Eenmaal aan Hogwarts gaan we via de koetsen naar het enorm gebouw en lopen we door naar de eetzaal. Verschillende eerstejaars van mijn afdeling bekijken me niet of bekijken me juist met een vuile blik waardoor ik even stop met stappen en een ongemakkelijk gevoel over me heen gaat.
'Hey, kom je met me mee? Kunnen we gezellig gaan eten?' Als ik opzij kijk, zie ik Quinten aan mijn zijde staan met een glimlach op zijn gezicht. Even denk ik na, maar als snel probeer ik een glimlach op mijn gezicht te krijgen en knik ik.
'Ja ik heb honger.' zeg ik, waardoor Quinten even lacht.
'Kom op, laten we dan gaan eten!' zegt Quinten wat luider en neemt mijn onderarm vast met de zijne om me naar de tafel te begeleiden. Ik giechel even door zijn spontane handeling, het levert ook veel vragende blikken op van onze afdeling, maar ik probeer het te negeren. Zodra we neerzitten, nemen beiden gelijk iets om te eten en om te drinken. Net als ik een druk brood in mijn mond heb gepropt, komt er voor ons een eerstejaars zitten. Ik weet dat haar naam Karen is, aangezien we beiden in dezelfde lessen zitten, maar verder heb ik haar nog nie gehoord in de lessen.
'Hoi, ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik hier zit.' zegt ze iets wat verlegen.
'Natuurlijk niet, Karen toch?' zeg ik en even kijkt ze me verbaasd aan omdat ik haar naam noem.
'Euhm .. Ja dat is mijn naam. Aangenaam Faith.' zegt ze wat onwennig, maar glimlacht en begint te eten.
'Hallo, ik ben Quinten.' stelt hij zichzelf voort, om vervolgens als een half zwijn verder te eten. Ik kijk hem even met een opgetrokken wenkbrauw aan, waardoor ik een vragende blik krijg van Quinten.
'Je doet me zo denken aan oom Ron als hij honger heeft.' zeg ik lachend, ik schud mijn hoofd als ik merk dat Quinten enkel zijn schouders optrekt en eet mijn bord leeg.
'Als je klaar bent, gaan we samen naar de les?' vraag ik aan Karen, waarbij ze meteen ja knikt. Zodra ze klaar is, staan we recht en zeggen Quinten gedag; om vervolgens naar de les te gaan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen