"Hey party animal" fluisterde de stem naast me. Ik hield mijn blik gefocust op haar kunstwerk en was overduidelijk bezig met oogcontact vermijden.
"Laten we gewoon over school praten, goed?" fluisterde ik onhandig terug terwijl ik overduidelijk mijn best deed om te doen alsof ik haar hielp met haar werk.
"Wat is daar nou leuk aan?"
"Ik wil hier nu echt niet over praten. Sterker nog, nooit. Het is nooit gebeurd" mompelde ik tegen Hanna.
"Ik kan het je wel navertellen hoor, als je het niet meer weer door de alcohol" fluisterde ze terug.
"Hanna, genoeg" siste ik, nu ietwat geërgerd.
"Oké Harry" antwoordde ze. God, hoe irritant kon iemand zijn. Ze wist ook echt precies wat ze niet moest zeggen, om het vervolgens op te noemen.
"Het is meneer Styles voor jou nu, oké?" siste ik nu, zwaar geërgerd, voordat ik weg liep van haar tafel.
Ik had haar de rest van de les ietwat ontweken, gewoon omdat ze me enorm op de zenuwen werkte.
Gelukkig had ik inmiddels het recht om in mijn eentje les te geven en dus had meneer Johnson ook niet op kunnen merken dat ik een beetje chagrijnig werd van een student. Dat ging geheid vragen opleveren. Het was een gigantische fout geweest. Echt een gigantische fout. Ik moest maar hopen dat Hanna haar mond hield. Nou ja, ze kon eigenlijk ook niets bewijzen. Dus aan de andere kant was het ook weer niet zó schadelijk. Er was geen bewijs te vinden waarschijnlijk. Maar goed, aangeklaagd worden van iets was nooit goed, ongeacht of er bewijs was of niet.
Hoewel ze het recht van klagen eigenlijk niet eens had. Het was niet alsof ze zelf niet wou. Sterker nog: ze had het voortouw genomen. Hoewel ik normaal gesproken die persoon was, was ik deze keer zo lam dat het echt onmogelijk was. Ik weet niet waarom ik dat in godsnaam gedaan had. Ik had Gemma nog zo beloofd om het netjes te houden. Maar zodra ik ook maar één cocktail gedronken had, verlangde ik naar meer. Ik was gewoon met opzet dronken geworden. En dat terwijl ik dat wou ontlopen. Mijn weerstand tegen het aanbod van een drankje was nogal triest. Sneu. En dan nog niet gesproken over het idiote moment dat ik besloot dat een joint er ook nog wel bij kon. Wat in godsnaam was ik aan het denken?! Dat had hartstikke slecht af kunnen lopen. Thank god dat ik dat Louis niet uitgelegd had toen. Ik had het helemaal verprutst maar ik had tenminste niet mijn hele avond naverteld. Vreemde avond was dat. Nou ja, de gedeeltes die ik me kon herinneren.

Mijn chagrijnig zijn had eigenlijk wel de dag aangehouden. Ik wist niet waarom het niet weg wou gaan, maar het bleef me maar achtervolgen. Alsof er een of andere donkere wolk boven me hing constant. Dat werd dan ook vast wel gewaardeerd door studenten van mijn andere klassen die dag.
Ik bleef eigenlijk dan ook een beetje af dwalen met mijn gedachten. De laatste les was de bel gegaan bij wijze van het einde van de les, waarna het bleek dat ik nooit aangekondigd had dat het verstandig was om op te ruimen. Een aantal studenten hadden me fronsend aangestaard. Ik had dus echt geen flauw benul meer van tijd of wat relevant was. Met een afwezige gedachtegang had ik het schoolgebouw verlaten. Natuurlijk verplichtte ik mezelf wel om op te letten terwijl ik achter het stuur zat. Het zou niet goed zijn als ik nu af zou dwalen.
Maar nee, voor die 40 minuten had ik me wel kunnen concentreren. Al zeker met al dat getoeter dat je overal op de straten hoorde. Daar dwaalde je echt niet van af.
Ietwat verslagen hees ik mezelf weer uit mijn auto en sjokte ik naar de lift, om vervolgens een hele tijd in de lift te staan, onderweg naar mijn appartement. En ik hoopte oprecht dat Louis er nog was. Wellicht zou dat mijn humeur in een positieve mate beïnvloeden.

Reacties (1)

 • Smexy

  Ugh, Hanna is irritant, ze begint bijna op Chrissy te lijken.
  Ik vraag me trouwens iets af. Waarom is het voor Harry en Louis verboden om een relatie te hebben? Ik bedoel officieel is Harry niet Louis zijn leraar want Louis krijgt geen les van hem. Dus waarom is het dan alsnog verboden? En ook hadden ze al een relatie voordat Harry op die school ging werken, dat begrijp ik niet helemaal. Ik bedoel ik snap dat je geen relatie mag hebben met je student, maar officieel is Louis niet Harry's student.

  2 jaar geleden
  • Qualantinos

   Het principe leraar en student op dezelfde school is denk ik sowieso fout, ongeacht of je les hebt van die leraar. Het verschilt per school waarschijnlijk, maar volgens het internet kan het duiden op seksueel lastig vallen en -hoewel ik dat onzin vind- op ongemakkelijke gevoelens voor de medestudenten.

   2 jaar geleden
  • Smexy

   Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt dat iemand op een leraar viel ofzo, dus ik heb zelf ook geen idee wat de precieze regels zijn. Maar volgens mij is het in meeste gevallen wel strafbaar indd, al vind ik dat zelf een beetje stom, ik bedoel je bepaald zelf niet op wie je verliefd wordt dat weet iedereen en als het een grote school is snap ik niet wat het probleem is, als je het op schoolterrein gewoon niet te opvallend maakt, zodat niemand er last van heeft. Ik bedoel leraren worden steeds jonger en ze zijn bijna even oud als de studenten zelf dus ik vind het best wel begrijpelijk dat leraren en studenten voor elkaar kunnen vallen.

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen