Foto bij Hoofdstuk 39.

‘Dankjewel Harry. Voor alles.’ Ik sla mijn armen zonder na te denken om zijn nek heen. ‘Geen dank Liz, ik ben er voor je, ik geef om je.’ Fluistert hij. Ik begraaf mijn gezicht in zijn schouder. Ik voel mezelf warm worden door zijn woorden, maar toch overheerst het verdriet nog steeds. Ik laat Harry wat meer los en bekijk zijn gezicht. Zijn bruine krullen zitten netjes achterover maar een paar plukken zijn van eigenwijsheid losgelaten. Zijn groene ogen staren me vragend aan maar ook vol met zorgen. Ik bekijk zijn rechteroog. Hij is wat gezwollen en dik. Voorzichtig ga ik er met mijn vingers overheen. Harry sist wat. ‘Je moet er maar even ijs op leggen als je thuis bent.’ Mompel ik zacht. ‘Hij zal morgen wel blauw zijn.’ Glimlacht Harry, maar ik zie dat zijn glimlach niet gemeend is. Het is eerder een glimlach van spanning. Voorzichtig laat ik hem los. ‘Ik zie je morgen op de clip-shoot, weet je de locatie nog?’ Vraagt hij dan. Daar is de zakelijke Harry weer. Een flits van teleurstelling gaat door mijn lichaam heen als ik nu weer mijn baas voor me heb en niet meer de lieve, zorgzame en kwetsbare jongeman. Nee, Liz, niet doen.
‘Ja, ik weet de locatie nog. Eva zet me af.’ Harry knikt en maakt de knoop van zijn zwarte jasje weer dicht. ‘Dan zie ik je morgen.’ Glimlacht hij, zakelijk, weer niet gemeend. Er zit zoveel spanning in hem, het is van top tot teen te zien. Ik zou het zo graag uit hem willen halen, maar ik zou niet weten hoe.
‘Tot morgen.’ Glimlach ik, wel gemeend. Ik zet nog een stap naar hem toe en druk een kus op zijn wang. Harry knikt en draait zich dan om, waarna hij mijn tuinpad afloopt. Hij loopt de straat uit en ik blijf hem nakijken tot hij de hoek om is. Hij draait niet meer om, hij loopt stug en met flinke stappen door. Zijn hoofd op de stoep gericht, zijn handen in de zakken van zijn broek verborgen. Pas als hij ruim een minuut uit mijn zicht is krijg ik mezelf herpakt en kan ik mezelf er toe zetten de deur dicht te maken. ‘Het gaat allemaal wel goed komen Liz.’ Fluistert mama die de gang in komt. Ze komt naar me toe en slaat haar armen om me heen voor een echte, dikke mama-knuffel.

Na een lekkere warme, lange douche lig ik eindelijk in bed. Mijn gedachtes blijven bij deze avond. Bij Harry die van Bryan een klap kreeg, bij Bryan die het lef had om me voor mijn huis op te wachten. Bij Bryan die schreeuwde dat hij om me geeft, dat hij van me houdt, dat hij niet zonder me kan. Dat ik zijn leven ben.
De woorden blijven maar door mijn hoofd spoken. Ik zie Harry voor me, kwetsbaar en gebroken. Zijn rode oog van de klap. Zijn glimlach die altijd lief is ondanks dat hij niet gemeend was en zijn lichaam strak stond van de spanning. Net op het moment dat ik me om wil draaien om een poging tot slapen te doen licht mijn telefoon op. Ik zie dat het Stella is. Ze stuurt een afbeelding. Nieuwsgierig open ik het berichtje. Het is privé, dus het zal vast iets bijzonders zijn wat Noor en Ruby niet mogen zien. Stella stuurt wel vaker foto’s of plaatjes in onze groepsapp. Dan is het een artikel van ons wat ze op internet gevonden heeft, of gewoon een plaatje wat ze grappig vond en met ons wilde delen. Maar nu ze het privé stuurt maak ik me toch wel zorgen.
Stella: Morgen met Harry praten. Dit moet stoppen, wat ik nu tegenkom…
Afbeelding laden.

Ik klik op het knopje zodat de foto kan laden en ik hem kan zien. Zodra ik zie wat er op de foto te zien is wens ik dat ik het nooit gezien had. Tranen wellen op in mijn ogen en ik voel een brok in mijn keel terwijl ik wil schreeuwen, huilen, gillen en schelden, maar er komt niets uit. Het enige wat ik kan doen is verstijfd naar de foto die nu groot op het scherm van mijn telefoon staat staren. Dit is onvoorstelbaar, niet te geloven.

Reacties (7)

 • Mulli

  Oooh god

  3 jaar geleden
 • Writex83

  Laat me raden, een fotograaf die zijn kans afgewacht heeft en een foto heeft gemaakt van haar en Harry samen.
  Ik kom er zo wel achter. ;p
  (ben een beetje achter met lezen)

  xxx

  3 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Ik wil het wetennnnn

  3 jaar geleden
 • TAMOCHi

  Sow hoe kan je dit doen ?!
  Nu wil ik het weten !
  Love it tho
  ‘x

  3 jaar geleden
 • Miss_Clifforan

  AHHHHH CLIFFHANGER!!!! Je snapt wel dat je nu weer heel snel door moet hè?! Want dit is GEWELDIG 😜😍

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen