Schrikkend word ik wakker, happend naar lucht. Het is pas wanneer mijn ogen gewend zijn aan het felle licht in de metro, dat ik de twee mannen in het zwart herken. Tegenover me zit er een blonde man, die wijd geeuwt. Hij draagt een cargobroek en een pilotenjack met een patch, waarop geschreven staat: Computers Repair with a Smile, Mr. Robot. Dit is niet de eerste keer dat ik deze man zie. Er is geen dag dat hij niet in dezelfde metro als ik zit. Het wekt soms de gedachte op dat hij me aan het volgen is. Misschien dat hij zelfs een privédetective is.
De man lacht schaapachtig naar me, en schreeuwt: ‘Hey jochie, wat is er aan de hand?’ Mensen kijken de man heel raar aan, maar geven geen reactie erop, aangezien er in New York nog veel ergere dingen gebeuren.
Ik kijk weg, en doe alsof ik hem niet gehoord heb.
‘Het is een spannende tijd voor de wereld nu. Een spannende tijd!’’

Ik wurm mezelf door de drukke straten van NYC, oplettend dat ik niet tegen iemand aan bots tot ik mijn eindbestemming bereikt heb: de hoge wolkenkrabber. Bij de voordeur staat er met grote, blauwe letters geschreven: Allsafe Cybersecurity. Als ik aan ben gekomen op mijn verdieping, ontdoe ik mezelf van mijn jas en boekentas en waag ik een poging om meteen naar mijn computer te lopen, maar ik word tegen gehouden door Gideon, mijn baas.
‘Elliot, ik ben hier!’ Mijn hart begint weer te kloppen als een razende en de angst neemt mijn lichaam voor de zoveelste keer over vandaag. Slikkend loop ik door de glazen deuren van zijn kantoor, waar Angela ook staat, mij negerend.
‘Ze waren gisteren opnieuw gehackt. Gisteravond,’ vertelt Gideon. Ik kijk naar de notities, waar een korte uitleg gegeven staat van wat er precies gebeurd is. Ik schud mijn hoofd in waanzin. Het lukt mezelf om er kort bij te glimlachen.
‘Dit is geweldig...’
‘Gideon, wil je me alsjeblieft antwoord geven?’ vraagt Angela, mij onderbrekend.
‘Vind je dit geweldig? Elliot, dit maakt ons kapot!’ zegt Gideon.
‘Ik ga echt niet weg hoor!’ blijft Angela doordringen.
‘Angela, laten we gewoon kijken hoe de vergadering loopt vandaag. Ze worden bijna elke week gehackt. Wie weet dat ze wel niet met ons willen blijven.’
‘K-komen ze hier?’ vraag ik voorzichtig. Gideons blik is genoeg om het te bevestigen. Zweet breekt uit op mijn voorhoofd. Hetzelfde bedrijf dat de oorzaak is voor mijn vader zijn dood, komt hiernaartoe. Een mix van emoties overspoelt me, en ik kan het niet helpen om langzamerhand in paniek te raken.
‘Wat zei ik over de dresscode?’ zegt hij, wijzend naar de capuchon van mijn zwarte vest, snel doe ik die af en ik doe meteen het vest uit, waardoor het marineblauwe vest tevoorschijn komt.
Angela en ik lopen beiden het kantoortje van Gideon uit, en als ik dicht bij haar kom, ruik ik iets merkwaardigs.
‘Ben je weer begonnen met roken?’
‘Waarom negeerde je me gisteravond? Ik heb je precies dertien berichtjes gestuurd.’ Haar toon is kil, eentonig, en haar gezichtsuitdrukking spreekt voor zich.
‘Ja, sorry... Ik haalde het niet.’
Kort denk ik terug aan gisteravond, hoe ik nerveus voor de deur stond van de volle bar. Door het raam zag ik haar lachend met haar vriendinnen giechelen. Mijn trillende hand reikte uit naar de deurhendel, maar het lukte me niet, dus was ik maar terug naar huis gegaan.
‘Stop met het denken aan andere dingen terwijl ik met je praat. Het is irritant,‘ zegt ze, nadat ze me een tik op mijn schouder geeft.
‘Sorry, ik dacht aan... werk.’
‘Ugh, je ben echt een slijmbal. Misschien mag Gideon jou daarom zo erg. Hij bedankt me elke keer, omdat ik jou die baan hier aanbood. Volgens mij vind je het niet eens leuk hier.’
Ze heeft gelijk. Ik vind de meeste hier leuk. Maar het bedrijf, een cyber security bedrijf dat de meest boosaardige corporatie beschermt, niet zo heel erg.
‘Nou, ik vind het best leuk hier, hoor.’
‘Sorry, ik ben laatste tijd heel chagrijnig. Ik loop achter met het terug betalen van de studiefinanciering en Gideon wilt me geen verhoging geven op mijn salaris.’
‘Oh... that sucks...’
- end of first chapter-

Reacties (1)

 • Shibui

  Ja.... That Sucks! JE schrijft trouwens heel goed!

  2 jaar geleden
  • MLNY

   Dankjewel schat

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen