Betty klom samen met Veronica en Kevin de sporttribune op. Het footballteam was aan het trainen, voor Kevin een mooi moment om aan iemand anders dan Joaquin te denken. Bij Kevin werkte niets beter dan naar andere mannen te kijken, zeker als die zich uitsloofden.
      Zolang Joaquin zich niet in de buurt bevond dan. En dat was uitgerekend wel zo. Hij zat aan de andere kant van de tribune, samen met zijn mysterieuze vriendin. Zodra Kevin hem in het oog kreeg, maakte hij een kreunend geluid. ‘Wat moet hij hier?
      ‘Ik zal hem gelijk eens aan de tand gaan voelen.’ Betty stond op. ‘Eens uitzoeken wat er nou allemaal aan de hand is.’
      Voordat Kevin kon protesteren, klauterde ze over drie rijen banken naar beneden totdat ze bij een wat wijder stuk kwam waar ze normaal kon lopen.
      ‘Hé!’ Ze zakte bij het tweetal neer en keek Joaquin aan. ‘Jou had ik hier niet verwacht! Kon je niet terug naar Southside High?’
      ‘Deze school staat hoger aangeschreven,’ antwoordde het meisje. Ze was knap om te zien, met een gaaf gezicht, een hip blond kapsel en sprekende ogen. ‘Ik ben Ashlee.’
      ‘Betty.’ Ze schudde het meisje de hand. ‘Zijn jullie familie? Vrienden?’
      ‘Joaquin is mijn halfbroer,’ vertelde ze. ‘Zelfde vader, andere moeder.’
      Ah, dat verklaarde het uiterlijke verschil.
      ‘En, eh, wat doen jullie hier?’ vroeg ze niet heel tactisch. ‘Gezien Joaquin niet zonder reden vertrokken was?’
      ‘Ik vond dat hij niet moest weglopen voor zijn problemen. Die zouden hem toch wel achterna komen,’ antwoordde Ashlee eenvoudig.
      Betty keek haar onderzoekend aan. Had Joaquin verteld van zijn bijdrage aan het verdoezelen van een moord? Haar gezicht was blanco, er viel niets van af te lezen.
      ‘Onze ouders leven niet meer,’ vervolgde ze. ‘Alles wat Joaquin heeft, is mij. En deze buurt. Bovendien zou weggaan meer argwaan wekken, toch? Bij mijn weten heeft FP hem er niet bijgelapt.’
      Betty voelde haar wangen warm woorden. Ze wist overal vanaf. En ze verkondigde het zonder blikken of blozen. Haar ogen schoten naar Joaquin, benieuwd hoe hij daarop zou reageren.
      Hij luisterde niet eens en keek straal langs Betty heen. Toen ze in een reflex omkeek, ontdekte ze dat het Kevin was die zijn aandacht opslokte, hoewel haar vriend zich helemaal op de football-training focuste.
      Een klein glimlachje spande zich om haar lippen. Jouw gevoelens voor Kevin waren toneelspel? Maak dat de kat wijs! Je kan je ogen niet van hem afhouden!
      Maar wat was dan wél de reden dat hij dat beweerde? Het kon niet zijn dat hij zijn geaardheid opeens wilde verbergen, hij had te midden van de hele school met Kevin gezoend. Ze kon zich niet voorstellen dat hij zich daarvoor schaamde. En hun ouders waren dood? Terwijl ze verschillende moeder hadden? Welk familiedrama school daar in vredesnaam achter? Had Kevin daar iets van geweten? Ashlee had het zo achteloos losgelaten dat het Betty duizelde.
      ‘Gaan jullie na school mee naar Pop’s om wat te drinken?’ vroeg ze Ashlee. ‘Dan kan ik je aan wat mensen introduceren.’
      ‘Leuk!’ Ashlee toonde een enthousiaste glimlach.
      Joaquin had eindelijk zijn blik van Kevin losgescheurd en keek haar vluchtig aan. Ze meende een blos op zijn wangen te zien. ‘Kee dan.’
      Betty liet zich niet door zijn onverschilligheid misleiden. Kevin zou het haar niet in dank afnemen, maar er hing zo veel chemie tussen die twee dat Joaquin daar ze daar onmogelijk zelf niets van in de gaten konden hebben. En als Betty meer tijd met hen doorbracht, ontdekte ze misschien ook wat de twee verborgen hielden. Wat er met hun ouders was gebeurd, wat de reden was dat ze Joaquins vrijheid op het spel zetten…

Reacties (3)

 • GossipGirl21

  Betty!! : D Ik vind haar geweldig

  3 jaar geleden
 • Mephistopheles

  Ohmijngod ik hou ervan als Betty investigator speelt yessss

  3 jaar geleden
 • Mulli

  Oh ja go Betty!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen