De truc om morphine te doen, zonder een junkie te worden ligt aan de hoeveelheid die je in neemt. Ik zorg ervoor dar mijn dagelijkse dosis alleen 30mg is, iets meer dan dan bouwt gewoon tolerantie op. Ik onderzoek elke pil voor zuiverheid, en 8 mg Suboxone voor de onderhoud. Ik schiet omhoog van mijn stoel, om naar het oranje potje, en scheld luid als ik merk dat hij leeg is.
Snel grijp ik naar mijn iPhone, en bel Shayla ietwat paniekerig.
‘Ben je thuis?’ Is mijn eerste vraag als de telefoon opgenomen wordt na het twee keer afgaan van de kies toon.
‘Ja, ben jij thuis?’
‘Mijn pillen zijn op, kan je een paar naar boven brengen?’
‘Ja, natuurlijk, ben er zo.’
Shayla hangt op en geen moment later galmt het geluid van de deurbel door mijn appartement. Zuchtend hijs ik mezelf op van de bank en doe de deur voor haar open. Grijnzend staat ze met het zakje voor mijn neus, en zonder wat te zeggen grijp ik het uit haar handen en loop weer verder.
‘Wauw...’ Begint ze maar ik laat haar niet uitpraten.
‘Hoeveel?’ Vraag ik en onderzoek mijn portemonnee voor het laatste geld dat ik bij me had.
‘No charge.’
‘Dank je wel.’ Zeg ik. Ik berg het de pillen ergens op en hervat met het opsnuiven van de overgehouden poeder.
Shayla waggelt rond in de keuken, waarschijnlijk zoekend naar eten, en vraagt dan:‘Waarom kan ik je niet vinden op Facebook? Ik wou je taggen in een feestpagina maar ik kon je naam nergens vinden.’
‘Ik vind Facebook niets.’
‘Oh. Wauw.’ Sputtert ze en propt het derde Oreo koekje naar binnen. ‘Elliot, waarom gebruik je morphine eigenlijk?’
Het duurt een tijdje voordat ik me een redelijke smoes bedacht heb om antwoord op de vraag te geven. ‘De rust.’
Ze gaat naast me zitten en legt haar hoofd neer op mijn schouder terwijl ze met haar handen over mijn benen streelt. Eerst voel ik me een beetje ongemakkelijk, sinds de middelbare heeft en meisje mij niet zo aangeraakt, maar naarmate ze verder gaat, richting de rits van mijn spijkerbroek voel ik mezelf ontspannen.
Ik wil haar weg duwen maar ze houdt me stevig op me plek, om schrijlings op me te zitten, om dan vervolgens ruw haar lippen op die van mij te drukken.


ALLSAFE CYBERSECURITY

Uitgeput loop ik AllSafe binnen, waar ik meteen voor mijn ongeluk Jackson binnen tref. Zonder dat ik het wil komt hij op m aflopen.
‘Elliot, waar was je gisteren na de vergadering?’
‘Afspraak.’ Ik verwacht dat na mijn kille antwoord, hij zou opvatten dat ik er geen zin in heb. Maar dat is helaas het geval niet.
‘Ik ken een leuk Indiaanse Deli hier dicht bij kom met me samen lunchen?‘
Zonder omhoog te kijken schud ik mijn hoofd en loop richting mijn bureautje. Hij zwaait zijn arm om mijn schouder, waardoor ik me meteen ongemakkelijk voel, en duw ter bescherming zijn arm weg.
‘Sorry... ik was het vergeten. Kijk, weet je wat het is? Ik houd van Angela...’
Jackson blijft maar door draven, maar mijn stroom van bewustzijn zorgt ervoor dat zijn stem wegvalt.
Waarom haat ik deze jongen zo?
Zijn wachtwoord was het makkelijkste om te hacken 123456 en dan zeven uitgeschreven. Ik zag de eerste 'ik houd van je' tussen Angela en hem. Maar ik heb ook de eerste en meerdere berichten tussen hem en ene Stella B. Ik heb erover na gedacht om het tegen Angela te vertellen, maar ze heeft een hele slechte smaak in mannen kiezen. En ik ben er nog niet klaar voor wat er daarna komen gaat, ik kan Jackson makkelijker beheren dan de rest. Voor nu dan.


Fors druk ik mijn vingertoppen op de toetsen van de keyboard, en voel de aanwezigheid meteen van Gideon als het ineens heel stil word. Ik kijk omhoog, hij is overduidelijk boos, maar probeert zich kalm voor te doen. Hij kijk me strak aan en daarna Angela.
Status update? What the fuck is er aan de hand?’
‘Iemand heeft hun serves uit gezet.’ leg ik uit.
‘Weet je ook waar het vandaan komt?’
‘Overal. USA, Finland, Thailand, Rusland.’ Noem ik een paar op als voorbeeld.‘Ik kan hen niet opsporen, op een of andere manier hebben ze elk server overgenomen. Evil Corp's hele netwerk stort in elkaar.’
‘Verwissel dan de switches.’
Ik typ verder, de opdracht gehoorzamend.
‘Heb ik gedaan.’ Angela gaat snel achter de computer zitten en probeert op de website te gaan.
‘Nope, werkt nog steeds niet.’ Zucht ze.
‘Ik denk dat...’
‘Wat is er?’ Vraagt Gideon geïrriteerd.
‘Ik denk dat ze een rootkit hebben gezet op de firewall.’
‘Wat is een rootkit?’
‘Het is net een bezeten seriële verkrachter met een hele grote pik.’ Zegt Gideon tussen zijn tanden door.
‘Jesus man...’ Reageert Angela walgend.
‘Sorry, het is een schadelijke code die hele besturingssysteem heeft overgenomen. Het kan alles verwijderen, systeemdocumenten of erger nog, kan virussen er op downloaden. Alles wat het wilt.’
‘Hoe stoppen we het?’
‘Dat is het juist. Het is bijna onmogelijk te vinden, alsof het wel onzichtbaar is.’ Geef ik antwoord op Angela's vraag.
‘De nieuws is er al over begonnen...’ Zegt ze terwijl ze met open mond naar haar telefoon staart.
‘Elliot, verwissel de firewall nog een keer.’ Ondertussen heeft de gehele vierde verdieping zich rond mijn bureautje verzameld en kijkt toe in doodsangst.
‘Elke keer als ik dat doe, verwisselt het weer in de rootkit, of verwijdert het mijn versie.’
‘Wat nu? We kunnen ze niet zo laten?’
‘Het enige wat we kunnen doen is, met opzet het systeem crashen.’
Het duurt even voor dat de hartverscheurende gedachte bij iedereen naar binnen schiet. Het is zo stil in de grote ruimte dat
het akelig wordt. Gideon loopt richting de printer en haalt de verlengsnoer uit. Met een agressieve kreet smijt hij de kabel tegen het raam waardoor het glas stuk gaat en de snoer naar benden valt.
‘Shit!’
Hij woelt frustrerend door zijn grijze haar en zucht.
‘We moeten naar E-Corp, dat is de enige manier dat dit zal werken...’


EVIL CORP SERVICE FARM

Gideon ijsbeert nerveus heen en weer soms schoppend tegen de uitgeschakelde kabels van de firewalls die op de grond zijn gestapeld.
‘Kop op Elliot, ze zijn al zes uur buiten bereik. Als dit ons niet lukt zullen ze ons hoogstwaarschijnlijk nooit meer aan nemen als cybersecurity.’
‘Wacht even... Probeer het nogmaals.’
Gideon probeert de E-Corp website nogmaals en zucht opgelucht als de site het weer doet.
‘Angela werkt het bij jou?’ Vraag ik door de telefoon.
‘Jup, bij ons werk het!’ Ondanks ik haar niet kan zien, hoor ik nog steeds de glimlach in haar lach.
De toeschouwers beginnen blij te klappen, en Gideon klopt zwaar met zijn hand op mijn schouder. Met een halve glimlach probeer ik snel weg te schuiven van de lichamelijke contact.
‘Oké, ik moet wel nog configuratie nog bevestigen. En dan ben ik klaar. ’ De toeschouwers verspreid zich over de ruimte en Gideon verdwijnt ook in de zwerm met mensen.
Ze moeten een sporen hebben achtergelaten of iets. Elke hacker is dol op leedvermaak. Ze doen niet alleen aanvallen
voor geen reden.
Dan merkt dat er in het terminal een lege document staat met de naam 'Fsociety'. Ik klik erop en het blijkt dat het niet leeg is maar een klein tekstbestand is waarin staat: Leavemehere.
Dit was de rootkit? Fsociety? Is dit een grap?
Dan besef ik wat het betekend, dit is een notitie voor mij, om te zeggen dat ik het daar moet laten. En op een of andere manier lukt het me niet om het te verwijderen, ik klap de laptop dicht en achtervolg Gideon.
Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen