Chap Two

▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲▽▲


Verwachting is iets moois en hoopvols,
maar het hebben van een verwachtingspatroon
kan zorgen voor grote en onoverkomelijke teleurstellingen.


      'En toen ik me omdraaide viel mijn oog eerst op de enorme Andalusiër die mijn vader voor me heeft gekocht, en daarna op de dame die er naast stond. Zie, de dochter van de fokker van het paard heeft dit exemplaar verzorgd en wilde mee om te verzekeren dat het dier een goed thuis kreeg, ondanks dat het haar verjaardag was. Meer dan oogcontact was er niet voor nodig om het te weten.' En zelfs nu Brooklynn het voor de derde keer hoort kan ze het niet in zichzelf vinden om blij voor hem te zijn. Goed, ze heeft vanaf het begin al gezegd dat ze hoopt op Kenneth, maar die is nog in geen velden of wegen te bekennen en de les staat op het punt te beginnen.
      Jonathan is het dus niet, en haar neerslachtigheid komt zeker voort uit een stukje jaloezie. Hij heeft al zekerheid, hij is haar sneller af EN hij heeft zowel een auto als een paard gekregen. Nee, haar neerslachtigheid komt zeker niet voort uit teleurstelling omdat het Jonathan niet is, beseft ze des te meer wanneer hij haar voor eveneens de derde keer een verontschuldigende tandpasta lach werpt en een beetje meelevend naar haar knipoogt, alsof ze compleet mistroostig is bij deze ontdekking. Misschien moet ze maar blij zijn met deze uitkomst en zich over dit terneergeslagen gevoel heen zetten. Vergroot dit haar kansen met Kenneth niet juist? Dit sluit één optie uit, waardoor er nog maar één mogelijkheid overblijft, ja toch? Waarom voelt ze zich dan zo bedrukt. Ze is jarig verdorie.
      Miss Rodrigues komt binnen, waarop iedereen die naar Jonathan zijn geratel over zijn 'super aantrekkelijke en rijke' vriendin aan het luisteren was zich op de lerares richt. Op slag is iedereen alert en is het stil in het lokaal.
      'Goede morgen dames en heren. Ten eerste gefeliciteerd Jonathan en Brooklynn,' zegt ze op opgewekte toon, en het feit dat ze Kenneth niet adresseert om er vervolgens achter te komen dat hij nog niet aanwezig is, zegt al genoeg. Er is een reden voor zijn afwezigheid en Brooklynn haar onderbuikgevoel neemt toe. 'Zoals iedereen vast weet is ook Kenneth vandaag jarig en zijn ouders hebben hem teruggehouden om dit te vieren. Morgen is hij er uiteraard weer bij. Goed, verder met de orde van de dag. Als jullie...'
      En de rest krijgt Brooklynn niet meer mee. Ze betrapt zichzelf er voor de verandering op geen interesse te tonen voor de lesstof en dwaalt met haar gedachten af. Kenneth komt niet naar school? Potjandorie, wat heeft dit te betekenen? Het is niet dat hij erg ver uit haar buurt woont, maar wat als zijn ouders hem mee hebben genomen naar het buitenland. Misschien naar het Penthouse in New York, of de villa op Bonaire?
      Gedachten die ze ver weg heeft gestoken ergens in de uithoeken van haar hoofd, breken uit hun verdomhoekjes en dienen zich ongevraagd aan. Wat als Kenneth het ook niet is? Het klinkt volstrekt belachelijk, want een betere match loopt er uiteraard niet voor haar rond. Binnen de school is er niemand anders die dezelfde verjaardag deelt op Susanne Donchaster na.
      Brooklynn beweegt ongemakkelijk en voelt haar onrust toenemen. Wat als Susanne Donchaster bij Kenneth hoort? Met haar gemaakte lachje en haar vader welke eigenaar is van vier ziekenhuizen. Brooklynn heeft haar nooit aardig gevonden, al heeft ze eens met haar staan keuvelen op een van de benefietavonden voor de betreffende ziekenhuizen. Dit was meer voor het uiterlijk vertoon dan iets anders en ze heeft er alle geloof in dat het wederzijds is. Als Kenneth bij die muts hoort, dan weet Brooklynn zeker dat ze hem minder gaat zien.
      Als ze bemerkt dat haar longen beginnen te branden laat ze haar onbewust ingehouden adem ontsnappen. Relax, relax. De dag is net begonnen en hoogstwaarschijnlijk staat Kenneth vanavond voor de deur om haar persoonlijk te feliciteren. Desnoods stuurt ze hem straks een smsje, maar ze wil eigenlijk ook niet te wanhopig overkomen. Nee, het beste is gewoon afwachten en geduld hebben. Alles zal uiteindelijk op zijn plek vallen.

Reacties (4)

 • Luckey

  ik ben benieuwd hoe ze gaat regelen als ze hem dan eindelijk vind
  ook hoe de rest van der dag word

  2 jaar geleden
 • FollowYourDream

  Ik ben echt benieuwd wie haar soulmate is!
  En.hoe ze gaat reageren...

  Heel leuk verhaal!

  Xxx

  2 jaar geleden
 • Spiridakos

  Ik ben echt benieuwd naar hoe ze gaat reageren als ze haar soulmate ontmoet :')

  2 jaar geleden
 • aarsvogel

  Het begint erg goed

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen