Foto bij 1. Marlo

Ik wordt platgedrukt in de gangen, maar ben er wel aan gewend. Met een hele horde tieners lopen we naar ons volgende deel. Oh ja, eh... hoi! Ik ben Marlo ik ben 13 jaar oud, een jonky zoals ze dat hier noemen. Maar ik ben een jonky junior omdat ik al met de juniors progamma meedoe. Komt omdat ik al 1,71 ben. En als je boven de 1,70 bent, ben je al een junior.
Ik heb sinds een maand mijn vertrouwde Cuub verlaten. Ik mis de Cuub best wel. Maar de Parel waar ik nu in leef is ook best. In de Parel zijn jongeren van 14 tot 18 jaar te vinden. Juniors dus. In de Cuub van 8 tot 13. Maar ik werd een maand geleden bij Leader geroepen en het werd me verteld dat ik halsoverkop moest verhuizen naar de Parel. Ik ben hier dus mog redelijk nieuw en heb nog niet alle gangen gehad.
Ik stroom samen met een clubje van 500 mensen ons klaslokaal binnen. Of beter 'zaal'. Het is de grote van 4 normale klaslokalen. We passen er met zoveel mensen in omdat we ook Platformen in de lucht hebben zweven waar je ook gewoon op kunt zitten. Mijn voorkeur gaat naar een platform links achter in de klas. Vanaf daar kan ik iedereen en overal alles in de gaten houden. Behalve de mensen onder me. Ik knip met mijn vingers en de voorheen onzichtbare trap komt tevoorschijn. Ik klim omhoog en instaleer me voor de komende drie uur. Vandaag drie uur binnen het les deel. Meestal is dat zo. Elke les is 30 minuten. De Engels docent komt op zijn zweefboard binnen en zet zijn helm op.
'Goedemiddag allemaal. Voor de meeste van jullie het 2e deel voor vandaag. We beginnen met Engels, pak je highbril en laptop. Boeken bestaan niet meer. Papier en pen nog wel. Maar iedereen heeft de usb pen. Die onthoud alles wat je ooit opgeschreven hebt. Ik haal mijn bril uit mijn zak en zet die op mijn hoofd. Meteen zie ik alles in infra rood en ik zoek het hele internet af met mijn gedachtes. Ik open mijn laptop.
'Dames en heren, we zijn begonnen.'

Reacties (4)

 • Blaaskaak

  Ik wil ook in die wereld levu

  2 jaar geleden
 • AnneFrank

  WOW!

  2 jaar geleden
 • Diago

  Cool! Ben erg benieuwd hoe het verder gaat lopen!

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Gaaf!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen