Je neemt een hoopje kleren bij elkaar en stopt ze rommelig in een sporttas die je vindt op Toms kamer. Van zijn kamer storm je naar de badkamer en propt al je spullen erbij. Je klikt de wagen terug los, opent één van de deuren en een hand slaat de deur terug dicht.
"Kalm, Eline. Wil je praten?" Je kijkt in de bezorgde ogen van Jess.
Ze legt haar hand op je schouder waarop de tas uit je handen op de grond valt. Je onderlip trilt en tranen worden gevormd in je ogen. Een eerste traan gaat aan het rollen waarop Jess je in haar armen sluit. "Koffie?" vraag je snikkend, je knikt met je hoofd richting het huis. Jess heft je tas op en volgt je naar binnen. Je zet 2 koppen en neemt plaats rechtover Jess op de hoge barstoelen. Je slaat je vingers om de warme tas. Jess neemt je pols zacht vast. "Hoe gaat het met Cooper?". "Sebastian is samen met hem naar het ziekenhuis. Hij ging me op de hoogte houden."
Je neemt een slok koffie en staart weer naar je vingers.
"Kom." zegt Jess. "Je kan bij mij blijven slapen als je Tom wilt mijden." glimlacht ze voorzichtig met een blik richting de sporttas. Op het moment dat je de voordeur wilt openen, komt Bill naar binnen. "Bill, nu al terug?" je kijkt op je horloge en ziet dat het bijna half twee is. Bill schudt aan je beide schouders en kijkt recht in je ogen. "Eline, Tom is niet uit te staan. Ik weet niet wat hem mankeert. Hij is samen met Bieber in de sterke drank gevlogen toen je wegging. Hij is zo arrogant en irritant en..." Hij eindigt zijn zin met een zucht en je antwoordt met rollende ogen. "Wat is dit?" Bill wijst naar de sportzak en kijkt Jess en jou afwisselend vragend aan. "Ik ga naar Jess. Ik blijf daar tot ik gekalmeerd ben. En tot Tom gekalmeerd is. En dan nog weet ik niet of ..." Bill doet je zwijgen met een knuffel en een begrijpende blik als hij tranen ziet komen. "Je hoeft niet weg te gaan. Je hebt niks misdaan. Jullie moeten hierover praten." "Ik weet het Bill, maar ik wil hem niet zien. Ik kan hem niet zien. Hij heeft Cooper het ziekenhuis ingeslaan, een collega én een vriend. Ik ben té kwaad nu, en hij zal serieus zijn best mogen doen als hij wilt dat ik hem dit vergeef. En los daarvan, denk ik dat alles te snel gaat. Jullie ontmoeten, naar hier vliegen, bij jullie intrekken, Tom als lief, ... Dit ben ik niet." Bill streelt over je schouders terwijl je je verhaal doet. Hij laat je samen met Jess door de voordeur en blijft aan de deur staan kijken tot jullie al even van de oprit verdwenen zijn.

"Dankje." fluister je tegen Jess met je blik in de verte gericht. "Alles komt goed." fluistert ze terug.
Jess parkeert voor een flatgebouw op de rand van het centrum. Je kijkt omhoog naar de top van het gebouw. Hier en daar brandt nog een licht. Voor het gebouw liggen enkele keurig onderhouden tuintjes met kleine lampjes langs het pad. Je volgt Jess als ze met jouw tas via het pad naar haar blok stapt. De lift stopt op de zesde verdieping. Jess opent de voordeur en ploft je tas in de gang. "Doe alsof je thuis bent. Water?" Je knikt naar Jess en kijkt rustig rond in haar appartement. Een mooie open keuken, helemaal in het wit met een houten blad. Boven het aanrecht hangen enkele koperen potten en pannen en ander kookgerei. "Een echte chef." glimlach je. Jess lacht bescheiden. "Kon ik maar weg hier, naar een huis, met een echte grote keuken." Ze geeft jou een glas water aan en gaat zitten in de zetel. Met een verlossende zucht doet ze haar hakken uit en jij doet hetzelfde. Recht voor je, boven het houten dressoir, hangen verschillende schilderijen van groenten en fruit. "Mooi werk, van jou?" "Dankje, en neen. Van mijn vriend. Ik heb daar geen tijd voor, dat weet jij wel. Niet dat ik het zou kunnen." "Is je vriend schilder dan?" vraag je geïnteresseerd. "Hij zou dat willen, maar zolang zijn werken niet genoeg verkopen, is hij fotograaf. Gotta pay rent, you know." en ze wijst naar een foto. Het is een zwart-wit foto van een vrouw. Ze zit naakt met gekruiste benen voor haar lichaam, haar hoofd rustend op haar armen die op hun beurt rusten op haar knieën. Haar bruine haren sluik naar voor. Naast het canvas hangen meerdere kleine foto's, van dezelfde naakte vrouw. "Jij?" Jess knikt. "Echt mooi. Top. Fotografeert hij enkel mensen in de studio? Of doet hij nog andere dingen?" "Vooral mensen."Jess zet haar lege glas neer op het aanrecht en rekt haar uit. "Ik ga slapen. Neem jij de zetel?" Je knikt geeuwend en neemt iets wat kan doorgaan als pyjama uit je tas. "Zal je vriend niet schrikken als hij binnenkomt?" "Wees gerust, die woont hier niet. En hij werkt nog de hele nacht, dan slaapt hij bij hem thuis." Jess gooit je een deken toe en zegt je slaapwel. Tien na twee lees je op je gsm. Geen berichten. geen gemiste oproepen. Je scrollt door je contactenlijst tot je Toms naam ziet. Achter zijn naam stond een hartje. Bij zijn nummer stond een foto opgeslaan, een selfie van jullie samen in het reuzenrad in België. Je kan niet anders dan lachen als je zijn gezicht ziet. Je scrollt terug omhoog, naar de C. Je zoekt de juiste woorden, maar verder dan 'sorry' kom je niet. Je verstuurt het naar Cooper en vraagt onmiddellijk daarna hoe het gaat. In afwachting van een antwoord, wis je het hartje achter Tom zijn naam. Je hoort Jess nog druk bezig op haar kamer. Vanonder de deur komt nog wat licht en ze is aan de telefoon. Misschien Sebastian, of haar vriend. Je gsm trilt bij het binnenkomen van een bericht.
"Ik heb me al beter gevoeld, Eline. Neus is gebroken. Als de zwelling weg is, moet ik terug en gaan ze het beter kunnen bekijken. En Eline, niet jouw schuld. Slaap nu maar."
Na het lezen sluit je je ogen. Enkele tranen komen aan het oppervlak van je ogen. Voor ze aan het rollen gaan, wrijf je ze weg. Je legt je gsm weg en probeert te slapen zoals Cooper aanraadt.

De volgende morgen wordt je gewekt door de heerlijke geur van verse koffie. Je groet Jess en neemt plaats aan tafel waar ze al wat granola en fruit voor je had klaargezet. "Koppijn?" Je schudt met je hoofd. "Hoofdpijn niet. Enkel een korte nacht." je heft je schouders op en neemt een hap. "Zelfgemaakt." pronkt Jess. "Jij bent gek." "Gek van koken." verbetert ze jou. In de badkamer snap je waarom Jess vroeg of je hoofdpijn had. Je ogen staan dik en je ziet er bleek uit. Katerhoofd. Na de lekkere douche zie je er al een pak beter uit. Tijdens de rit naar het werk, samen met Jess, stuur je een smsje naar Bill. Waarschijnlijk slaapt hij nog, maar tijdens het werk is er amper tijd om te sturen. Je neemt een koksvest uit het rek en kleedt je om in de berging. Je neemt enkele dozen zalm uit de koelkast en start met ze te fileren. Het wordt ineens stil in de keuken als Sebastian agressief binnenkomt. Hij komt vervelend dicht tegenover jou staan en staart naar je gezicht. Hij blijft staren tot je opkijkt van de zalm en hem aankijkt. "Wij moeten praten." zegt hij nors.

Reacties (2)

 • YasmineDeliana

  Super goed geschreven, je hebt een fijne schrijfstijl!
  Ik wil zeggen snel verder maar volgens mij ben je gestopt met dit verhaal, hihi.
  Anyways, love this story(flower)

  1 jaar geleden
  • Negenduust

   Hey! In mijn hoofd heb ik al maanden een vervolg, maar ik kom niet toe aan schrijven 🤦‍♀️ ik hoop er snel aan verder te kunnen doen

   1 jaar geleden
  • YasmineDeliana

   Doe rustig aan! Komt vanzelf goed 😁 wel leuk dat je al een vervolg idee hebt ☺️

   1 jaar geleden
 • DreamMachine

  Snel verder!!(flower)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here