Vakantie

Iedereen die naar huis zou voor de vakantie is inmiddels al vertrokken. Ginny en Hermione zijn terug naar de Burrow, ik heb ze uitgelegd waarom ik niet mee zou komen. Ze begrepen het, maar waren het niet met me eens ‘het is juist goed om de weasleys onder ogen te komen Dawn!’ had Hermione geroepen, zij weet natuurlijk ook alles dus waarom had ik daar niet aan gedacht? Ohja.
Draco is ook niet naar huis gegaan, deels vanwege mij, maar ook hij wil zijn familie niet onder ogen komen vanwege alles wat ze vorig jaar gedaan hebben. Draco heeft het er nog altijd moeilijk mee om zijn ouders, en dan vooral zijn vader, te vergeven voor wat er allemaal gebeurt is. Zijn moeder heeft hem enkel maar proberen te beschermen, evenals haar man. Maar met alles wat ze misdaan hebben verdienen ze ook geen free pass...

Samen zit ik met Neville aan de Gryffindor tafel. Neville zat hier in zijn eentje dus besloot ik erbij te gaan zitten. Het is enorm rustig in de grote zaal, rustiger dan de vorige jaren. Misschien hebben de leerlingen zich gerealiseerd dat tijd met je familie speciaal is? Na alles wat er gebeurt is schiet het er wel bij in dat het zomaar over zou kunnen zijn met een mensenleven. We voelen ons zo groot, maar uiteindelijk kan het binnen één seconde over zijn..
“Lekker geslapen Dawn?” vraagt Neville mij met een glimlach.
“Eh, ja ging wel. Ik werd wakker gehouden, zegmaar” lach ik zachtjes, kijkende naar mijn buik.
“Oh echt? Kan dat?” vraagt hij nieuwsgierig.
“Ja, mevrouw zat constant tegen mijn blaas te schoppen.. wat resulteerde in veel tripjes naar het toilet” zeg ik waarna ik in de lach schiet “Nog niet eens geboren en het is nu al een grappenmaker”
“Zo vader zo dochter” mompelt Neville voorzichtig.
“Zo is dat” zeg ik met een glimlach op mijn gezicht.
Ik pak wat broodjes met jam voor mijn ontbijt en begin daar rustig aan.
“Juffrouw Weasley, een bord vol! Durft u dat wel aan? Het lijkt erop dat u aardig aangekomen bent de laatste maanden” klinkt er lacherig van links, geirriteerd kijk ik op. Die irritatie verdwijnt al snel wanneer ik Draco me zie aankijken met een enorme grijns, rotzak.
“Ja dikzak, ik eet voor twee, laat mij lekker” lach ik waarna ik een broodje naar hem gooi. Hij vangt het broodje en neemt er een hap uit.
“Kon je er niet even wat op doen?” vraagt hij beledigt.
“Nee, als ie dan je gezicht zou raken zou het er een beetje raar uit zien dacht ik” zeg ik tevreden waarna ik hem met een speelse grijns aan kijk.
“Oh, ja dat moet natuurlijk ook niet” zegt hij waarna hij naast me komt zitten. Het word langzaam aan weer net zoals een paar jaar geleden... ik voel me schuldig, maar toch is het wel fijn...
“Hallo Neville, onze toekomstige herbologist” glimlacht Draco dan naar mijn tafelgenoot.
“Goedemorgen Draco” antwoord Neville voorzichtig, niet wetende watvoor houding hij zichzelf moet geven.
“Nee echt, goede ambitie Neville! Ik wou dat ik het kon, misschien was ik dan wel Potions professor geworden” verteld Draco. Je kan zien aan hem dat hij dat wil, alleen iedereen weet dat Lucius Malfoy wil dat ook zijn zoon bij het Ministry of Magic gaat werken. Echter is dit het laatste wat Draco zichzelf ziet doen; heeft hij mij verteld.
“Waarom niet? Je bent jong! Ga ervoor!”
“Nee.. ik zie nog wel wat ik later ga doen” begint Draco dan onverschillig “Weet jij al wat je gaat doen na school?” vraagt Draco mij dan om van onderwerp te veranderen.
“Ik? Oh ik word huisvrouw” lach ik terwijl ik mijn hand op mijn buik leg “En goh ik kan niet wachten tot ik over elf jaar deze kleine naar Hogwarts mag sturen, wetende dat Neville vast goed op haar zal letten”
Neville grinnikt zachtjes: “Daar hoef je niet om te twijfelen Dawn”
“Misschien moet ik dan ook maar goed op haar letten?” lacht Draco dan.
“Oh toch wel professor?”
“Ja, natuurlijk. Als baby Dawn dan bij mij in de lessen zit”
“Wel leuk als professor, je kan alle kinderen beschamen met wat hun ouders deden toen ze op Hogwarts waren” lach ik dan terwijl ik de twee jongens aan kijk. Met z’n drieen schieten we in de lach.

~×××~
Zoals beloofd!
Elke vrijdag een nieuw stukje :p

Hope u like it!
Leave a comment below
Love u all<3
××Roww

PS; ik was natuurlijk vergeten dat het vrijdag is :'D

Reacties (1)

  • GoCrazy

    Ik las het bericht en ik dacht 'Oh ja super ze gaat weer verder!' Ik vindt je story echt geweldig! Iedere keer ben ik gewoon weer blij als er een nieuw hoofdstukje komt:)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here