Al geeuwend ontwaak ik uit mijn slaap. Half 11, dat is nog okay. Ik stap uit bed en neem mijn mobiel uit de oplader. 3 nieuwe berichten

Rico <3
Liefje, waar ben je naartoe? Bapt zei dat je een taxi hebt genomen. Ik ben ongerust

KeiKei x
Raad eens wie het nummer van TOM KAULITZ heeft! Ja ja! So happy omg life is amazing!

Onbekend
Hey, Estelle dit is Bill. Ik vroeg me af of je misschien zin hebt om vandaag af te spreken?

Ik sla Bill zijn nummer op en ik antwoord iedereen behalve Rico. Ik ben enorm slecht gezind op hem. Mij alleen laten zitten en dan lopen knuffelen met Lindsay. Ik weet ook wel dat knuffelen geen big deal is, maar het gaat om het principe snap je?

To: KeiKei x
Hey lief! Blij voor je! Je verdient het!

To: Bill
Hey hey! Ja hoor dat klinkt goed. Ik zie je aan het standbeeld in het midden op de Groenplaats. Ik zal je Antwerpen wel is leren kennen. Zie je over anderhalf uurtje!

Ik spring in de douche en trek dan mijn zwarte skinny jeans aan met een bordeaux topje en een zilver bomber jacket. Ik laat mijn lange haren los hangen en breng wat lipstick en een zwart lijntje aan.

“Hey mams!” Zeg ik als ik beneden aankom. “Hey dochter lief! Waar ga jij naartoe?” zegt ze. “Ik heb afgesproken.” Zeg ik terwijl ik wat sap in een glas giet. “Met wie?” vraagt ze nieuwsgierig. “Bill.” Antwoord ik kort. “Wie is dat nou weer? Wat is er met Rico?” Ik draai met mijn ogen bij het horen van die naam. “Chill, mam. Bill is de zanger van die band waar ik gisteren voor moest werken.” Zeg ik alsof het de normaalste zaak van de wereld is. “Ben je nou serieus, Estelle? Je kent die jongen niet! Wie weet wat voert hij in zijn schild!” zegt ze overbezorgd, typisch moeders. “Het is oké, mam. Hij was gisteren ook toevallig in de club waar ik met de rest was en hij heeft totaal niets geprobeerd. Ik heb ook met hem afgesproken in het centrum dus je kan weer relaxen.” Ze kijkt nog steeds argwanend maar gaat er dan niet verder op in. “En Rico vind het oké dat jij zo alleen gaat afspreken met een of andere knappe zanger?” “Dat hij knap is komt uit jouw mond, moeder.” Zeg ik de vraag negerend. “Estelle…” zegt ze op een dreigende toon. “Het zijn niet zijn zaken.” Zeg ik kort. “Wat is er tussen jullie 2?” vraagt ze dan wat bezorgder. Ik en Rico zijn al een jaar samen en we hebben praktisch nog nooit ruzie gehad. “Het is niets. Hij was gisteren gewoon iets te close met een meisje van school. Niet dat hij iets heeft gedaan of zo. Het maakte me gewoon wat slecht gezind.” Mijn moeder knikt begrijpend. “Maar praat erover met hem, liefje. Je optutten om weg te gaan met een of andere rockster maakt het niet beter.” “Ik heb me niet opgetut!” zeg ik verontwaardigd. “Als jij dat zegt, Estelle. Nou, help me eens kiezen welke kinderwagen het mooiste is?” Mijn moeder houdt een boekje open vol met babyspullen. In een kleine twee maanden moet mijn prachtmoeder bevallen. Vaak denk ik dat dat de reden is dat mijn vader is weggegaan naar Frankrijk. Dat hij niet nog eens die verantwoordelijkheid wou. “Ik vind deze mooi!” zeg ik terwijl ik mijn vinger leg op een zilveren kinderwagen. Mijn moeder knikt goedkeurend. Ik neem mijn mobiel en kijk naar de tijd. “Hey, ik moet nu gaan, mam. Tot straks!” Ik druk een kus op haar wang en loop het huis uit.

“Waar ga jij naartoe?” Ik schrik als ik Rico net uit zijn auto zie stappen. “Ik denk niet dat ik verantwoording hoef af te leggen.” Zeg ik kort. “Liefje, wat is er aan de hand? Je bent zo afstandelijk. Gisteren was je ook zomaar weg.” Ik zucht geïrriteerd en ga er niet verder op in. “Ik heb afgesproken met een vriend, oké. Nu laat me door, Rico ik moet mijn metro halen.” Zeg ik verveeld. “Ik rij je wel als je wilt.” “Dat hoeft niet, rij jij maar naar Lindsay.” Dat is eruit voor ik besef. Een enorme grijns verschijnt op Rico’s gezicht en hij trekt me dichter naar hem. “Ben je jaloers, lief?” fluistert hij in mijn oor. “Moet ik dat zijn dan?” bijt ik hem toe. “Nou, stap in mijn auto. Waar moet je zijn? Ik breng je.” Zegt hij. Ik zucht, toegevend aan zijn voorstel en stap in zijn auto. “Waar moet je zijn?” vraagt hij. “Groenplaats.” Zeg ik nog steeds kort. Rico knikt en rijdt verder. “Met wie heb je daar afgesproken?” vraagt hij dan. “Bill.” “Wie is Bill nou weer?” vraagt hij. “Die zanger van die band van gisteren.” Antwoord ik kort. Abrupt trapt Rico op de rem. “Ben jij helemaal doorgeslagen, Estelle? Je kent die jongen niet! Wie weet…” “Ja ja, wat hij met me wilt doen. Je bent echt niet de eerste die dat aanhaalt. Doe nou maar relaxed. Ik was gisteren de hele dag bij hem en ook de hele avond.” Rico trekt zijn wenkbrauw op. “Hoe kan dat? We waren in de club.” Ik knik. “Inderdaad. De band was daar ook en Bill is de enige die gisteren avond met me heeft gepraat. Je had dat geweten als je minder bezig was geweest met Lindsay, weet je.” Zeg ik verveeld. Schuldig kijkt Rico naar zijn stuur. “Wil je nou alsjeblieft verder rijden? Anders stap ik uit.” Zonder te antwoorden rijdt Rico verder en na een tiental minuutjes stopt hij op de groenplaats. “Het spijt me van gisterenavond, Estelle.” Zegt Rico dan. Ik knik en schenk hem een kort lachje. “Het is oké. Ik sms je vanavond wel.” Ik druk kort mijn lippen op die van Rico en stap dan uit de auto. Ik kijk op mijn gsm. Exact 12 uur maar nog geen Bill te bespeuren. Als die beroemdheid me heeft geditched zal hij zoveel spijt krijgen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen