Ik word wakker van iemand die over de gangen rent. Ik ga duf overeind zitten. "Wie is die idioot?" vraag ik chagrijnig. "Ochtendhumeur?" vraagt Archer. "Wel als je zo gewekt word," antwoord ik. Ik hoor Archer grinniken en ga rechtop zitten. "Dat is Mark, de aanvoerder," zegt Archer. "Ik moet misschien maar eens teruggaan als ik me nog wil omkleden," zeg ik als ik me uit rek. "Ik loop wel met je mee naar de deur," zegt Archer als hij de deur uit stapt. Ik schiet snel in mijn schoenen en loop achter hem aan. Ik maak een nieuwe staart, van mijn haren, onder het lopen naar de deur. Een paar mensen kijken ons verbaasd na maar ik negeer ze. Ik snap het wel, er loopt opeens iemand die ze totaal niet kennen door de slaapplaatsen van Inazuma Japan. "Tot straks," zeg ik als ik de deur uit loop. "Doei," zegt Archer alleen. Dan begin ik terug te lopen.

"Waar was je?!" Ik had dus het ongeluk om Justin meteen bij de ingang tegen te komen. "Hoezo wil jij dat weten?" vraag ik. "Omdat ik je broer ben," zegt hij. "Precies, dus niet mijn vader," zeg ik als ik door loop. Ik voel dat ik word teruggetrokken. "Waar ben je geweest?" vraagt Justin. "Ik kwam Archer tegen en mocht een nacht bij hem blijven," zeg ik dus maar. Dan trek ik me los en loop naar mijn kamer. Ik kan ook niks meer goed doen de laatste tijd. Eerst op het frame klimmen, daarna die ruzie en nu Archer. Ik zucht en pak een paar schone kleren. Ik zet wat muziek op en begin me om te kleden.

Ik loop weer naar buiten waar iedereen me natuurlijk, nog steeds, dood zwijgt. Ik heb het dus echt voor elkaar. Iedereen haat me. Naar de verzamelplek gaan van de bende heeft ook geen zin, merendeels heeft school en Archer training. Justin is boos op me en het weeshuis zwijgt me dood. Ik ga dus maar door de stad rondlopen. Wat zou het eigenlijk voor zin hebben om nog iets goed proberen te doen als het toch fout af loopt. Ik trap tegen een paar steentjes aan. Dan zie ik aan de overkant van de straat een paar mensen voetballen, zou het Archers team zijn? Ik loop erheen en zie dat ik voor het terrein van Raimon sta. Waarom heb ik dat niet eerder gezien? Maar ik had wel gelijk, het is Archers team. En Archer staat langs de kant zijn haar te kammen. Over ijdel gesproken. Ik kan er ook wel om lachen. Dan merkt hij me blijkbaar op want hij komt naar me toe gelopen. "Wat doe je hier?" vraagt hij. "Ik was wat aan het rondlopen en zag jou en je team trainen," antwoord ik eerlijk. "Je wilt niet weten hoeveel reacties ik heb gekregen op dat ik je vannacht bij me heb laten slapen," zegt Archer nors. "Laat me raden, de meiden denken dat we een stelletje zijn?" vraag ik. Archer knikt. "Waarom ben je eigenlijk gaan rondlopen? Jij lijkt me niet het persoon dat alleen zijn zo fijn vind," merkt Archer op. "Justin is boos op me, de rest van het weeshuis zwijgt me dood... De rest van de bende zit op school en jij traint," leg ik kort uit. "Dat verklaart veel," zegt Archer. "Daarom leg ik het ook uit," zeg ik lachend. Ik zie Archer ook lachen. "In een goede bui?" vraag ik. "Eigenlijk wel, ja," zegt hij. "Mag ik vragen waarom?" vraag ik. "Wakker worden en meteen moeten lachen omdat iemand een vreselijk ochtendhumeur heeft... Dat is nog altijd grappig," zegt hij. Ik kijk naar de grond. "Jij hebt vast ook wel eens een ochtendhumeur!" breng ik ertegenin. "Dat klopt," zegt Archer. "Hawkins, nu terug komen!" hoor ik dan. Het is waarschijnlijk de stem van de man die naast de training staat, de coach dus. "Doei," zegt Archer als hij terug loopt. "Doei!" roep ik ook nog voor ik verder loop.

Na een uur of twee loop ik nog steeds rond. Ik loop nu willekeurige winkeltjes in en uit. Dan dwalen mijn gedachten af naar het weeshuis en Justin. Hoeland zouden ze boos blijven? Zouden ze het me ooit wel vergeven. Ik word ruw uit mijn gedachten geschud door een toeter. Ik zie dat ik midden op de weg sta. Een vrachtwagen komt met een rot vaart mijn kant op en ik sta daar als bevroren. Ik kan niks, niet bewegen, niet schreeuwen, niet eens om me heen kijken wat er verder gebeurt. Net als ik denk dat ik er geweest ben trekt een hand me van de weg af.

Reacties (1)

  • Luckey

    oh boy als dat maar goed gaat

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen