen de koude vloer en keek voorzichtig om zich heen. Een einde verderop hing een klein lichaampje helemaal ondersteboven. Dat moest Marzia zijn. Hij probeerde haar naam te schreeuwen, maar hij was zijn stem kwijt. Hiervoor hadden ze namelijk nogal...een avontuur gehad. De muren hier zijn ongelovelijk gevaarlijk en achter elke deur zit wel iets beestachtigs dat je wil opeten. Okè, Het waren niet echt beesten, maar machines. Felix gromde en tilde zichzelf meer op. Hij liet zijn gewicht meer op zijn benen vallen en kon zo netjes rechtop zitten. Hij was blij. Zijn lichaam was weer onder controle en zijn hoofd kon voor het eerst weer helder denken. Het was een fijn gevoel. Het enige waar hij zich nog zorgen over maakte, was Marzia. Op dit moment leek trouwen niet eens zo’n heel gek idee. Dan kon Felix tenminste iets geven aan haar familie als hij het hier niet overleefde. Hij had genoeg geld om haar hele familie te voorzien van een hele stad. Felix keek weer naar zijn vriendin. Ze hing daar stilletjes. Haar handen probeerde zich aan haar benen op te trekken, maar het touw maakte haar veels te zwaar. Bovendien hing ze te ver van de grond. Felix had niks om zichzelf en haar te bevrijden. Toch wist hij dat de kamer hun altijd graag hielp. Zodra die gedachte voorbij was, begon er iets te rommelen. Uit de grond kwam een kleine cirkelzaag die scherp genoeg was om het touw door te snijden. Felix tilde behendig zijn voeten open en wachtte tot de zaag dichtbij genoeg was. Zo snel mogelijk sneed hij het touw door. Hij was vrij. Hij had tijd genoeg om naar Marzia te rennen en haar te bevrijden, maar hij deed het zo snel dat Marzia geen tijd had om te reageren.

Dames en Heren, Bij het spel zijn er dingen die je wel en niet kunt doen. Valsspelen is zo’n ding. Ik heb vele valsspelers moeten straffen, omdat ze zich nooit aan de regels konden houden. Een ander ding is de held uithangen. Dat is meer een persoonlijk ding, maar toch mag het niet. Felix heeft veel over voor zijn vriendin en dat lijken jullie te waarderen. Jullie koesteren hun liefde meer dan hun lot. Ik snap dat niet. Hoe kun je nou meer van iemand houden dan van jezelf? Maar ik luister graag naar mijn kijkers. Ik zal ze niet straffen.

Marzia liet zich in Felix’s armen vallen en kotste over hem heen. Doordat hangen was haar lichaam gaan denken dat ze ziek was. De arme meid kon nauwelijks nog staan. Ze had duidelijk hulp nodig, maar er was niemand om haar dat te geven. Ze kotste nog een keer, maar dit keer niet over Felix heen. Hij hield haar stevig vast en liet haar alles loslaten. Het was lang geleden dat hij voor haar moest zorgen. Het was altijd hem als het aankwam op ziek zijn. Ja, het was geen pretje. Nu hij het eindelijk kon terugdoen, was hij er helemaal niet zo blij mee. Hij haatte vooral de reden waarom ze zo ziek was. Niemand zou hier doorheen moeten gaan. Zeker Marzia niet. Waarom was Marzia hier eigenlijk in terecht gekomen? Was het alleen maar omdat ze verkering had met Felix? Het maakte Felix kwaad. Hij tilde Marzia op en droeg haar de hele weg naar de volgende opdracht. Hij was van plan hier de boel eens flink in de hens te zetten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen