woehoooee ik ben blij dat er toch nog een paar mensen lezen! :-) bedankt. reacties zijn altijd welkom!

Het was ijzig stil. Je kon een naald horen vallen. Bill ijsbeerde door de woonkamer terwijl ik zwijgend voor me uit zat te staren. Ik vroeg me af wat er nu door zijn hoofd heen ging. Dacht hij aan mij? Hij dacht waarschijnlijk aan de grootste fout van zijn leven, die hij vorige avond gemaakt had. Zijn ogen staarden donker voor zich uit, terwijl hij nog steeds in grote passen door de woonkamer bewoog.
“Billa, kunnen we er dan op z’n minst over praten?” Hij schrok op uit zijn trance en keek me met grote ogen aan.
“Práten? Wat valt er nog te praten?” Zijn stem schoot de hoogte in. Zijn armen zwierden de lucht in en ik keek hem geschrokken aan.
“S-sorry.”
“Q. Je bent mijn beste vriendin. We hebben seks gehad, niets zal ooit nog hetzelfde zijn en nu vraag je mij of we er niet gewoon over kunnen praten?!” Hij was hysterisch, paniekerig keek hij me aan. Ik zweeg. Daar had ik niet veel op te zeggen. Niets zou inderdaad ooit nog hetzelfde zijn. “Het is misschien beter dat we elkaar even niet meer zien.”
“W-wat? Maar Billa-”
“Nee. Stop. Ik denk dat ik beter wegga.” Mijn ogen schoten vol tranen, waarna ik hem niet meer durfde aankijken. Hij zag mij graag, als zijn beste vriendin. Meer niet.
“Ja, dat denk ik ook”, wist ik er nog uit te krijgen. Hij aarzelde even maar nam dan zijn jas en liet mij alleen achter. Dat was de laatste keer in een lange tijd dat ik hem nog zou zien.

Bill POV

“Goeiemiddag”, mompelde ik toen ik thuis de woonkamer kwam binnengestrompeld. Tom keek me vanuit zijn ooghoeken aan en ik wist meteen dat hij vragen zou stellen.
“Zware avond gehad?”
“Nogal.” Ik liep door naar de keuken en schonk mezelf een glas water uit. Buiten het overweldigende dorstgevoel had ik vooral schuldgevoelens. Dit had nooit mogen gebeuren.
“Nou, vertel eens. Hoe was het gisteren?” Tom was achter me komen staan en had me uit mijn gedachten doen schrikken.
“Best leuk. Maar ik was nogal dronken.”
“Kan je je dan nog herinneren dat het leuk was?” Ik keek hem nors aan en draaide met mijn ogen.
“Ik heb hier geen zin in, Tom.”
“Goed. Ga dan eerst je roes verder uitslapen. Dan praten we daarna wel verder.” Ik stampte de trap op naar boven en ging uitgeput in bed liggen. Tom zou het hier niet bij laten, dat wist ik zeker. Welk excuus zou ik nu weer mogen bovenhalen?

Reacties (2)

  • Inviolable

    Hij moet geen excuses/smoesjes verzinnen. Gewoon eerlijk zijn ^^

    3 jaar geleden
  • lunarosa

    Aah leuk! Gewoon eerlijk zijn tegen Tom <3

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen