En zo gaan de dagen langzaam voorbij, ik word wakker en in de leerlingenkamer wachten Quinten en Karen me op om te gaan ontbijten. Samen met Karen ga ik vervolgens naar de les, om met het middagmaal terug aan tafel te schuiven met Quinten en hetzelfde gebeurd er met het avondmaal. Behalve in het weekend, waar ik mijn tijd dan spendeer aan de slytherin tafel samen met Scorpius en Beth. En vaak spendeer ik mijn tijd na het avondmaal in de bibliotheek, om taken te maken of om rustig te kunnen leren. Want voor ik het goed door had, zijn de examens in aantocht.
'Hier ben je.' hoor ik de stem van Scorpius fluisteren. Ik kijk op en zie hem net voor me plaats nemen, waarbij hij zijn eigen boeken ook op tafel legt.
'Ik wil graag wat in stilte studeren, dus vandaar dat ik me hier heb begeven.' zeg ik zachtjes terug. Hij knikt even, waarna hij zijn boek open doet. En zo leren we beide in stilte verder.

'Dank je om stil te zijn, ik heb echt al mijn concentratie nodig als ik leer.' bedank ik Scorpius, als we bij de trappen zijn aangekomen.
'Eerlijk gezegd, heb ik dat best ook nodig, ik geraak te snel afgeleid. En zeker als anderen luidkeels zitten te praten of als ze mijn naam roepen zodra ze me zien.' zegt Scorpius droog, het laatste duidelijk op Violet bedoeld. Even grinnik ik ermee, waardoor ik een verontwaardigde blik van Scorpius ontvang. Als snel vind hij de ironie erin en lacht hij er gelukkig ook zelf mee.
'Ik zie je morgen wel, laat me weten hoe jouw examen ging.' neem ik afscheid van Scorpius.
'Zal ik zeker doen, tot morgen.' zegt hij en drukt een zachte zoen op mijn wang, waarna hij de trappen afstapt. Even lijk ik van mijn melk geslagen en raak met mijn vingertoppen voorzichtig mijn wang aan, terwijl mijn hart even een slag overslaat. Even knipper ik met men ogen, schud mijn hoofd en loop de trappen op. Dat was niets, toch?

Reacties (1)

  • LarryNiam

    oehhh snel verder<3
    goed geschreven:)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here