"Nee Jamie, ik wil niet mee naar die fucking nachtclub van je" zei ik geërgerd terwijl ik op keek van mijn boek.
Jamie zuchtte en trok het witte shirt over zijn hoofd vervolgens. "Oké dan meneer chagrijn, ik zie je vannacht wel weer".
"En maak niet te veel lawaai hè" riep ik hem nog na.
"Ga een andere fucking roommate zoeken als je nog meer te klagen hebt" riep Jamie nu terug voordat hij de deur ietwat gewelddadig achter zich dicht trok.
Ik zuchtte geërgerd en concentreerde me weer op mijn boek. Tevens stak ik de oordopjes in mijn telefoon en zette ik luide muziek op. Ik had nergens meer zin in. Ik had in niemand zin. Jamie en ik hadden de laatste tijd nogal vaak momenten van irritatie. Niet vreemd. Ik was hartstikke geprikkeld constant. En het feit dat het schooljaar weer bijna begon maakte het niet beter. Ik voelde me slecht. Het was zaterdag. Maandag was er weer les. Liam zou vandaag terug komen van zijn vakantie. Dat was tenminste nog iemand die op het campus was en niet naar een of andere nachtclub. Jamie en Dave waren niet van hun gewoontes afgeweken de hele vakantie lang. Ik kon het niet meer bijhouden met de rare verhalen over hun vangsten. Nou ja, voornamelijk die van Dave. Jamie was geen expert in versieren. Hij was meer die kerel die altijd in de friendzone belandde. De arme jongen.
Mijn telefoon begon te zoemen. Lottie. Ik zette mijn muziek uit en nam vervolgens de telefoon op.
"Hey Lou, hoe gaat het nog met jou?"
"Kon beter. Ik heb voor de zoveelste keer ruzie gemaakt met mijn kamergenoot" zuchtte ik.
"Oh hier gaat het niet veel beter. Tommy word helemaal gek van mijn rothumeur. Maar het is dan ook echt een kut periode. Ze is er bijna niet meer, Lou". Haar stem klonk steeds zachter en meer fragiel tegen de tijd dat ze haar zinnen beëindigde.
Ik voelde mijn lip ook al weer trillen, gevolgd door een aantal tranen. "Ik weet het, Lottie" mompelde ik zachtjes. Lottie's gehuil was hartverscheurend en maakte mijn gehuil ook nog een tikkeltje erger. We waren nu twee weken terug van die vakantie en heel langzaamaan begon onze moeder steeds meer complicaties te krijgen. Zo was ze regelmatig hartstikke grieperig, maar ook had ze regelmatig een complete black out. Ze was zelfs een paar keer opgenomen in het ziekenhuis voor een nachtje. Maar voor het grootste gedeelte van de tijd wou ze thuis zijn en van haar man genieten nu het nog kon. Ze wist hoe erg het was, maar ze wou haar laatste momenten wel nog delen met degene waarvan ze hield. En dat was oké. Lottie en ik hadden ons beide mentaal voorbereid op hét telefoongesprek dat plaats zou vinden binnenkort. Nou ja, kon je volledig voorbereid zijn? Vast niet. Ik wist helemaal niet of ik voorbereid was. Ik was enorm gestrest. Tot aan het punt dat ik niets meer op een normale toon tegen Jamie kon zeggen. En hij had groot gelijk dat ik maar een andere kamergenoot moest gaan zoeken wanneer ik zo door ging. Hij verdiende dit niet.
Maar ik kon er niets aan doen. Ik ergerde me werkelijk aan alles. Dat werd nog leuk op school. Ik moest me netjes gedragen in de lessen, terwijl ik zin had om flink te gaan schreeuwen. Die neiging had ik al lang. Ik wou alles flink er uit schreeuwen. Van de woede af komen. Het was niet eerlijk. Waarom ik?
De deur vloog open. Liam's lach veranderde in een of andere medelijdende blik zodra hij me zag. Jamie.. Why the fuck had je de deur niet fatsoenlijk gesloten?!
Ik veegde de tranen snel van mijn wangen en kuchte "Lottie, ik moet gaan. Maar blijf sterk, ik spreek je snel weer. Love you". Lottie zei me ook gedag en zo kon ik het gesprek beëindigen.
Liam keek me nog steeds ietwat geschokt aan, overduidelijk niet wetende wat hij moest doen.
"G-gaat het?" stotterde hij ongemakkelijk.
Ik ademde diep in en zuchtte "please, help me met afleiding zoeken. Graag iets waar ik rustig van kan worden in plaats van kwaad".
Liam knikte "kom op, ik weet een zwembad in de buurt".

Reacties (1)

 • EvaSalvatore

  Oh boy. Ik ben echt te gehecht aan deze personagesxDleef teveel met ze mee

  4 jaar geleden
  • Qualantinos

   ik gok dat dat iets positiefs is? hahaha

   4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen