||Diana Cassandra Volturi

'Schattig,' grijnst Demetri, zijn blik gericht op de foto waar Thorn opstaat.
      Embry laat een ontevreden grom horen, waardoor Demetri's grijns alleen maar groter wordt. Ik wil sussend mijn hand op die van Embry leggen, maar de tiener trekt direct zijn hand terug alsof ik de pest heb.
      Ik rol nonchalant met mijn ogen terwijl ik doe alsof het me niets kan schelen. Sterker nog, het zou me niets moeten schelen. Een stel mormels die mijn, onze hulp nodig hebben om een van hun imprints terug te krijgen. Als hij zo ondankbaar wil doen, prima.
      'Kan je mijn zusje vinden?' vraagt Paul op een niet zo vriendelijke toon.
      Een aangename huivering kruipt over mijn rug, maar verrast kijk ik Paul aan. Ik wil hem vragen over zijn relatie of bond met Thorn, maar besluit dat dit misschien niet de beste tijd is om dit te doen. In plaats daarvan ga ik tussen Jane en Alec staan en richt ik mijn rode ogen vragend op mijn beste vriend en de beste Spoorzoeker in de vampierenwereld.
      'Ja, ik weet waar ze is,' zegt Demetri nonchalant, alsof het zo simpel als één plus één is. Hij fronst even. 'Alleen mijn link is... zwak.'
      'Wat?' roept Embry direct ontsteld uit. 'Waar wachten we dan in vredesnaam nog op?'
      'Embry,' waarschuwt de alfa direct, terwijl hij zijn packlid tegenhoudt.
      Ik zoek met mijn ogen naar Paul, maar zodra ik zijn kant op kijk, merk ik dat hij al innig naar mij aan het staren is. Zijn ogen ontmoeten de mijne en mijn dode hart slaat een slag over.
      Zijn ogen gebaren dat ik mee moet komen en niet in staat zijnd om te weigeren, volg ik de idioot lange tiener op de voeten. Ik blijf achter hem lopen, als we door de weide van de Cullens gaan, door het bos en als hij stopt met lopen, doe ik dat ook.
      Het is een warboel van emoties in mijn lichaam en verschillende gedachten gaan door mijn hoofd. Nog even en ik krijg een black-out van alles wat ik momenteel voel. Dat is dan ook de reden dat ik voor elfhonderd jaar geen emoties toe heb gelaten. Het is allemaal zo verwarrend.
      'Ik wil je verhaal horen,' zegt Paul dan vanuit het niets. 'Als je dat niet wilt, dan is dat ook goed-'
      'Welk verhaal?' vraag ik hem met een scheve grijns terwijl ik enigszins nerveus mijn handen in mijn zakken steek. 'Die keer dat ik elfhonderd jaar geleden de burgemeester tussen zijn benen trapte en er bijna voor gehangen werd? Toen ik probeerde te bidden toen ik net vampier was? Of die ene keer dat ik zo'n dorst had dat ik een rat gedronken heb? Wat wil je horen?'
      Paul kijkt me even met een leeg gezicht aan, alsof hij het allemaal even moet verwerken. Daarna licht zijn gezicht op als een kind met kerstmis en gaat hij zitten op een omgevallen boomstam. 'Ik wil alles horen.'
      Ik stik bijna in mijn eigen gal. 'Alles?' vraag ik terwijl ik argwanend een hand door mijn blonde haren haal. Hoe moet ik elfhonderd jaar in een notendop vertellen?
      Paul klopt naast zich op de boomstam en ik ga voorzichtig naast hem zitten. Ik voel zijn warmte mijn koude, marmeren huid binnendringen en een zachte zucht rolt over mijn lippen.
      'Nou, waarom drink je geen dierenbloed zoals de Cullens?' vraagt Paul voorzichtig, alsof hij bang is dat ik hem ieder moment kan onthoofden.
      'Niet van de orde, ik ben bij de Volturi. Dat is zoals naar de McDonald's gaan en om salade vragen,' zeg ik schouderophalend. Ik frons als ik Pauls moeilijke gezicht zie. 'Vind je het zo erg dan?'
      'Nou, je vermoordt de mensen die ik moet beschermen,' antwoordt Paul direct. 'Het is eigenlijk de bedoeling dat ik jou vermoordt.'
      'Waarom doe je dat dan niet?' vraag ik met opgetrokken wenkbrauwen terwijl ik mijn handen in elkaar vouw en in mijn schoot duw.
      'Kan ik niet,' mompelt Paul binnensmonds.
      Ik wil verder vragen, maar mijn gevoel zegt dat het daar niet de tijd voor is. Ik spring op en kijk Paul vragend aan. 'Als je zusje terug is dan zal ik mijn levensverhaal vertellen.'

Reacties (2)

  • VampireMouse

    Love this!!!

    2 jaar geleden
  • Butterflygirl

    Oeh ik ben zo zo benieuwd naar wat er nu gaat gebeuren!!! Maar die in italie is, dat verhaal staat wel los van deze toch?

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen