Bilbo’s hart zwoegde nog steeds in zijn borst. Nog nooit in zijn leven was hij zo bang geweest. Orks hadden hen achternagezeten. Órks! Op afzichtelijke wolfachtige rijdieren! Het liefst had hij rechtsommekeer gemaakt, terug naar de veiligheid van de Gouw, van zijn eigen hobbithol, waar hij hooguit schrok van zijn snibbige buurvrouw. Maar dan zou hij in zijn eentje moeten terugkeren. Onbegonnen werk. Niet alleen was de weg hem onbekend, ook was hij een makkelijke prooi. Hij had dan wel onderweg een elfen-dolk buitgemaakt in een trollengrot, maar daar kon hij zich absoluut niet mee verweren. Nee, hij had de bescherming van de dertien dwergen en van de tovenaar Gandalf nodig. Zelfs dat was net niet genoeg geweest. Als de elfen net niet ten toneel waren verschenen, was er waarschijnlijk alleen een gepureerde Bilbo overgebleven.
      Met een snelle hoofdbeweging schudde hij het onsmakelijke beeld dat hij voor zich zag van zich af en versnelde zijn pas, tot hij naast Balin liep. ‘Waar zal deze pas naartoe leiden?’ vroeg hij.
      Balin keek hem aan. Zijn voorhoofd liet een bezorgde frons zien, terwijl hij een steelse blik op Thorin wierp. De dwergenleider liep voorop, de schouders naar achteren en het hoofd geheven. Onbevreesd, zo oogde hij, besefte Bilbo met enige jaloezie.
      ‘De elfenruiters zijn ergens vandaan gekomen,’ fluisterde de oudste dwerg. ‘Ik vermoed dat dit naar hun rijk leidt.’
      ‘Wees niet ongerust, beste Balin,’ sprak Gandalf met een glimlach. ‘Een bezoek aan Imladris zal ons goed doen.’
      Een aangename warmte borrelde op in Bilbo’s binnenste. Gingen ze echt naar de elfen? Hij had verhalen over deze geheimzinnige wezens gehoord en net had hij een glimp van hen opgevangen, maar dat hij nu op weg was naar een plek waar alleen elfen woonden… opwinding verspreidde zich door zijn lichaam.
      Niet veel later bracht de smalle kloof hen bij een vallei. Haar schoonheid benam Bilbo direct de adem. Het was er zo licht dat het leek alsof er twee zonnen schenen. Zijn mondhoeken bogen om in een optimistisch glimlach. Aan de orks dacht hij niet meer.
      De dwergen om hem heen begonnen te morren, verre van blij met de uitkomst van dit pad. Uiteindelijk kwamen ze op een plein terecht, waar ze door een klein groepje werden opgewacht. Eén van hen was kleiner dan de elfen, en bijna volledig in donkere kleding gehuld.
      Bilbo bleef als versteend staan. ‘Tari?’ bracht hij ongelovig uit.
      De huid bij haar ogen – bijna het enige wat hij kon zien – trok iets. Ze glimlachte, verborgen onder de doek die haar mismaakte gezicht uit het zicht nam. ‘Hallo, broer,’ klonk het gedempt.
      Alle dwergenhoofden draaiden zich naar hem toe. Tari was kleiner dan een elf, maar veel groter dan Bilbo zelf was. Hij sjorde aan zijn kraag omdat hij het warm kreeg.
      Gelukkig nam een andere elf het woord al. Hij neeg statig zijn hoofd en stapte naar voren. ‘Mithrandir.’ De elf greep Gandalf bij zijn bovenarm en groette hem met een vriendelijke glimlach. ‘Welkom in Imladris,’ vervolgde hij met een blik op de dwergen. ‘Jullie zijn ver van huis.’
      Meer dan een ‘Hmpfr,’ liet Thorin niet horen.
      ‘Mijn naam is Elrond, Heer van Rivendell.’
      ‘Wij zijn het gezelschap van Thorin Oakenshield, koning onder de Berg,’ sprak Balin.
      Elrond knikte. ‘Wij verwachtten jullie al. Lórogurth voorzag jullie komst – en de daarmee gepaard gaande problemen met de orks. Ik heb een delegatie elfen gestuurd om jullie te helpen.’
      ‘Daarvoor zijn wij jullie zeer erkentelijk,’ sprak Gandalf. De tovenaar wierp een snelle blik op Thorin. De dwergenvorst zweeg nog steeds. En Bilbo had al vroeg geleerd dat dat geen goed teken was.Reacties (5)

 • Trager

  Mieh, i love it <3

  3 jaar geleden
 • Laleah

  Oh gaaaf! Gemixte verhalen! ^^ zeer benieuwd wat je nu weer van plan bent hoor Natas. En wie er nu allemaak dood gaanxD

  3 jaar geleden
  • Croweater

   Haha dat laatste is voor mij ook nog een verrassing.:P

   3 jaar geleden
 • GossipGirl21

  Mooi net als in een film:)

  3 jaar geleden
 • Medb

  Omg, ik heb echt altijd al behoefte het gehad aan een herschrijving van The Hobbit om...redenen...(blush)

  3 jaar geleden
  • Croweater

   Nou dit gaat heeel erg herschreven worden hahaha. Bedankt voor je reacties <3

   3 jaar geleden
 • LynnBlack

  Wait whut!! wow ok dit wordt spannend! Snel verder!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen