ROWAN CARLESTON

Leeftijd
Rowan is 22 jaar oud. Hij is jarig op 12 december.

Innerlijk
Rowan is een opgewekt persoon. Hij ziet meestal het positieve van een situatie wel in en gaat gewoon door bij tegenslag. Wel is hij een erg gesloten persoon. Het duurt lang voor hij je bij hem binnenlaat, maar als hij je eenmaal in zijn hart gesloten heeft, gaat hij voor je door het vuur.
Hij houdt zich altijd wat meer op de achtergrond, maar zal niet zijn mond houden uit angst. Hij is gewoon niet zo druk en aanwezig. Hij is ook trots. Ook is hij erg geduldig. Het duurt lang voor hij boos is, maar als je hem boos krijgt, heb je het ook echt verpest bij hem. Ook met de paarden is hij erg geduldig. Als zij het verkeerde antwoord geven, betekent dat dat hij de verkeerde vraag gesteld heeft en dat hij dus op zoek moet naar de juiste vraag.
Hij haat het als mensen naar hem staren om zijn beperking. Dan kan hij ook nog wel eens kribbig uit de hoek komen en neemt hij geen blad voor zijn mond. Hij is sowieso niet degene die de leugens vertelt omdat je dat antwoord wil horen, maar zal je de waarheid zeggen.
Hij kan niet tegen onrecht en is dan ook degene die anderen aanspreekt op bijvoorbeeld het wedstrijdterrein als hem iets opvalt. Dat wordt hem niet in dank afgenomen, want niet iedereen zit te wachten op ongevraagde adviezen. Hij leert graag en geeft zijn kennis graag door.

The horse. Here is nobility without conceit,

Uiterlijk
[FC: Joshua Maxwell de Hoog]
Rowan oogt redelijk jong en daar baalt hij van. Daarnaast is hij ook nog eens maar 1.69 m lang en absoluut niet sportief. Hij is eerder aan de magere, iele kant dan de brede, gespierde man. Daardoor oogt hij alleen maar jonger.
In combinatie met het feit dat hij mank loopt en altijd met een stok loopt, heeft hij helemaal het idee dat mensen hem niet serieus nemen, terwijl hij best wel wat kennis heeft.
Hij draagt voornamelijk paardrijkleding omdat hij uiteraard veel op stal te vinden is. Daarbuiten draagt hij eigenlijk alles. Van donker of een leren jack, tot de meest fleurige shirts. Het ligt maar net aan waar hij zin in heeft. Zijn kast is dan ook een grote mix.


Friendship without envy, beauty without vanity.

Geschiedenis
Rowan is het jongste kind in zijn gezin. Hij was een nakomer. Zijn beide zussen waren 13 toen hij geboren werd. Zijn jeugd is gelukkig geweest. Met zijn ouders die in de fok- en trainingswereld zaten, is hij van jongs af aan opgegroeid bij de paarden. Zijn eerste eigen pony had hij toen hij vier was. Het was een eigenwijze shetlander die alles deed wat Rowan niet wilde dat hij deed en niks deed van wat hij wel moest doen. Het is voor Rowan een goede leermeester geweest.
Toen hij elf jaar was, is Rowan aangereden door een auto. Hij is hierbij korte tijd in coma geraakt. Hersenschade heeft hij er gelukkig niet aan overgehouden, maar lichamelijk is het niet zo goed hersteld. Hij loopt namelijk mank. In zijn rechterbeen heeft hij chronisch pijn. De jaren na zijn ongeluk hebben in het licht van revalideren gestaan, en inmiddels loopt Rowan met een stok weer prima, al doet het altijd pijn. Waar de pijn vandaan komt, is niet bekend. Er zijn al vele onderzoeken geweest zodat de oorzaak kon worden aangepakt, maar de oorzaak is nog niet gevonden. De zoektocht is opgegeven en zijn behandeling bestaat er tegenwoordig vooral uit om hem maar veel pijnstillers te geven om de pijn dragelijk te maken.
Zolang zijn lichaam het aan kan, werkt hij op de stal van zijn ouders. Hij is daar verantwoordelijk voor het fok-gedeelte. Hij heeft de zorg van de merries en zorgt hij dat ze tot de buik te groot is aan het werk blijven, zorgt ervoor dat de veulens gesocialiseerd worden en de basale dingen als aan een halster meelopen en hoeven krabben leren, en heeft een grote inspraak over de fokcombinaties van het jaar erna. Ook helpt hij wel eens bij het traingedeelte. Daarbij helpt hij vooral bij de jonge zelfgefokte paarden waarmee hij in hun veulentijd ook veel gewerkt heeft, als die tegen die tijd nog niet verkocht zijn. Hij rijdt de fokmerries zelf, maar de jonge paarden niet. Zijn vader gaat er meestal op terwijl Rowan aan de hand helpt, en degene is die ze leert longeren. De paarden van andere mensen rijdt hij meestal ook niet, want zijn ouders zijn te bang dat er iets mis gaat met zijn been als die zich niet gedragen.
Hij volgt een avondstudie Management naast zijn baan bij de stal, omdat het de bedoeling is dat hij steeds meer van het bedrijf gaat overnemen. Ook volgt hij regelmatig cursussen, in bijvoorbeeld grondwerk, lest hij ook met de paarden en gaat nog wel eens naar interessante lezingen om maar zoveel mogelijk te leren. Als hij klaar is met zijn studie, wil hij gaan voor zijn ORUN, zodat hij ook les mag gaan geven.

A willing servant,

Paard
Rowan rijdt meerdere paarden en verzorgt er ook een hoop. Hij heeft een van de fokmerries meegenomen.

Naam: Kyrianthe van Carleston , roepnaam Kyri.
Afkomst: Uphill x Elmshorn. De nakomelingen van Elmshorn staan erom bekend niet makkelijk te zijn, waar die van Uphill juist bekend staan om hun werkwilligheid.
Drachtig: Ze is dit jaar gedekt door Johnson (v. Jazz). Het veulen wordt eind maart volgend jaar verwacht.
Karakter: Kyri is absoluut een nakomeling van Uphill en Elmshorn. Ze heeft de werkwilligheid van Uphill zeker gekregen en wil heel graag voor je werken. Ook als ze het niet snapt, zal ze haar best doen om het goed te doen. Tegelijk heeft ze de koppigheid van Elmshorn. Als ze iets niet wil, doet ze het ook niet en je hebt je er maar bij neer te leggen. Ze kan in haar reacties wat groot en overdreven reageren. Zo is een spook geen reden om even een meter opzij te springen, maar om zich meteen 180 graden om te draaien en vijf meter opzij te springen. Wat andere paarden kunnen, kan zij beter en dan vooral als het gaat om schrikken en protestreacties.
Ze doet veel voor je als je het maar lief vraagt. Zodra je harder wordt, gaat ze alleen maar tegen je in. Het is constant een spel bij haar tussen ‘ik wil dit doen, dus doe het gewoon’ en ‘pak haar niet te hard aan, want dan komt er niks uit’.
Uiterlijk:Kyri is een eigen fokproduct. Ze is nu 9 jaar. Haar stokmaat is 1.67 m. Ze is bruin met een kol. In principe is ze voor de dressuur gefokt, met Uphill als vader. Ze heeft de bewegingen er ook zeker voor. Elmshorn was een springpaard en ook dat zie je aan haar terug. Ze kan best redelijk springen, maar is toch meer bestemd voor de dressuur.


Yet never a slave.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen