Foto bij 34. Revamp. Emotions. Intense.

“You are my precocious” ~ Golem of Smiekel

SCHORK POV

Ik ben verspoelt van gevoel. Mijn echte docter Wietske is al op mijn boord en want ik heb een diel gesloten met Dries van der Thien die verlieft is op haar en toen heeft ze mij gevraagt of ik wil helpen met het plan en nu heb ik Wietske. Maar ik wilde eigenlijk tegen Rita zeggen dat ik niet echt haar vader ben. Maar toen had ik Wietske al en dacht ik oh nu kan ik ook gwoon wegvaar naar de verre kusten of de wollige baar. Maar toen kreeg ik die radio die aan ging en daar had ik Ritaas Moeder op en toen Rita zelf en ik raakte helemaal drietig van. Dus ik sta op “Mannen we gaan aan land” en de mannen trozen “ai ai” en de touwen worden getrokken.
En daar is de kust van het land al in zicht en heel in de verte zie ik een rook pluim en ik weet gewoon dat ik Rita moet zeggen hoe het zit.
Maar dan “Heee! Wat doe je?!?!” het is Dries de docter van iemand anders waar ik die diel mee had gemaakd. Ze komt de kailleut binen en boos te schoppen tegen het roer ik schreeuw van nog groter boos heid en maar zei ook. “ik doe wat ik moet voor Ritta, ‘Riep ik en Dries” dat moet niet! we haten haar! En ze schopt weer. Met haar voet.
Ik stamp en we zijn allebei bozer dan elkaar het wordt nog verhit!
Ik gooi de thee die zoute over de gront en zeg ‘het is niet mijn dochter maar ik hout van haar al was ik heel de tijd op zee kijk maar ik heb nu een baard en mijn krabben ook en dat was wel veel weg maar toch moet ik voor Rita zorgen!” De kat komt binnen maar rent weg.
Even is hetstil. Driess van der Thien kijkt me nog bozer aan dan we bij elkaar opgeteld zijn en ik moet zeggen dat ik een beetje bang wort ook al ben ik een stoere bonk van de zee maar ik zeg het niet want ik wil winnen.
je hebt de je dochter al zegt ze en ik kinik en zet een forse stap. Naar haar.
‘maar Wietske die wel mijn dochter is heeft al een vader en dat is mijn broer. Rita heefd nu niemand meer en al kan Rita’s Moeder wel voor haar zorgen ik hoorde dat ze dat niet meer wil de dus en Schruk heeft zijn handen al veel te vol met die kelders van hem.’
Dan schrikken we ellebij want een kraak achter ons en we draaiden ons om.
Het was Wietske met een koek en ‘wat heb je gehoort Wietsie Pietsie? Vroeg” Dries maar ik zag aan de traan op haar wang dat ze al genog wist.
Ze Wietske kijkt me aan en heel even is er niks en toen zei ze “papa?”
Dries wil op haar stappen maar Wietske wijkt af en springt op mij en we trekken elkaar in een innege onhelsing.
“I love you,” zegt ze en ik huil weer.

THEO POV (DE RAND)

Poeh poeh zeg hee wat een goede sex zeg ik en Leo knikt.
We ligen samen in bed want Sylvia is al naar school het is Maandag Ochtend en ik heb het gevoel dat alles weer perfect is.
En fijn dat je niet over speelt met de buur, zegt Leo. Ik lach.
“Zal ik dan maar een lekker ontbijt maken voor mijn man? zegt Leo en hij staat op maar ik schudt mijn hoofd en kus hem en schudt mijn hoofd.
Je”weet dat ik moet zoeken ik ben detective” zeg ik, “ik kan niet bij je blijven van daag”. Ik zie dat Leo zucht. Dan voel ik hem kussen en ik kus trug en we gaan toch nog even in bed liggen en het is fijn maar dan wil hij weer sexen en ik heb echt geen tijd wiweet zijn Dries en Wietske al dood misschien.
“Ik kan je helpen zegt Leo dan ineens dus we gaan uit bed en hij maakt lekkere roti voor me als ontbijt. Ik kijk hem vragent aan.
“De Leraar had het vanacht over de beelden van de cameras die opzijn huis staan toch? En weet je nog? en hij zegt dat je Dries en Wietske daarop kan vinden dus misschien moet je daar wel doorheen kijken” “Lover je bent een zenie!” roep ik hem en ik knufel hem.

LATER….

Ik bekijk de beelden van de camera die filmde hoe dingen gebeuren bij het huis van de Leraar onze Buur man.
Heel lang is er niks en ik moet natuurlijk terug spoelen maarik blijf kijken je weet maar nooit. En dan zie ik het. Twee donkere figuren staan bij het gat van de Leraarsslaapkamer en ze hebben heel veel zwangers schaps testen!
Ik kijk nog beter en ik zie dat het twee meiden zijn sterker nog als ik het beste kijk zie ik dat het Dries en Wietske zijn en ik luister en ze zeggen dat ze de uitslagen gaan bekijken en dan hoor ik ze weglopen maar waarheen?
Leo komt binnen met een mok met koffie en lachen maar ik ben kwaad.
“Hier heb ik niks aan schoat ik moet de aanwijzingen van mijn Secretarisse Amber de Kelder opvolgen want ze zei dat ze merschien de meiden heeft gezien aan het strand dus wat doe ik hier!” en ik ren boos het huis uit.
‘jij altijd met die Amber ook hoe kan dat alsof ze wel verlieft op haar bend! Roept hij nog achter me aan maar ik doe of ik nieks heb gehoort.
Ik hou veel van Leo maar hij wil me altijd thuis hebben en ik heb ook gewoon men eigen leven en ook nog een baan en die baan is gewoon uit huis dus hij kan me niet altijd naar het gat van de Leraar laten kijken als hij me wil hebben stiekim weet ik ook wel dat het liefde is maar misdaad gaat voor zo ben ik gewoon.
Dus ik hol naar het bureao en pak de sleutels van het strand en ren naar men auto. Het is een vette bak met rose strepen aan de zijkant en een zachte dubbelsteen knuffel hangt aan de spiegels. Ik wilde hem als ze later groot is geven aan Sylvia maar nu is ze nog dertien bijna veertien maar straks… wie weet.
Dus ik rijdt naar het strand en daar is Ambie Bambie bezig de toren uit te klimmen.
“het komt deze kant op’ zegt ze en ze bedoelt de boot en ik kijk ook en daar komt hij aan. Ambie geeft me de krab en ik kijk het moet wel de krab van Schork zijn dus deze boot misschien ook en dan heb ik Dries en Wietske bij de kladden gevonden maar wacht! Betekent dat dan dat de Schork de schurk is die kinders lokt? Ik schrik…
Rejacties?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen