Foto bij 43. Count. Walk. Teach.

This is my little friend. – Tonni Mountain

LEO LASAGNE VAN DER THIEN POV

Netton ik dacht dat het allemaal niet gekker kon worden werd het. Want alles was nog gek met die jongen die uit een kelder kwam nog steeds aan het felbekken op men vloer met limo in zijn hand en het ijsje die zouden we delen en de tv was nog vies aan het herrie maken en toen ging de bel ook nog!
Ik schreeuw want ik wist niet wat ik hier van moet maken dus ik stond op en rende naar de deur.
Als het Theo is! Wil ik roepen Dan zal ik boos worden misschien nog bozer dan Amber die rijt met haar vette bak rose strepen en zo komt ze stoer doen!!
En als het Syllie is weet ik al helemaal niet’ maar dan stop ik met roepen want ik heb de deur al open en het is niemand van die drie.
Het is zelfs een ander.
“Ikzoek Theo en ik zucht. Het is die malle buur weer.
‘Jaahaa,” zeg ik en ik probeer niet boos tedoen. “Ik ook want ik heb hartige woordjes met hem te chillen!”
Nou wat dacht je van mij dan en hij stapte gewoon binnen onder men oksel door naar de woon kamer en hij schrikt.
#wateenkind!” roept hij heel snel en hard en hij draait zich om en wijst op die kelder longe die nog steeds weg is in zijn hoofd maar ik doe alsof het niets is.
Ik wil geen perniek en zeker niet met alle andere dingen die ik gek van wordt dus het is wel mooi geweest zo.
“Ga jij maar lekker afkoelen buiten!” roept de Leraar en hij duwt me het huis uit zelfs dee hij het op slot maar na dat ik buiten was dat wel dus ik kon er niet meer doorheen! “Doe mijn huis open!” roep ik en ik merk dat ik steeds meer roep de laatste tijd heel gek alsof eralemal geks in de lucht hangt maar dan in men lijf of misschien was het wel de wereld want. dit is gewoon te veel! Maar dan riep de Leraar dat hij niet meer wil dat er wordt ingebroken en ik begin het te begrijpen hij wil ook gewoon dat het normaal wordt dus ik stap op hem af en zeg rustig’ maar”.
Laten we adem halen en dat doen we.
“Die jongen is van een kelder.” Hij kijkt naar het en knikt dat’ “dacht hij al want ik heb hem nooit in de klas gezien dus dan is het of een hele grote spijverlaar of hij zit altijd in de klas met een masker op of zo van zijde of goed koper en dat lijkt me niet echt het geval hahah”hij lacht en doet de deur open.
“En die vidio?” Ik wortd weer rood en van boos maar ook schaamde dus ik roep weer “Dat is Ambier met der vetste wagen ik ga haar bellen!”
En ik doe het met de Leraar want ze zijn vast bij elkaar dieBambie en mijn Theo dus ik huil.
Als genomen wort weet ik even niet wat ik moet zeggen.
Dan roep ik “Je tieten zijn op mijn huwelijk en daar was je niet eens voor uitge nodigd en ook vind ik het niet kunnen ik wil Theo spreken!”
Maar er wordt op gehangen en de lijn is doof dus ik schreeuw nog harder maar niets gebeurt en de Leraar wijst naar buiten kijk! En we doen.
Wat we zien weet je nog niet maar ik wel. Het was de bak die vette met rose strepen! dus we renenn naar buiten “doe de deur op slot en neem maareen hapje van de Roti het is er glekker en het wort anders toch koud ik ga die achter bakse aan! En’ dat doet de Leraar en ik denk dat hij wel snapt dat het wel snor zit tussen ons maar dat ik nu andere dingen moet doen met de namen Amber pakken en het naamste die wagen inhalen.
“ik ga je slaan1” roep ik en ik roep nog een keer maar nu iets anders want ik roep “je moet wel heel hart rijden want als ik je te pakken krijg” en ik roep ook “dan ben je nog geen jarige”
Maar de vette bak gaat superspeer en rijt de hoek om het park in en ik kan niet zo snel om alle bomen heen dus ik loop achter.
Met een vuist en veel tranen kijk ik haar na en ik roep nog meer. Zoals “ik haat je” en “jij stomme!”

RITA’S MOEDER POV

“zullen we je anders even naar je huis brengen” zegt Amber en ze stuurt al mijn straat in. Ik knik maar want het is nu al te laat en het is eigenlijk de beste keuze. Volgens mij heeft Rita even tijd nodig en dat ze een auto steelt is mijn probleem niet want ze woont toch niet bij mij en ik heb geen andere plek om heen te gaan dus ik knik nog eens.
‘Dat was mooi” zegt Sylvia in het ziekenhuis, en ik knik maar. Zei kan ook niet begrijpen dat het eigenlijk heel lelijk was met Schork en Rita die het niet kon hebben maar het te inwegikild om uite leggen dus ik leg het neer. Met pakken.
“Amber doe toch niet” zegt Theo en hij wil het stuur pakken maar Amber is te snel dus we zijn de hoek om. “ik heb honger en Sylvie vast ook en Rita’s Moeder mag best mee eten jij alleen niet want je weet onze afspraak.”
“als we met zijn allen bij Rita’s Moeder gaan eten mag het wel hoor zegt’ ze” en ze drukt op het pedaal om harder te gaan. Ik knik want al heb ik alleen drekkig koffie en geen baan is er vast wat lekkers te maken er is altijd wel een ui of knoflook en dan kan je een ei bakken is meestal wel lekker als je weet hoe dat moet. Of Theo kookt.
‘Ik mis pap” zegt Sylvia maar Theo trekt haar al vast in een knffel en zegt dat ze straks naar Leo gaan en of hij misschien ook bij mij mag eten.
Volges mij wort dat wel duur of toch te weinig een ei van ui met knoflook maar ik ben ook een beetje bang dat ze me dan niet tof vinden want zei hebben wel alle een baan behalve Sylvia maar die is dertien dus ik knik maar.
Amber lacht en legt uit waarom Leo niet kan komen. Dus ik zucht. Geoplucht.

ROYTI POV
Ik ben op een kei gaan zitten en huilen het is de kei achter Schruks huis en door het raam kan ik Wietske zien ze is nog wakker. Ik zwaai ook al mok ik.
Ze zwaait terug en laat de sok zien. Ik wil iets zeggen maar ik ben bang dat Schruk dan blikken naar me werpt dus ik steek een duim
Reacties?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here