Ik opende de deur en sjokte naar binnen, om al vrij snel gerommel te horen. Gemma kwam de hoek om lopen en begon te grijnzen zodra ze me zag.
"Hey daar. Ik dacht ik kom even op bezoek. Maar ik kwam heel iemand anders tegen" vertelde ze enthousiast, waarna ze naar Louis wees, die langzaam aan kwam lopen. Louis glimlachte en zwaaide ietwat onhandig.
Ik zwaaide terug "goed dat jullie elkaar weer gevonden hebben".
"Goed dat wij elkaar weer gevonden hebben? Eerder dat jullie twee elkaar gevonden hebben" reageerde Gemma grinnikend terwijl ze me een schouderklopje gaf.
"Wil er iemand een kop thee?" vroeg ik vervolgens.
"Is al allemaal geregeld" zei Gemma terwijl ze wenkte dat ik mee kon lopen naar de woonkamer. En dus volgde ik ze beide. Gemma ging op de stoel zitten zodat ik wel naast Louis op de bank moest gaan zitten. Ik betwijfelde of daar geen opzet achter zat. Waarschijnlijk wel.
En dus liet ik me naast Louis op de bank zakken. Gemma typte iets op haar telefoon terwijl ik mijn blik over Louis liet glijden. Hij was toch gebleven. Hij was liever hier dan op zijn kamer op het campus. Tenminste, dat gokte ik dan. Louis keek mij ook aan en glimlachte. Ik glimlachte terug.
"Hoe heb je geslapen?" vroeg ik hem zachtjes.
"Beter dan tevoren, bedankt" antwoordde hij.
"Al bekend wanneer de begrafenis plaats vind?" vroeg ik hem vervolgens.
"Zondag" antwoordde hij nu zachtjes. Ik knikte. Ik wou hem wel aanbieden om mee te gaan, maar ik wist niet of dit het ideale moment was. Daarvoor was ik liever alleen met hem. Dat ging Gemma allemaal weinig aan.
"Hoe was school?" vroeg Louis me nu.
"Vreemd dat je dat nu aan mij kunt vragen" merkte ik grinnikend op. Louis grinnikte ook even zachtjes. "Maar: kon beter. Ik was niet in een opperbeste stemming".
"Is er iets gebeurd?" vroeg Louis verbaasd.
Ik maakte een soort-van gebaar en fluisterde "leg ik straks wel uit". Gemma stopte nu haar telefoon weg en nam haar theekop in haar handen, waarna ze begon te praten over een of ander voorval in Central park wanneer ze er vanmiddag doorheen liep toen ze naar mijn appartement wou komen. Ik was al lang blij dat ze niet ook ging vragen naar mijn dag. Want zodra ik dan zou antwoorden met 'goed' en ze wist dat ik net tegen Louis een ander antwoord gegeven had, voelde ik me ook een beetje een leugenaar. Maar goed, ze wist niet dat ik seks had gehad met Hanna. Laat staan dat ze wist dat het een van mijn studenten was. En dat konden we dan ook maar beter zo houden.
Ze dacht nu gewoon dat ik ietwat langer bij de uitgaansgelegenheid was gebleven. Ze wist wel dat ik het toegegeven had aan Louis in een dronken bui, waardoor toen de relatie beëindigd was. Maar goed, het feit dat ik twee keer vreemd gegaan was in plaats van één keer, was ook niet per se een verbetering. Ik had het alleen maar erger gemaakt voor mezelf.
En daar liep ik niet graag mee te koop. Alleen Louis wist dat eigenlijk. En dat was ook wel beter zo. Ik had liever gehad dat niemand het wist. Nou ja, ik had liever gehad dat het niet gebeurd was.
Ik wist niet hoe Louis en ik er dan voor gestaan hadden nu. Onze relatie was per slot van rekening niet meer zo spannend. Wellicht hadden we deze pauze wel nodig gehad om er weer nieuwe spanning in te brengen.
Niet dat ik echt het recht had om momenteel over spanning na te denken nu dat de situatie zo vreselijk was voor hem. Maar goed, ik was en bleef een man met behoeftes en fantasieën. Die kon ik maar zo niet even uit zetten. En hoewel ik geen misbruik van Louis wilde maken, hoopte ik stiekem oprecht dat hij dat op een dag ook weer in zag.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen