"Jamie?"
"Louis?"
"Sorry voor hoe ik tegen je gedaan heb" fluisterde ik zachtjes terwijl ik mijn voeten in mijn jeans schoof. Jamie draaide zich naar me toe "ik kan het wel begrijpen, maar ik geloof niet dat ik het verdien. Bedankt voor je excuus".
Ik knikte "je verdient het ook niet, absoluut niet. Maar ik ga gewoon echt door een hele stressvolle periode".
Jamie knikte "ja dat weet ik. Het is oké, als je hulp nodig hebt dan wil ik er gewoon voor je kunnen zijn".
Ik glimlachte "dankjewel". Na een laatste keer door mijn haar te hebben gewreven met mijn hand, vond ik het wel goed. Ik was klaar om naar de les te gaan. Jamie nam zijn tas van de grond en sloeg deze over zijn schouder, waarna hij me aan keek. "Ready to go?"
Ik knikte en sloeg mijn tas ook over mijn schouder, waarna we beide onze kamer uit stapte en rustig over het campus liepen, naar de les.
Mijn eerste les was psychologie met Liam. En tevens met Chrissy. Maar goed, haar had ik al een hele tijd niet meer gesproken. Ze had zich gedeisd gehouden nadat we haar zo bedrogen hadden. Niet vreemd, ik zou ook niet meer willen praten met iemand die deed alsof diegene seks met me wou hebben. Dat had ik ook nooit goed gevonden. Niet dat ze zelf een haar beter was. Ze zette ons onder druk zodat ik met haar zou daten. Dat was sowieso al hartstikke vreemd.
In de schoolgang kwamen we Liam tegen, die zich bij ons aan sloot en praatte met Jamie over zijn weekend. Natuurlijk kwam dat hele uitgaansgelegenheid verhaal weer te pas, zoals ieder weekend. En dan mochten we nog van geluk spreken dat Dave er niet bij was. Dat was een regelrechte ramp geweest.
"Dus, jongeren van het goede leven.. Waar hebben we het over?" klonk een stem. Ik draaide me naar het drietal achter me. Ja hoor, daar had je hem al.
Ik besloot me er niet te veel mee bezig te houden en gewoon doelgericht naar mijn klaslokaal te lopen.
Jamie en Dave hadden een andere les dus vrij snel waren Liam en ik de twee die overgebleven waren.
"Je moet Dave echt niet vragen naar zijn weekend, of wel soms?" vroeg Liam grinnikend. Ik schudde glimlachend mijn hoofd "ik kan het afraden".
"Dat blijkt" zei Liam grinnikend terwijl hij naar onze standaard zitplaats achter in de klas liep. Chrissy zat al op haar plek, een aantal stoelen voor ons. Overal was het een beetje rumoerig door studenten die gesprekken met mekaar voerde over hun vakanties. Vele waren dan ook niet op het campus aanwezig geweest. Jamie en Dave hadden echter een flink feest er van gemaakt in onze slaapkamer, blijkbaar. Terwijl ik niet daar was hadden ze dagen lang alleen maar gegamed. Heel erg nuttig en vooral lekker wanneer je van brandende ogen hield.
"Heeft ze nog iets tegen je gezegd?" vroeg Liam nu zachtjes terwijl hij naar Chrissy knikte. Ik fronste even en dacht na, waarna ik mijn hoofd schudde.
"Ik heb haar niet meer gesproken. Ik denk dat ze behoorlijk kwaad op me is".
"Al maanden, is het niet?"
Ik knikte "ik kan het haar niet kwalijk nemen. Maar ik ben er nu in ieder geval wel van af". Liam knikte "beter. Ik denk niet dat ze nog kans maakt op een relatie, ondanks je single status".
Ik zuchtte "nu kan ik me aansluiten bij Dave en Jamie wanneer ze mensen gaan versieren".
Liam begon te lachen "dat ga je jezelf toch niet aan doen, hoop ik toch".
Ik grinnikte en schudde mijn hoofd "natuurlijk niet". Net op dat moment voelde ik mijn telefoon trillen in mijn broekzak. Mijn vader belde me. De tranen sprongen me in mijn ogen zodra ik me excuseerde en de klas uit beende. Oh jee.

Reacties (1)

  • EvaSalvatore

    ...............................

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen