||Serena Faith Young

'Dus er bestaan opperhoofden in de vampierenwereld?' vraag ik met opgetrokken wenkbrauwen aan Jake. En ik maar denken dat de Cullens de enige normale vampiers waren met normen en waarden. Blijkbaar dus niet.
      'Ja, ik was net zo verbaasd toen ik het voor de eerste keer hoorde,' mompelt Jake onder zijn adem. Hij heeft zijn arm beschermend om mijn middel gesloten en hij drukt een geruststellend kusje op mijn kruin. 'Maar nu zijn ze er om ons te helpen.'
      'Ze gaan ons, 'mormels', helpen?' vraag ik vol verbazing. Ik draai me half om in Jakes armen en kijk hem verrast aan. Jake knikt en schenkt me een klein glimlachje dat mijn hart overuren laat werken.
      'Het gebeurt alleen pas morgenavond,' kreunt Embry humeurig. Hij zit aan de eettafel in de keuken. Naast hem zit Emily, die hem geruststellend over zijn rug wrijft en Paul, die in dromenland vertrokken lijkt te zijn.
      'Hé, je kan maar beter hebben dat alles goed gaat, dan dat alles haastig wordt gedaan en in de soep loopt,' glimlacht Kim voorzichtig en ik ben haar dankbaar dat ze het zegt. Ze vindt het namelijk echt niet leuk dat Jared morgen moet helpen, maar probeert desondanks nog steeds Embry op te beuren.
      'Maar het komt dus allemaal door Pauls imprint?' vraag ik hardop. 'Die een eeuwenoude vampier is en bij die Volturi hoort?'
      Pauls aandacht is direct gewekt. 'Ja, dat is ze,' mompelt hij onder zijn adem. Volgens mij is hij ook in tweestrijd, alleen dan met zichzelf.
      'Kan dat überhaupt wel?' vraag ik me hardop af.
      Paul zendt me een zure blik toe en ik steek verontschuldigend mijn handen in de lucht. Ik bedoelde het niet perse als een belediging, ik ben gewoon van nieuwsgierige aard.
      'Als Thorn, Embry's imprint, veilig terug is zullen we de boeken in de duiken en alles uitzoeken,' zegt Billy Black, de vader van Jake, met een geruststellend knikje in Pauls richting.
      'Dit zit complexer in elkaar dan ik verwacht had,' mompel ik onder mijn adem.
      Tot zover weten we dat Thorns kidnapper Cass' broer is en dat Cass niet het menselijke nichtje van dokter Cullen is, maar een eeuwenoude vampier met bijzondere gaven die bij de Volturi hoort. Nathan heeft een handjevol handlangers die allemaal meespelen in Thorns kidnapping, al is het nog steeds niet duidelijk waarom hij in vredesnaam Thorn uitgekozen heeft.
      'Maar nadat jullie Thorn gered hebben, wordt ze hierheen gebracht en blijft ze hier?' vraag ik met opgetrokken wenkbrauwen.
      'Ja, dokter Hoektand zal volgen om haar mogelijke wonden te behandelen,' antwoordt Jake zachtjes, zijn stem fluisterend.
      'Mogelijke wonden?' breng ik verschrikt uit. Hoe durven ze Thorn iets aan te doen? Ja, ze heeft misschien een grote mond, maar haar iets aandoen?
      'Ja, natuurlijk. Denk je dat ze haar er zonder een schrammetje er vanaf laten komen?' reageert Embry direct snauwerig. Direct daarna zakt hij in elkaar en kijkt hij me verontschuldigend aan. 'Dat meende ik niet, Serry, sorry.'
      Ik werp Embry een waterige glimlach, terwijl ik me dieper in Jakes armen wurm, ik kan Embry het niet kwalijk nemen.

Reacties (2)

  • Slughorn

    Ik zou ook snel veilig in de armen van mijn weerwolf terugtrekken (‘:

    2 jaar geleden
  • Butterflygirl

    Gosh schiet eens ff op met je verhaal ik wil weten hoe het verder gaaaaat(nerd)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen