Chap One

▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲


Structuur is iets rustgevends en vertrouwds, tot je
leert er voorbij te kijken en er achter komt dat structuur
soms gelijk staat aan een sleur die moeilijk te doorbreken valt.      De dag begint eigenlijk niet veel anders dan hij normaal doet, op de vrij valse 'Happy Birthday' van haar ouders en de aanwezigheid van haar vader aan de ontbijttafel na. Normaal ziet Brooklynn hem pas bij het avondmaal, maar met speciale gelegenheden zorgt hij er altijd voor dat hij een uurtje later begint. Wie zou hem ook tegenhouden? Hij is immers de baas van het bedrijf en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen.
      Het ontbijt zelf is iets uitbundiger dan anders en bevat meer calorierijke mogelijkheden, waarop Brooklynn besluit zich voor deze ene keer te goed te doen aan een chocolade muffin. Wanneer haar vader echter op weinig subtiele wijze aangeeft dat haar cadeau op de oprit staat, laat ze het laatste helftje van haar ontbijt voor wat het is en snelt ze zo snel als haar Christian Louboutin pumps haar kunnen dragen naar buiten.
      Zodra ze de dubbele voordeur open slaat en het bordes betreed valt haar oog op de Austin Martin Vanquish. Het rood van de stralend opgepoetste lak komt haar wat intens over en haar vader bemerkt haar twijfeling wanneer ze hem bedankt. Hij belooft haar de auto over te laten spuiten tot een bordeaux kleur, zodat hij chiquer over komt en minder als een raceauto. Ondanks dat ze vandaag dus gewoon nog in de Bentley naar school wordt gereden, heeft ze wel iets moois om over op te scheppen en ze hoopt dat Kenneth en Jonathan haar niet overtroeven.
      Die gedachtegang is eigenlijk de aanzet voor de zenuwen, want het is haar achttiende verjaardag en vandaag zal ze er achter komen met welke van de twee jongens ze haar leven zal gaan delen. Ze heeft bij beiden een duidelijk beeld, want ze stapt overal het liefst goed voorbereid in en houdt er niet van wanneer iets niet gepland is of er iets onverwachts gebeurd. Structuur is een benodigde om een helder hoofd te houden en je doelen te bereiken; iets wat ze heeft geleerd van haar vader en al sinds jongs af aan waardeert. Brooklynn weet al een lange tijd dat dit de enige jongens zijn binnen haar milieu welke dezelfde geboortedag delen en het kan niet anders of een van hen is haar match. Niemand anders zou voldoen.
      Dus wanneer Harold -de chauffeur-, haar af zet voor de poort van Landford is Brooklynn zachtst gezegd nerveus. De aanblik van de prestigieuze school is normaal genoeg om haar een gevoel van rust en voldoening te geven. Hier worden namelijk enkel de meer welgestelden van de maatschappij toegelaten en Brooklynn weet dat dit is waar ze thuis hoort. Hier begrijpt men elkaar, denkt men hetzelfde en is iedereen welopgevoed en beschaafd. In de verste verten niets zoals dat tuig aan de overkant van de straat. Ze werpt een blik op de openbare school welke op slechts twintig meter van Landford gelegen is en trekt haar neus geïrriteerd op bij het aanschouwen van de luidruchtige en niet eens in uniform geklede studenten die daar binnenstromen. Er wordt gerookt, te hard gepraat en nog veel harder gelachen. Wie ooit heeft bedacht die beerput onder het kopje 'school' tegenover Landford te bouwen, moeten ze ontslaan.
      Maar goed, vandaag heeft ze andere dingen om zich druk over te maken en de aanblik van Landford helpt in dit geval dus niet om haar rustiger te doen voelen. Estelle staat haar op te wachten met een stralende glimlach en geeft haar een stevige knuffel alvorens haar met drie zoenen te feliciteren. Vervolgens lopen ze samen richting het bordes van de school en Estelle haakt haar arm door die van Brooklynn en komt een beetje samenzweerderig dicht op haar lopen.
      'Wie gaat het zijn, wie gaat het zijn? Ik ben bijna nog benieuwder naar jouw match dan ik was naar mijn eigen!' jubelt Brooklynn haar beste vriendin, haar ogen scherp op de omgeving gericht in een poging een van de jongens te spotten. Het blijkt wel dat ze benieuwd is, aangezien ze nog niet eens heeft gevraagd wat Brooklyn van haar ouders heeft gekregen, maar vooruit, ze heeft nog de hele dag om te pronken. Het is nu inderdaad eerst zaak om haar lot onder ogen te komen en te ontdekken wat deze voor haar in petto heeft.
      Lang hoeft ze niet te wachten voor de eerste ontdekking, want bij het betreden van de hal van de school valt haar oog meteen op Jonathan.Reacties (8)

 • aarsvogel

  Heel erg gaaf

  2 jaar geleden
 • FollowYourDream

  Je hebt me nu al nieuwsgierig gemaakt!

  Ik smacht naar meer!

  Xxx

  2 jaar geleden
 • Luckey

  Dat word leuk!!!
  Snel verder!!

  2 jaar geleden
 • Clarkley

  Ooooh ja dit is zo leuk, echt meteen al een awesome begin, yessss

  2 jaar geleden
 • Impicciche

  OOOH SPANNEND. Super goed begin! Ben heel benieuwd!(flower)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen