En nog een glas alcohol. Bestond er zoiets als te veel alcohol drinken? Was er een punt dat gezelligheid omsloeg in een ramp? Er was maar één manier om daar achter te komen. En tot nu toe vermaakte ik me goed. Gemma was een half uurtje geleden naar huis gegaan. Ik had in mijn eentje staan dansen. Nou ja, voor heel even dan. Het was al vrij snel dat de plaats van Gemma wel opgevuld werd. Hanna leek er volledig voor te willen gaan. En god, als ze nu niet eens dat strakke, open jurkje droeg, had ik het misschien nog enigszins kunnen weerstaan. Maar nee, onze leeftijden verschilde niet erg veel. Ze was geen minderjarige. Het enige hele foute was natuurlijk dat ze mijn leerling was. Het was niet alsof ik dat nog nooit eerder gedaan had, overduidelijk, maar alsnog.
Ik deed mijn uiterste best om het te weerstaan. Hanna leek er goed aan te doen dat ik in de stemming was om veel te drinken. Niet dat ze zelf heel erg nuchter meer was. Ik gokte zo dat niemand dat meer was in de ruimte. Dat zou dan ook bijna zonde zijn wanneer je naar zo'n gezellige club ging.
"Hey mr. Styles, ga je even mee naar buiten?" vroeg ze me plotseling.
Ik legde een hand op haar schouder "please, zeg gewoon Harry. We zijn niet op school".
Ze glimlachte "oké, Harry. Ga je even mee naar buiten?"
"Wat gaan we doen?" vroeg ik met mijn stomdronken kop.
"We hebben extra spullen meegenomen om het feestje nog wat leuker te maken" zei ze, gebarend alsof ze een sigaret rookte. Joints?
Voordat ik het wist had ik een greep van haar hand om mijn bovenarm en werd ik mee gesleurd. Ik wist dat ik het niet moest doen, maar ik kon mezelf er niet toe zetten om het te stoppen.
Er zaten een aantal jongeren buiten in een steegje. Hanna sloot zich er bij aan en trok mij ook naar beneden. Terwijl de joints rond gedeeld werden, deelde Hanna en ik er eentje. Daar stond ze op.
Ik had al in een lange tijd geen joint meer gehad en dus moest ik er even in komen. Natuurlijk was dat totaal geen slim plan wanneer je dat combineerde met alcohol. Maar boeide het mij nu nog iets? Echt niet. Ik vond het wel goed zo.
Hanna werd er nogal giechelig van en kwam steeds dichter tegen me aan zitten. Ik zelf was al giechelig genoeg van de alcohol, dus ik wist niet of de joint dat nog erger kon maken. Op de achtergrond voerde de andere jongeren een nogal vaag gesprek over van alles. Ik was niet goed genoeg bij kennis om het te kunnen volgen, tenzij ik me er op zou focussen. Maar focussen was nogal lastig. Ik was helemaal de verkeerde kant uit aan het gaan nu.
De lach van Hanna klonk schel in mijn oren. Ik legde mijn achterhoofd tegen de muur en zuchtte onhandig. Alles draaide. Die joint er nog bovenop was een enorm stom plan geweest. Ik was al ver genoeg heen door de alcohol, maar nu was het echt niet meer te doen.
"Kom op Harry, doe mee met truth or dare" zei Hanna nu. En dus deed ik met mijn suffe kop mee. Ik had geen flauw idee waar ik allemaal om aan het lachen was of waar ik überhaupt zelf allemaal over aan het praten was. Wellicht was het meest stomme moment wel toen ze me vroegen wat ik van Hanna vond bij een rondje truth. Ik was een gigantisch slechte leugenaar wanneer ik alcohol gedronken had. En dus had ik verteld dat ik haar jurkje wel mooi vond en dat ze er goed uit zag. Ideaal voer voor haar natuurlijk. Nogal stom om te zeggen. Ik was haar leraar.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen