Foto bij 379. Yasmin Evans

"Je keuze in boeken is... interessant, maar wat hoop je te bekomen met zowel defensieve, aanvallende en genezende spreuken..?" Eileen leek oprecht geïnteresseerd. Ik haalde glimlachend mijn schouders op.
"Ik kan niet erg veel betekenen voor diegene die het meest hulp nodig hebben voor het moment; maar ik kan proberen om hen te helpen op elke manier die ik kan. Ik kan hen proberen te genezen, en ik kan zoveel mogelijk kennis proberen door te geven.." Veel meer kon ik niet doen zonder mijn kleintje in gevaar te brengen, zonder Severus zo verschrikkelijk veel stress te bezorgen om mijn veiligheid dat hij iets ondoordacht zou doen dat hem zijn leven zou kosten. Maar zoiets kon ik Eileen niet toevertrouwen. Ik kende de vrouw net en amper.
"Dat kan je niet menen." bracht ze verbaasd en bijna kwaad uit. "In jou toestand kan je toch niet meer denken aan de oorlog. Diegene die jou het meest nodig heeft is diegene die je overal met je mee draagt. Dat zou je prioriteit moeten zijn." Hoewel ik wist dat ze een punt had, kon ik het niet echt aan om de les gelezen te worden door iemand die me amper kende.
"Iemand moet iets doen. We kunnen niet allemaal onderduiken en ons veilige leventje leiden terwijl de rest van de maatschappij de dieperik in gesleurd wordt." Ik had het niet beschuldigend bedoeld, zeer zeker niet, maar zo kwam het klaarblijkelijk bij Eileen wel over. Het maakte haar niet meteen vriendelijker.
"Ik verstop me helemaal niet! Ik woon inderdaad bij de Muggles, maar niet omdat ik dat zo graag doe.." verdedigde ze zichzelf. Ik luisterde alleen maar verbaasd. Ze leek door te hebben dat dat niet helemaal wat ik bedoeld had. Een beetje een heethoofd dus.
"Ik had het niet over iemand in het bijzonder. Meer dat ik mezelf niet in deze situatie wil zien. Ik kan niet stil zitten, ik wil hier niet gevangen zitten. Ik zat lang genoeg vast in Hogwarts." probeerde ik de situatie wat te redden.
"Ja, onder Severus Snape, heb ik gehoord." mompelde ze. Het leek bijna alsof ze zijn naam tussen haar lippen door moest persen. Duidelijk geen grote fan van Sev.
"Ja. En met de Carrows en zo... Niet meteen aangenaam." ik deed mijn best om overtuigend te klinken maar daar had ik de laatste tijd niet erg veel zin meer in. Er moest ook nog iets zijn om op te bouwen na de oorlog. Severus en ik moesten ook een kans hebben om gewoon samen te leven na de oorlog, dus als ik te overtuigend was dat hij een monsterachtig persoon was dan zouden we nooit geaccepteerd worden.
"Een Snape is meestal niet aangenaam." bracht Eileen uit. Juist ja.
"Je kan geen hele familie verdoemen omdat je het er met één niet eens bent, right?" probeerde ik optimistisch te blijven.
"Niet als ze allemaal niet kloppen." beet ze terug. ik deed mijn best om niet te gaan zuchten, want het zou niet echt kloppen als ik Sev te veel zou verdedigen maar ik had hier ook geen zin in.
"Dinner will be served in five minutes." Maeve was mijn reddende engel.

Uiteindelijk konden Eileen en ik het best goed vinden. Na het avondeten speelden we nog een spelletje wizard chess. Daar had ik helemaal geen probleem mee, maar bij Gobstones trok ik de lijn. Blijkbaar was het feit dat ik daar absoluut geen zin in had op mijn gezicht geschreven want Eileen vond het zelf nodig om me een beetje te plagen. Nu ja, ze gaf zelf ook wel toe dat ook zij wat aan de oude kant werd om nog gobstones te spelen, en daarin gaf tante haar helemaal gelijk. Al vond Eileen het ook wel jammer dat niemand nog Gobstones met haar speelde, wat me dan weer zo'n wrang gevoel gaf dat ik het bijna vrij luidop geweigerd had. Ik beet mijn tong voor ik de opmerking maakte dat ze maar kon gaan hopen op kleinkinderen. Het klonk niet alsof zij en haar zoon de beste relatie hadden, en dan was de kans op happy oma-kleinkind relaties klein. Dat en death eaters hadden het voor het moment wel druk met het volgende nieuwe leger te produceren, daar leek het alleszins toch op van wat ik in mijn laatste orde meetings gehoord had. Niet dat zoiets kleinkinderen in de weg stond, maar ergens vond ik het een beetje mijn plicht als ordelid dat bijna een kleintje ter wereld zou brengen, dat ik tegen mini-death eaters zou moeten zijn. Al had je wel uitzonderingen natuurlijk.. Severus, en Draco. Ik vroeg me soms af uit wat voor een familie Sev kwam, maar hij liet er bijster weinig over los en dan liep hij weer een paar uur extra leerlingen schrik aan te jagen dus dat kon ik ook maar beter laten rusten. En Draco... Draco was al even gesloten als zijn godfather. Ik vroeg me af waar hij dat ooit vandaan gehaald had.
Over Severus gesproken, ik kon niet wachten tot ik hem weer kon zien. Hoewel ik me goed bezig kon houden hier, of me kon voorbereiden op het goed bezighouden, miste ik Severus enorm. Het hoorde zo niet, we hoorden nu samen te zijn en elkaar te beschermen.

Reacties (2)

 • Vanamo

  Aw so cute!!

  Xxxx

  2 jaar geleden
 • Shibui

  Ik vind het echt heel grappig dat Yasmin niet weet dat Eileen de moeder van Severus is,
  en dat Eileen niet weet dat Yasmin een mini-snape (of mini-yasmin, natuurlijk) verwacht^^

  2 jaar geleden
  • Romanov

   Nu is het inderdaad nog grappig ja... ^^

   2 jaar geleden
  • Shibui

   Oeehhh, hoor ik daar een conflict/akward situatie/iets in die richting aankomen....?

   2 jaar geleden
  • Romanov

   Oh, ik wil je geen spoilers aandoen... ^^

   2 jaar geleden
  • Shibui

   Schrijf dan maar heel erg snel verder!

   2 jaar geleden
  • Romanov

   oh ik heb het al geschreven, maar de komende tijd wordt druk dus ik probeer een buffer in te schrijven ^^

   2 jaar geleden
  • Shibui

   Oke, nu moet je me toch eens gaa uitleggen wat een buffer in is

   2 jaar geleden
  • Romanov

   een buffer.. iets om de schok op te vangen.. zo'n ding waar je tegenaan loopt en achteruit van keilt.. of in dit geval.. ik schrijf nu ik nog kan meer deeltjes om te zorgen dat ik die online kan zetten op het moment dat ik geen tijd meer heb om te schrijven

   2 jaar geleden
  • Shibui

   Ow zo!! Ga dan maar snel schrijven! Hup, aan het werk jij! Ik verwacht natuurlijk wel op tijd mijn leesvoer^^

   2 jaar geleden
  • Romanov

   Hahaha I'll do my best...^^

   2 jaar geleden
  • Shibui

   haha(flower)

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen