Anne Ramsey


Zenuwachtig nam ik plaats op de tribune. Chili tegen Engeland... ofwel Alexis eruit, ofwel Theo. Het was een warme avond in Moskou waardoor ik gerust in een T-shirt kon zitten. Ik trok mijn jasje uit en Nadieh kon het uiteraard niet laten om een opmerking te geven toen ze zag dat ik het Chili voetbalshirt eronder droeg.
'Look at you! Wearing Alexis' jersey, you're a typical WAG now, aren't ya!' zei ze opzettelijk om me te pesten.
Ik rolde mijn ogen en gaf haar een duw tegen haar schouder. 'Shut up,' bromde ik. 'Alexis thinks it brings good luck.'
Nu begon ze nog harder te lachen. 'Why am I not even surprised! Are you sure he's not wearing your underwear as well because he thinks it brings him luck?'
Ik gaf haar nu nog een hardere duw. 'SHUT UP! Shouldn't you be focussing on Theo?'
Ons gekibbel hield op toen beide teams het veld opliepen en de wedstrijd kon beginnen. Na negentig minuten stond het nog steeds 0-0 en ook na de verlengingen bleef alles onbeslist. Het werden dus strafschoppen.
'I can't believe it! 120 minutes of football and still no goal! This is not good for my nerves at all,' klaagde Nadieh en ik kon haar geen ongelijk geven.
Engeland mocht als eerste beginnen en het was niemand minder dan Theo die naar de middenstip liep.
'Oh gawd! He's gonna take a penalty!' riep Nadieh en verborg haar handen in haar gezicht. 'Just tell me when it's over!'
'You're really not gonna look?' lachte ik. Ze schudde haar hoofd, maar ik zag dat ze toch tussen haar vingers door naar het veld gluurde. Theo schoot netjes binnen waarna Nadieh opgelucht haar armen rond mijn nek sloeg. Ook de andere vier penalty's schopte Engeland er gemakkelijk in. Nu was het weer de beurt aan Chili dat ofwel kon gelijkmaken en dan zou er een nieuwe penalty-reeks komen, ofwel kon missen en dan had Engeland gewonnen. Natuurlijk was het Alexis die deze wilde nemen en ik rolde mijn ogen.
'Of course he wants to take this one,' zuchtte ik en beet zenuwachtig verder op mijn nagels.
'Don't worry, he's not gonna miss. This is Alexis we're talking about! Chile's hero!' pepte Nadieh me op.
Mijn hart bonkte in mijn keel toen hij zijn aanloop deed en de adrenaline maakte in een fractie van een seconde plaats voor ontgoocheling. Hij schopte over! De bal vloog gewoon over het doel! Ik kon het gewoon niet geloven, maar toen zag ik de Engelsen dolblij vieren en begon het door te dringen. Chili lag eruit.

Theo Walcott


Terug in de kleedkamer was het nog steeds moeilijk te bevatten. We waren door naar de halve finale! Het meeste opmerkelijke was dat het uitgerekend Alexis was die de penalty had gemist. Hij was altijd goed in penalty's trappen, maar blijkbaar kon iedereen de mist ingaan. Ik vond het wel erg jammer voor hem en hij zag er echt ontroostbaar uit toen ik nog zijn hand schudde op het veld.
'Feels good beating Alexis, doesn't it?' grijnsde Alex breeduit die naast me kwam zitten. 'Or is it a problem since he's technically your brother-in-law?'
Ik rolde geïrriteerd mijn ogen. 'He's my friend. Of course I feel sad for him but what do you know about friendship?'
Alex was er duidelijk niet mee gediend en vierde dan maar verder met de Liverpool spelers die vanaf volgend seizoen zijn nieuwe teamgenoten gingen zijn. Ik praatte nog even met Danny en Jack waarna ik Nadieh ging opzoeken in de spelerslounge. Ze glimlachte toen ze me zag en gaf me een kus op mijn mond.
'Congratulations, baby! I knew you could do it without... you know. You don't need that shit!' verzekerde ze me. 'Your penalty was sublime by the way!'
Ik glimlachte en streek met mijn hand over haar wang. 'Thanks, love! Yeah, I felt nervous at first but then I felt confident and I think I had a decent game. You're right, I don't need that shit!'
'See! You're way better than that, Theo! You just have to believe in yourself, just as much as I believe in you,' zei ze en dat charmeerde me. Ze legde haar hand op mijn borstkas en boog naar me toe voor nog een kus.
Ik grijnsde tegen haar lippen aan. 'I love you, my baby,' murmelde ik stil genoeg zodat alleen zij en ik het konden horen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen