“Mam, ik heb echt geen zin.” Zeg ik eerlijk. “Estelle, mijn broer is zo lief om je dit baantje aan te bieden dus je neemt het aan!” zegt ze geïrriteerd terwijl ze het laatste bord dat ze net heeft afgewassen keurig in de kast plaatst. “Moet ik dit gaan doen omwille van de klootzak.” Zeg ik binnensmonds. “Estelle, let op je taal! Het blijft je vader oké?” zegt mijn moeder streng. “Waar is hij dan? Inderdaad, gaat er vandoor met zo’n Frans modelletje en laat ons achter. Maar het is oké, mam ik zal met respect praten over hem. Want dat verdient hij echt wel.” Mijn moeder kijkt me niet aan maar ik zie dat ze het er moeilijk mee heeft aan haar manier van doen. “Sorry, mam. Ik had niet zo mogen praten.” Ik ga naar haar toe en geef haar een knuffel. Ze trekt me dichter naar haar toe en geeft me een kus in mijn haren. “Het is oké, lieverd. Ik snap je volkomen. Ik hoop dat je weet dat ook al is hij vertrokken dat papa je nog altijd graag ziet. Jij bent niet de reden dat hij is vertrokken. Het ging gewoon niet meer tussen ons.” Zegt ze sussend. “Verwijt jezelf niets, mam. Het is zijn eigen keuze. Jullie hadden ook kunnen scheiden zonder dat hij naar Frankrijk vertrekt weet je.” Mijn moeder wilt antwoorden maar wordt onderbroken door getoeter. “Dat is vast Rico.” Zeg ik terwijl ik me verlos uit haar grip. Mijn moeder neemt mijn twee handen vast en schenkt me een glimlach. “Je gaat dit goed doen, Estelle. Het gaat reuze meevallen. Sms me als je daar bent. Ik zie je graag.” Ik glimlach naar haar. “Ik hou ook van jou, mama.”

“Hey schat!” Ik druk mijn lippen op die van Rico die achter het stuur zit. “Ieuwl, ze kussen!” zegt Baptiste op een kinderachtig toontje. “Wat doen jullie hier, idioten?” zeg ik lachend wijzend op Baptise, Keila en Aurore op de achterbank. “Wij gaan jou afzetten aan je concertzaal en dan gaan we lekker chillen bij je vriendje thuis. Als je klaar bent pikken we je op en dan gaan we naar de club!” zegt Keila lachend. “Serieus? De club? Na mijn eerste avond werken?” Ik kijk Rico smekend aan. “Sorry, schat. Ze stonden erop.” Zegt Rico met een klein lachje. “Uhu, en jij wou dat natuurlijk helemaal niet.” Zeg ik terwijl ik mijn gordel vast klik. “Ah, kom op Stel. Mok nou niet. Als je echt niet wilt doen we wil film avond bij mij thuis.” Stelt Aurore voor. Ik knik alleen maar. Ik neem mijn hand tas en klas de spiegel van boven open en start met mijn lipstick op te doen. “Oehlalala kijk is aan, Rico. Ze is zich aan het optutten voor die jongens van Tokio Hotel.” Plaagt Baptiste zijn beste vriend. “Zwijg, idioot.” Zeg ik lachend. “Geef mijn nummer aan Tom, wil je!” zegt Keila. “Ik deel geen nummers uit, sorry.” Zeg ik knipogend terwijl ik haar aankijk vanuit de spiegel. Keila kruist haar armen maar reageert er verder niet op. Waarom is iedereen toch zo geobsedeerd door beroemdheden? Het zijn ook maar mensen hoor.

“Zo, hier ben je. Sms je me hoe laat ik je moet komen oppikken?” vraagt Rico. Ik knik. “Doe ik. Dank je voor het brengen schat.” Ik kruip dichter naar hem toe en druk mijn lippen op de zijne. Al snel zijn onze tongen verwikkeld in een liefdesspel. “OMG hoeveel make out sessions hebben jullie per dag.” Zeg Baptiste plagend. “Laat ze nou!” zegt Aurore terwijl ze hem een ellenboog stoot geeft. “Ik zie jullie sukkels later!” zeg ik lachend als ik mijn lippen van die van Rico heb gehaald. “Hey, we zijn geen sukkels!” zegt Baptiste verontwaardigd. “Wat jij wilt, Bapt.” Zeg ik lachend als ik de portier van Rico’s auto dicht sla.
“Als we daar mijn lieveling nichtje niet hebben!” Mijn oom komt naar me toe en geeft me een knuffel. “Hey ome Patrick! Zolang niet meer gezien!” “Inderdaad! Maar geen tijd voor dit sentimentele, kleffe gedoe. Je bent hier om te werken!” Zegt hij lachend met een knipoog. Hij overhandigt me een papier waar de planning opstaat. “De band is zo’n tiental minuten geleden gearriveerd. Dus de volgende keer wil ik dat je hier vroeger bent zodat je mee hier bent als de artiest aankomt. Ik wil dat je over een uurtje een goed middag maal hebt klaarstaan. De jongens zullen dan eten. Vlak daarna is er een soundcheck. Daar zal je ook aanwezig moeten zijn. Voor de rest wil ik dat je checkt of ze nog speciale wensen hebben. Als er die zijn zal je misschien naar de supermarkt of zo moeten gaan. Dit is niet iedere keer. Dat hangt af van artiest tot artiest. Ik wil dat je avond eten voorziet voor de jongens en de crew en dat je ervoor zorgt dat ze altijd een flesje water hebben. Sommige artiesten hebben bizarre wensen. Zo willen ze soms dat je ze rondleidt door de stad of ik herinner me toen dat Justin Timberlake hier was dat hij wou dat iemand mee GTA met hem speelde.” Ik gniffel zachtjes. “Ik heb het volste vertrouwen in je, Estelle. Dus heb je al een beetje background searching gedaan over de band?” vraagt mijn oom. Ik schud mijn hoofd. “Moest dat dan.” “Natuurlijk! Het zijn beroemdheden, Estelle. Ze verwachten dat je zowat hun hele leven kent. Gelukkig dat ik jou ken en dit wel had voorspeld. Hier staat de meest belangrijke informatie.” Mijn oom overhandigt me nog vier papieren. Op ieder papier staat een foto van een jongen behalve op de laatste. Mijn blik blijft hangen bij de zangeres. “Is Bill geen jongensnaam?” vraag ik dan. Mijn oom knikt. “Waarom zou je je dochter nou in godsnaam een jongensnaam geven?” zeg ik lachend. “Omdat ik een jongen ben.” Hoor ik achter me. Ik draai me om en zie de persoon van op de foto achter me staan. “Hey, ik ben Bill Kaulitz. Blijkbaar kende je me nog niet. Jij bent?” “Euh… Gegeneerd…” mompel ik terwijl ik rood aanloop. Geweldige start, Estelle.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen