De schrik zit er bij iedereen er nog behoorlijk in. Madam Pomfrey had zichzelf opgesloten in de ziekenboeg en de docenten hadden zich teruggetrokken in het vertrekken. De studenten houden zich over het algemeen allemaal aan de avondklok.
Zelfs vroeg op de avond, waar normaal nog geruis te horen was van alle mompelende stemmen, was het inmiddels doodstil.
De Dooddoeners zagen dit als hun moment om uit de schaduwen te komen.
Ze keken elkaar even aan en besloten om naar de bewegende trappen te gaan.
Hier pikten ze echter een stem op en stilletjes bleven ze luisteren. Het was een enkeling.
Een ongelukkige ziel die na de avondklok nog alleen door het kasteel waarde.
De persoon in kwestie stond voor een schilderij, de dikke dame die de ingang naar de Gryffindor Common Room bewaarde, maar ze rende gillend weg toen zij de dooddoeners in het oog kreeg.
"AVADA KADAVRA" Riep Bellatrix, die met alle genoegen dit taakje op zich nam. Want de persoon die voor haar dood op de grond neerzakte was Hangul, Neville Longbottom.
Bellatrix huppelde van de trap af met de andere dooddoeners in haar kielzog, om zo weer een nacht te ontsnappen aan nieuwsgierige ogen.
De leerlingen van Gryffindor waren de eerste die het lichaam vonden. Arme Neville Longbottom, de jongen die op het verkeerde moment het wachtwoord was vergeten.
De angst werd weer aangewakkerd terwijl Dumbledore ze allemaal naar the great hall riepen voor weer een nieuw beraad, maar onderweg werd echter een tweede slachtoffer gevonden. Devitt lag languit voor de deuren van de great hall, diens ware gedaante onthulde al snel Hermoine Granger
Madam Pomfrey werd er al snel bijgehaald, maar het mocht al niet baten. Volgens McGonagall heeft ze zelfmoord gepleegd.
Deze nacht zijn er dus twee slachtoffers, waarvan maar eentje door iemand anders hand gebeurd is. De dag breekt nu aan en iedereen krijgt weer een aantal dagen om te stemmen op die diegene denkt die het gedaan heeft.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen