Naomi


Vandaag zou het gebeuren. Vandaag zou mijn eerste dag in de brugklas worden. Ik stond op om 6:15, zoals elke dag. Mijn tas stond al sinds vrijdag klaar. s' Ochtends moest ik opschieten. Ik had niet veel tijd. Ik at mijn brood op en maakte mijn fiets klaar om te vertrekken. Intussen was het 7:20. Best vroeg om te vertrekken. Maar dat heb je als je in Alkmaar naar school gaat, in Heerhugowaard woont en 45 minuten moet fietsen. Ik stapte op mijn fiets en ging op weg naar school.

Onderweg naar school kwam ik veel mensen tegen. Veel verkeer ook. Dat verbaasde me, want het was nog vroeg. Ik trok me verder weinig van aan. Eenmaal op school gekomen zette ik mijn fiets op zijn plek en ging ik tegen de muur aan staan. Ik schonk mezelf een kop thee in, vanuit de thermosfles die ik had meegenomen. Ik kende maar een iemand uit mijn nieuwe klas, die ik nog een klein beetje aardig vond, en dat was Sterre. Ik zag haar onderzoekend om haar heen kijken, maar ze leek mij niet te zien. Jammer dan. Ik nam een slok thee, maar net op dat moment ging de bel en moesten we naar binnen. Enthousiast liep ik naar binnen, op zoek naar het juiste lokaal.

Eenmaal in het lokaal vertelde mevrouw Boeijer, onze mentor, het dagprogramma. Het klonk best interessant, maar ik merkte aan mijn nieuwe klasgenoten dat die lang niet zo enthousiast waren als ik was. De eerste twee uur werden besteed aan samenwerkingsspelletjes, waar ik geen moer aan vond. Ik wilde dingen leren, maar in samenwerken had ik niks te leren, want dat kon ik al en ik had er geen behoefte aan. Ik was dan ook blij toen de pauzebel ging.

Ik ging zitten in de kantine, ver van mijn klasgenoten vandaan, simpelweg omdat we geen vrienden waren en ik ook geen zin had om bij ze te gaan zitten. Verkeerde keuze. Sterre en Shanna kregen me in het oog en kwamen bij me zitten. Ik verdenk ze ervan dat ze me alleen maar zielig vinden, maar laat ik maar aardig doen als ze me wat vragen. Sterre zei: 'Hoi, jij bent Naomi toch? Ik ben Sterre en dat is Shanna, en volgens mij zitten we in de zelfde klas. Jij zit toch ook in G1A?' Ja natuurlijk zit ik ook in G1A, ik zit in de brugklas en in gymnasium, dus dat is gwn logica dacht ik, maar ik dwong mezelf tot een glimlach en zei: 'Ja, ik ben Naomi en ik zit inderdaad ook in G1A. Leuk jullie te leren kennen!' Oke, ik zei dat veel enthousiaster dan ik me werkelijk voelde, maar whatever. We praatten nog een tijdje, maar toen ging de pauzebel weer en moesten we weer naar het lokaal.

De laatse 4 uren, van de 6 uur, waren op zich best leuk. We deden spelletjes om elkaar te leren kennen. En, zo leergierig als ik was, vroeg ik aan het eind van de dag om huiswerk, alleen vond mevrouw Boeijer dat geen goed idee. Na school stapte ik op mijn fiets en ik fietste naar huis, waar ik mijn tas voor de volgende dag ging inpakken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen