Hoe denken jullie dat Harry tegenover de situatie staat en wat hij doet om er mee te dealen? Ben benieuwd wat jullie verwachten of denken (:

We stonden inmiddels buiten, op het balkon. Het frisse briesje deed me wel goed. Ik had automatisch mijn armen om mijn middel geslagen, alsof ik mezelf moest verwarmen. Lottie nam plaats op een van de tuinstoelen en gebaarde naar me om hetzelfde te doen, en dus volgde ik haar advies wederom op.
Ze keek me aan, eenzelfde fonkel in haar ogen. Maar het was niet enkel de reflectie van de maan. Het waren tevens glazige ogen.
"Lou" begon ze zachtjes, een overduidelijke trilling in haar stem.
Ik keek haar in stilte aan. Ik voelde me echt een zoutzak. Totaal geen emoties kenbaar makende. Eigenlijk sloeg het nergens op. Maar ik kon het gewoon niet opbrengen. Het deed me echter wel pijn om haar zo te zien. Ik beet zachtjes op mijn lip om mijn eigen tranen tegen te houden. Ik had de voorgaande tranen weten weg te knipperen, maar het viel wel te verwachten dat het daar niet zou eindigen.
"Het doet me pijn om je zo te zien Lou" zei ze nu, een traan over haar wang lopend. Ik keek haar met grote ogen aan, geen woorden wetende.
"Je bent overduidelijk ongelukkig. En geloof me, ik voel me ook niet top. Absoluut niet. We weten beide hoe vreselijk de situatie eigenlijk wel niet is. En we voelen ons er beide enorm slecht over. Ik wil je niet zo zien lijden. Ik wil je helpen in zoverre kan. Natuurlijk voel ik me ook niet goed, maar het minste wat we kunnen doen is wel met elkaar delen wat er gaande is. Ik heb je nodig, Lou. En ik weet zeker dat dat wederzijds is. Ik wil niet eens weten wanneer je voor het laatst je haar gewassen hebt, laat staan wanneer je voor het laatst dat zwarte shirt van je gewassen hebt. Die sausvlekken zitten er op zijn minst al een paar dagen, dat durf ik te wedden".
Ik glimlachte heel subtiel. Ja, die vlekken waren behoorlijk oud. Ik hoopte dat ze niet zo zouden opvallen. Maar wel dus.
"Dankjewel" fluisterde ik zachtjes. Mijn wangen werden nat. Geen regen. Tranen. Echte tranen. En niet zo'n klein beetje. Een flinke dosis aan tranen. De eerste flinke dosis in een lange tijd. Ik had het nodig om het er uit te laten komen. Het was niet goed om op te kroppen, hoewel ik dat heel goed kon.
Lottie had ook flink wat tranen over haar wangen lopen. Ik kon niet stoppen met haar aankijken, hoe dan ook. Ze glimlachte subtiel naar me.
"Lou?"
"Ja?"
"Mag ik je alsjeblieft knuffelen?" vroeg ze zachtjes. Ik glimlachte bij de gedachte en knikte toen. En dus kwam ze overeind en kroop ze op mijn schoot, waarna ze haar armen om mijn nek sloeg en zich tegen me aan nestelde, haar tranen nog steeds vloeiende.
Mijn tranen vloeide ook nog steeds over mijn wangen in een sneltreinvaart. Ik nam haar bij haar middel vast en legde mijn hoofd ook tegen haar aan terwijl we beide zachtjes snikte. De situatie was inderdaad helemaal niks, maar we hadden wel elkaar nodig wanneer we ons er doorheen wouden knokken. En dat had ik me nooit eerder gerealiseerd. Het liet me wel ietwat beter voelen. Al was het maar tijdelijk. Het was wel een lichtpuntje in een donkere tijd. En dat nam ik graag met beide handen aan. Er was nog iemand die me begreep en interesse toonde. Niemand zou me beter begrijpen dan Lottie, gezien de situatie voor ons beide hetzelfde was. Harry wist ook wel hoe het was om niet echt een moeder te hebben, maar natuurlijk waren de situaties compleet verschillend.
"Kom op Louis, laten we gaan slapen. We kunnen het hard gebruiken" zei Lottie uiteindelijk toen we beide ietwat gekalmeerd waren.
En dus liepen we beide weer terug naar binnen en sloot ik de deur weer naar het balkon. Lottie nam weer onder de dekens plaats en wachtte totdat ik ook weer lag. Ik plaatste mijn boek weer op het nachtkastje en knipperde het nachtlampje uit. Het was een tijdje stil.
"Lottie?" vroeg ik zachtjes.
"Ja Louis?"
"Dankjewel" fluisterde ik, waarna ik me in de dekens rolde en mijn ogen sloot, hopende op een enigszins fatsoenlijke nachtrust.

Reacties (1)

  • LarryNiam

    mooi hoofdstukje:)
    snel verder<3

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen