Foto bij 40. Yes. No. Maibe.

“Gods zijn dood” ~ Friet en Rik Nietes

RITA EN SYLVIA POV

Ik kijk haar aan en we lachen nu al is het gezellig had je dat gedacht?
Nee. Dus we lopen en handen in hand over de straat want het is mooi weer en we hebben er zin in. Maar dan bedenk ik me wat. Hoe gaan we ze vinden, ze zijn al lang weg en
is er geen politie?” vraagt men nieuwe vriendin dan.
“Ohja! De politie heeft hier al heel veel mee geprobeert te doen! Zuilen die al weten hoe en wat? “Laten we geowon kijken dat kan geen kwaad en ze gaan ons echt niet met de boeien slaan want we zijn gewoon kinderen we hebben dan wel de klas uitgelopen maar de Leraar is ook raar en we zeggen gewoon dat we vrij kregen omdat we in een dip zitten. Ja/’ en ik knik.
Dus we lopen het politie buruo kantoor in en we lopen langs alle politie buruo’s tot we bij een kamer aan komen waar op staat ‘Deddedeticeve rand’ en klop.
Maar er gebeurt niets! Dus ik ben boos en kijk men niewe vriend in in de in ogen. en ‘wat nu?’ en pakt een prullerbak en werpt het door de ruit.
KRATS zegt de ruit maar die kon niks meer zeggen want hij was kapot en nu is er een gat waardoor we naar binnen kunnen zonder klop.
“Wat is dit allermaal voor een ongein?” roept de Rand detective want hij heeft almaar papieren om zich heen voor het werk van het afronden van een zaak.
“Oh hoi dochter en ik zie dat je een nieuwe vriendin hebt.”
“Dat klopte n ze wist niet dat je mijn pap was maar nu wel. Wat ben je aan het doen? Papierwerk, met een zucht. Dus help even mee met de glazen scherven weggooien en de prullerbak mag gewoon terug op de gang.
Maar dan wort ik kwaad. Met een stamp roep ik “we zoeken naar Dries en Wiestke die zijn al heel lang weg en mischien dood maar dat weten we niet!’ roep ikga je ons helpen zoeken of benjealleen maar met je pappa rassen bezig!”

THEO DE POV

Ik kijk Rita aan. “weet je het niet dan? Of gewoon nog niet?”
“wat bedoel je? Dat ze terug zijn op school en de zoek tocht eigenlijk al af is gelopen maar dat er nog meer aan de hand is?
We knikken want Ambie is er ook ze zat bij de deur en wilde eigenlijk open doen toen er geklopt werd maar ze was ook gewoon papierwerk aan het doen de politie is echt niet alleen helden daden stapelen. Soms is het gewoon stapel.
“Er is veel meer bezig! Bijvoorbeeld je vava Schork die is terug uit Zee en hij mist een been maar dat jeukt soms nog! En zijn baard? Vraag ik.
“Theo schudt zijn hoofd lachend je’ bent echt een dochter van een Schork.
“Kom we gaan het zielighuis tegemoet!” roept Amiber en ze gooit alle paipen wild in het rondt en voor we het weten zitten we in de oto.
Het is een hele vette bak met rose strepen aan de zijkant en een zachte knuffelsteen hangt aan de spiegels ik zie dat Rita het nog niet heeft gezien en indruk gewekt heeft. Maar ze is denk ik meer bezig met haar vader want die heeft ze nooit gezien en gesproken wel soms.
Nu maar hopen dat de papieren die we weg hebben gegooid niet per ongeluk alle gevangenen van het Gevaarlike Gevangenis Fort vrij laten…

LEO LASAIN POV

‘kijk’ en ik zeg het. Ik geef hem een bort met roti hele lekkere de lekkerst van Nerlande en ik zet ook maar een filmpje op.
“Heb je ook vidios?” wil de jongen denk ik vragen want hij heeft een blik die zoiets zegt dus ik knik en zeg dat ik maar even ga rommelen boven.
“Maar geen gedonder” zeg ik en hij lacht we lachen allebei want het zit wel snor op de grond.
Dus ik loop de vidiokast tegemoet en ik sta even stil. Dan open ik de kast en ik rommel. Ik vint allemaal leuke vidios van onze Theo en ik huwelijksrijst en de geboor te film van Sylvia. Daar moet ik even van tranen dus ik denk ik deel dit met hem. Dan snapt hij ook wat ik belangerijk vint. Dus ik pak de vidios en zet er een op en ga maar popkorn maken dat is toch beter bij een film.
Misschien is limo ook wel lekker? En ik hoor de jongen niks zeggen vanuit de keuken maar hij heeft denk ik wel een blik van ‘ja’ dus ik maak ook limo.
Ik bedenk me dat ze nog fijna kusens hebben en ik pak ook zitzakken en een waterijsje we hebben er nog maar een, vind je dat erg?” maar ik denk het nit.
Dan gaan we er lekker voor zitten en ik huil nu al want ik houd heel vele van Theo en soms voel ik me eenzaam.
Dan begint het. De vidio gaat over onze huwelijksnacht ik weet het nog goed.
Maar toen begon het.
De vidio verandert naar een film met titen en ik schrik en ik weet niet wat dat is dus ik zet het snel op pauze. Bril op. De jongen weet even niet wat ik aan het doen ben maar ik knipoog naar hem om het oke te maken ‘eet jij maar j’ee roti jongen ik ga weer eens speurneuzen!”
Met mijn neus tegen het scherm spoel ik terug en kijk goed naar de vidio die over onze huwelijks vidio is opgenomen. Wat kan dat betkeenen???Reacties?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen