De geluiden van het bloedbad lijken naar de achtergrond te verstommen. Het duurt maar twee seconden voordat ik mijn teamgenote heb gevonden.
      Mijn hart slaat een slag over.
      Zo snel als ik kan, begeef ik me richting het vechtende paar. Naeve’s shirt zit onder de roestbruine en rode vlekken en het is niet duidelijk of het van haarzelf is, of van haar tegenstander. De bruinharige jongen zit bovenop haar en terwijl ik naar de twee toe spurt, zie ik hoe hij zijn handen om haar keel klemt.
      Een klein spoortje twijfel schiet door me heen. Als Flynn haar vermoordt, ben ik van haar af. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat er twee winnaars waren. Het lijkt me prima mogelijk dat we op het eind het moeten opnemen tegen onze teamgenoten. Niet dat Naeve voor problemen zal gaan zorgen, maar je wil liever niet voor een eenzelfde verrassing komen te staan als bij Cabe. Flynn heeft me nog steeds niet gezien. Ze mag me toch nog niet vermoorden. Ze zal me in geen geval neersteken in mijn slaap, daar kan ik zekerder van zijn dan bij de rest.
      Flynn kijkt op, enkele seconden voordat ik dichtbij genoeg ben om naar hem uit te kunnen halen. Zijn helderblauwe ogen weerspiegelen voor een kort moment schrik, terwijl ik mijn zwaard met een rotvaart in zijn richting beweeg. Heel even denk ik dat ik hem ga raken. Maar mijn zwaard snijdt verder door de lucht, zonder enkele weerstand.
      Echter, Naeve kan weer ademhalen. Zo snel ik kan pak ik naar hand en trek ik de versufte tribuut mee, richting de uitgang die momenteel het dichtste bij is. Kort blik ik nog even achterom.
      Flynn is weer opgekrabbeld en houdt nu een zilveren boog in zijn handen.
      Ik vervloek mezelf dat ik niet beter heb opgelet en het wapen niet heb gezien. Buiten zijn bereik komen is niet langer meer gelukt. Ik kan me niet herinneren dat ik hem met dat wapen bezig heb gezien, bij de training. Maar die tribuut uit 8 had die tien voor zijn privésessie vast niet voor niets.
      Elk moment verwacht ik een explosie van pijn tussen mijn schouderbladen, terwijl ik ren voor mijn leven. Zo snel ik kan, schiet ik de kille, in schaduwen gehulde gang in. Naeve komt achter me aan, maar de blik in haar ogen lijkt een beetje glazig. Nog steeds blijven pijlen uit. Moeizaam probeer ik mijn ademhaling te controleren, terwijl ik voorzichtig probeer te zien waar Flynn zich bevindt.
      Op de beste plek waar hij maar kan zijn, concludeer ik tevreden. Een andere jongen staat achter hem, en doet een poging de tribuut uit 8 te verstikken met een touw. Die is nog wel even bezig. Gerustgesteld draai ik me naar Naeve om, die met haar handen op haar knieën steunt. Haar ademhaling klinkt een tikje rasperig en er zitten duidelijke, rode vlekken in haar hals.
      ‘Kom.’ Na een laatste blik over mijn schouder richt ik me tot het meisje. ‘Laten we eens zien waar deze gang zal eindigen.’
Onze voetstappen klinken hol door de bedompte, en bijna stikdonkere ruimte. Er is wel licht, maar in hele kleine hoeveelheden. Het is me opgevallen dat, ondanks dat het een rechte gang is, er overal spleten in de muren zitten, net groot genoeg voor een gemiddeld mens om erdoorheen te gaan.
      Maar na een nadere blik op Naeve, die de hele weg lang al niets gezegd heeft, besluit ik haar er maar niet op te wijzen en alleen de spleten met achterdocht te bekijken als we er weer langs komen.
      Soms denk ik snelle voetstappen van andere tributen te horen, maar het geluid is dusdanig zacht dat ik me afvraag of ik het me niet verbeeld. Naeve lijkt het niet te horen, dus opnieuw besteed ik er om die reden maar geen aandacht aan.
      Het liefst zou ik de gang door rennen, maar mijn blonde teamgenote vertraagt ons ernstig. Haar rasperige ademhaling klinkt dan opeens zo zacht, dat als ik omkijk en stop, ze door het duister verzwolgen lijkt te zijn. Na een seconde of tien heeft ze me dan ingehaald, maar het blijft een feit dat ze steeds achterop raakt.
      Met als achterliggende reden dat een hinderlaag lastiger is te voltooien als de beoogde doelwitten net iets te ver van elkaar zijn verwijderd, besluit ik uiteindelijk gewoon iets harder te gaan rennen, en te wachten tot ik de eerder genoemde honderd meter heb bereikt. Wat er zal gebeuren als ze honderd meter achterligt, merk ik dan wel weer.
      Zover komt het echter niet. Al heel snel na mijn beslissing, stroomt er een helderwit licht door de gang, komend van de plek waar de gang op uitmondt. Na al het duister hebben mijn ogen ergens toch moeite om aan het licht te wennen. Een aantal meter voor de opening wacht ik op Naeve. Er heerst een volkomen stilte, maar het landschap waar ik een deel van kan zien, is niet heel helpend. Het is vooral heel wit, en verder zonder details. De lucht is strakblauw en de zon lijkt te schijnen. Nergens is, vanaf mijn beperkte zicht, een schuilplaats te bekennen.

Reacties (5)

 • Samanthablaze

  Zo, Naeve kan het maar moeilijk bijhoudenxD

  3 jaar geleden
 • Altaria

  Op de beste plek waar hij maar kan zijn, concludeer ik tevreden. Een andere jongen staat achter hem, en doet een poging de tribuut uit 8 te verstikken met een touw. Die is nog wel even bezig.
  "

  hahahah lekkere gedachte rond deze tijd XD

  3 jaar geleden
 • fin_de_vers

  Gogogo! Al die vriendschap tho, halleluja, liefde en vrede op aarde:Y)

  3 jaar geleden
  • ProngsPotter

   Hahahah heel kerst-ige boodschap, maar ik denk niet dat Adey erg naar je zal luisteren :'D

   3 jaar geleden
  • fin_de_vers

   ik stal hem van Ilse Oh, dat is nou jammer.

   Neh, kidding, ik vind haar *kuch* zonnige persoonlijkheid veel te vermakelijk shh

   3 jaar geleden
  • ProngsPotter

   Hahahaha mooii ^^

   3 jaar geleden
 • Marveldrake

  Arme Flynn:(

  Maar leuk dat toch nog iemand zijn hele verhaal op Quizlet zet:)

  3 jaar geleden
  • ProngsPotter

   Hahaha, hij overleeft het wel :p

   3 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Holy shit ik zat er echt helemaal in! Wat geweldig!!

  3 jaar geleden
  • ProngsPotter

   Blij dat je er zo van kan genieten ^^ Ik zet er zodadelijk nog eentje op!

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen