Foto bij Paralyzed thirteen.

“Juul! Als jij niet belt, bel ik!!!” Zegt Kirsten. Ik kijk in de vrolijke ogen van Kirsten, Aimee en Romy. “Oké oke.” Zeg ik en rol met mijn ogen. De hele dag durfde ik niet te bellen. Ik was bang dat hij niet zou opnemen, of dat hij zou ophangen, boos zou zijn of dat hij zou ophangen omdat ik hem te lang had laten wachten. Ik was weer zo typisch mezelf. Ik ben een gigantische doemdenker, ik denk in de ergste scenario’s en ga ervanuit dat het allemaal slecht is. Ik toets nogmaals zijn nummer in met trillende handen en druk op het groene icoontje. Ik hou de telefoon aan mijn oor. “Luidspreker!!!” Fluistert Romy. “Belt ze?” Hoor ik in de deuropening, waar Lisa staat en gauw op bed komt zitten als Romy knikt. Ik zet mijn telefoon op luidspreker. “Mijn hart zit in mijn keel... mijn god.” Fluister ik. Ik kijk angstig naar mijn telefoon. Hij gaat niet opnemen, wedden? Ik wist het. Maar dan stoppen de piepjes.

Liam: Met Liam?
Ik schrik. Fuck, hij neemt op. Wat moet ik zeggen? Wat nu? Ik kijk in paniek naar mijn vriendinnen. “Kom op!!” Vormt Kirsten met haar lippen.
Liam: Hallo? Wie is daar?
Julia: Ehm.. Liam, je spreekt met J-J-Julia.. stoor ik?
Het is even stil aan de andere kant van de lijn.
Liam: Ah, the beauty in the wheelchair!! Ik dacht dat je me niet meer zou bellen...
Julia: Sorry, ik voelde me gister niet lekker.. en ik was moe, ik was helemaal vergeten te bellen.
Ik voel mezelf blozen.
Liam: Dat is oké. Ik heb veel aan je gedacht vannacht.
Ik kijk met grote ogen mijn vriendinnen aan, die geluidloos in hun handen klappen.
Julia: Ik ook aan jou. Flirt ik terug.
Liam: Hmm, ik zou je graag nog eens zien Julia. Heb je vanavond tijd?
Julia: Mijn moeder komt vanavond langs, maar daarna zou het wel kunnen?
Liam: Hmm, je moeder ontmoeten is misschien wel too soon, haha. Is half 8 oké?
Julia: Lijkt me leuk, Liam.
Liam: Zie ik je vanavond beautiful. Mag je naar buiten?
Ik kijk Lisa vragend aan, die knikt en haar duim opsteekt.
Julia: Dat mag ik zeker, ik moet alleen zorgen dat ik voor half 10 op de afdeling ben.
Liam: Dat moet lukken. Ik zie je vanavond! Ik kijk er nu al naar uit.
Julia: Ik zie je vanavond, Liam...


Ik hang op, voordat hij het doet. #hardtoget... Oké dat slaat nergens op. Ik sla een hand voor mijn mond en kijk met grote ogen naar mijn vriendinnen en Lisa. ''IK HEB EEN DATE.'' zeg ik verbaasd. ''Of naja, een soort van date.'' grijns ik breed. Lisa haar pieper gaat af. ''Ik ben er volgende week pas weer, ik wil alles weten!!'' zegt ze blij. Ik grijns en knik. ''Ik vertel het je direct.'' zeg ik vrolijk. ''Ik zie je misschien straks nog, en anders volgende week.'' glimlacht ze. Ik haal een hand door mijn haren en kijk naar Kirsten, Aimee en Romy. ''Ik wordt gek.'' grinnik ik, en bijt op mijn lip. Het is nu 5 uur, dat betekent dat ik het eten moet overleven, vervolgens nog een uur moet wachten tot Liam er is, me een uur nerveus maken. Ik kijk op als mijn moeder binnenkomt. “Wel, wat zijn jullie enthousiast vrolijk.” Grinnikt ze. Ik merk dat ik rood aanloop. “Juul heeft een date straks.” Zegt Kirsten.
“Kirsten!” Zeg ik en geef haar een duw. “Oh, met wie?” Vraagt mijn moeder nieuwsgierig. “Met Liam Payne!” Zegt Romy. “Die ken ik... Hangen daar de posters niet van in dit ziekenhuis?”
Ik knik. “Maar hij ging toch alleen naar de kinderafdeling?” vraagt ze. “Nouja... ik heb hem zeg maar aangereden met mijn rolstoel. Ik denk dat hij zich gewoon schuldig voelt. “Juul...” zegt Romy. Ik reageer niet. “Och Juul waarom rij je hem dan ook aan?” Lacht mijn moeder. Ik frons. Zij had makkelijk te lachen. Ik kan er gewoon niks aan doen. Ik heb een neglect en mijn moeder wil
dat maar niet snappen, net zoals de rest wat er allemaal mis is. “En wanneer mag die katheter er nou eens uit?” Zegt ze en wijst ernaar. Ik zucht. “Mam, niet nu.”

Daar was ik weer met een hoofdstukje!
Veel leesplezier, sorry voor het lange wachten.
Mocht je nog graag andere verhalen lezen, ik ben net met een verhaal genaamd Lifesaver gestart over Harry Styles, er staan al 2 hoofstukken online!!

Ik ga nog even slapen, want ik heb straks nachtdienst!!

Liefs

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen