Die middag stond Harry al vroeg in de keuken. We hadden heerlijk geluncht samen in een schattig restaurantje verborgen in de reusachtige stad Londen. Het had heerlijk gesmaakt en was ongetwijfeld duur geweest, maar zoals altijd had Harry erop gestaan de rekening te betalen. Na een aantal keer in protest te treden, had ik geleerd dat het geen enkele zin had. Bovendien betwijfelde ik of mijn studentenrekeningetje genoeg saldo had voor de etentjes waar Harry me mee naartoe nam.
‘Har, kan ik je helpen?’ Met haast hangende pootjes droop ik de keuken in. De tafel was gedekt voor vijf personen, waardoor mijn taak weer vervuld was. De kaarsjes zou ik kort voor de komst van Gemma, haar vriend en Anna aanzetten, aangezien dat in de vroege namiddag nog geen zin had. Harry keek op van zijn werk en glimlachte me toe. Vervolgens keek hij bedenkelijk om zich heen en schudde toen zijn hoofd.
‘Nee, eigenlijk niet. Het is zo wel klaar.’ Ik zuchtte diep. Nog nooit eerder had ik me zo vaak nutteloos gevoeld in iemands bijstaan.
‘Oké dan. Wil je iets drinken?’ Ik liep achter hem langs naar de koelkast en trok deze open. Zelf pakte ik de fles spa rood en schonk mezelf een glas in. Harry vertelde me dat hij ook wel een glas lustte. Vlug zette ik deze voor zijn neus neer. Dankbaar drukte hij een kus op mijn lippen. ‘Dan ga ik wel even schrijven, ofzo,’ mompelde ik en liep naar mijn tas. Vlug haalde ik de laptop eruit en nam vervolgens plaats aan de bar, zodat ik wel Harry’s aanwezigheid voelde. Terwijl mijn laptop opstartte, nam ik een slokje van mijn drinken.
‘Ben je al ver?’ De vraag deed me opkijken. Ik dacht kort na en maakte toen een instemmend geluidje.
‘Ja, nog een paar bladzijdes. Ik wil een mooi einde en dan alles nalezen, verbeteren, perfectioneren en nakijken op spellingsfouten. Dus gaat nog wel eventjes duren,’ vertelde ik hem.
‘Wil je het ook in het Engels uitgeven?’ Deze vraag deed me opnieuw kort nadenken. Ik had er nauwelijks over nagedacht, omdat het uitgeven van een boek altijd al een onbereikbare droom leek te zijn. Laat staan als ik hem ook nog in het Engels ging uitgeven.
‘Nog niet over nagedacht eigenlijk. Het lijkt me heel gaaf, maar misschien moet ik mijn doelen even één voor één gaan voltooien,’ grinnikte ik. Hij knikte instemmend.
‘Ik kan je altijd helpen,’ begon hij aarzelend.
‘Het lukt me zelf wel Har, maar bedankt.’ Ik glimlachte hem toe en startte mijn world-bestand op. Hoewel ik Harry’s aanbod opnieuw abrupt onderbrak, wilde ik het niet horen. Ik zou nooit op zijn roem teren. Dat wilde ik gewoon niet. Dit was mijn droom, die moest ik dan ook zelf verwezenlijken.
‘Soms moet je de hulp die je aangeboden krijgt aanvaarden, Fé.’ Harry’s stem klonk vriendelijk, maar ik hoorde de irritatie dat ik zijn goede bedoelingen opnieuw de deur wees.
‘Ja, maar niet van mijn vriendje die toevallig wereldberoemd is.’
‘Dus ik mag je nooit helpen?’ Gepikeerd hoorde ik hem zijn mes neerleggen. Dit trok mijn aandacht. Zijn groene ogen hadden iets gekwetst. Ik slaakte een diepe zucht.
‘Nee tuurlijk mag je me wel helpen, maar niet als het dingen betreft waarmee je je roem gebruikt om mij te helpen. Dat wil ik gewoon niet.’
‘Waarvoor heb ik de roem anders?’ Ik rolde met mijn ogen en keek Harry hoofdschuddend aan.
‘Je hebt je roem om mensen te inspireren, hoop te geven en te vermaken met je muziek. Dat weet je zelf ook dondersgoed.’
‘En wat nou als ik jouw boek wil ondersteunen met als doel om mijn publiek te inspireren. Dan zijn we beide in één klap geholpen. Jij met het succesvol publiceren van een – waarschijnlijk – krachtig en inspirerend verhaal en ik met het geven van diepte in mijn karakter en het helpen van mijn fans die leiden aan de ziekte.’ Hij keek me met serieuze ogen aan.
‘Ik denk dat Ella mijn boek het kantoor uitsmijt. Zo van de zeventiende verdieping. Hopend dat er ook nog even een taxi overheen rijdt, zodat ze mijn naam nooit meer hoeft te horen.’ Ik trok mijn mondhoek in een lichte grijns. Ook Harry kreeg een glimlach op zijn gezicht. ‘Als mijn boek in Nederland aanslaat, mag je me helpen om het wereldwijd uit te geven.’ Zijn glimlach werd nog groter.
‘Oké, afgesproken.’ Met die woorden wierp hij me een kushandje toe, waarna ik met een glimlach begon te schrijven aan de laatste paar hoofdstukken over het verhaal van Luca en mij. Terwijl de woorden op het papier vlogen, begon de keuken steeds lekkerdere etensgeuren te verspreiden. Na een klein uurtje keek ik verlekkerd op en zag Harry iets in de oven schuiven.
‘Wat ben je toch allemaal aan het maken?’
‘Het lievelingseten van Gemma,’ verklaarde hij zichzelf. Ik glimlachte, omdat het antwoord vertederend was. ‘En als voorgerecht heb ik zalmtartaar. En als nagarecht heb ik een chocoladetaartje gemaakt,’ vertelde hij me trots.
‘Je bent gewoon drie gerechten aan het maken,’ slaakte ik een verbaasd kreetje. ‘Heb jij je roeping als de volgende Jamie Oliver niet gemist?’ Een lachje verliet mijn lippen. Harry klopte zijn handen aan een theedoek af en kwam op me aflopen. Met plezier liet ik toe hoe hij zijn armen om mijn middel krulden en over mijn schouder meekeek. Het was niet dat hij mee kon lezen, aangezien de Nederlandse taal voor hem een groot raadsel was. Het luchtte me op, omdat ik me kwetsbaar voelde als iemand mijn verhaal las, waar ik bij was.
‘De jongens komen om negen,’ deelde Harry mee. ‘Hun vriendinnen komen ook mee. Alleen de vriendin van Liam, Cheryl, gaat niet mee uit vanwege Bear.’ Ik keek schuin omhoog naar Harry’s gezicht en nam de woorden in me op. Mijn kennis over popsterren was dramatisch slecht.
‘Die moet je even uitleggen. Bear, is dat hun hond?’ Beschaamd sloeg ik mijn ogen neer toen Harry in lachen uitbarstte.
‘Van welke planeet kom jij?’ Ik haalde mijn schouders op en beet onzeker op mijn lip. ‘Bear is Liams kind,’ vervolgde hij. Ik verwijde mijn ogen en begon toen ook te lachen.
‘Vertel hem maar niet dat ik zijn kind voor een hond aanzag,’ grinnikte ik en klapte mijn laptop dicht. ‘Hoe oud is hij?’
‘Paar maandjes, maar je zal ze vanavond allemaal ontmoeten.’ Harry drukte een kus in mijn haar en hield me stevig vast. Ik draaide mezelf richting Harry en keek hem met een glimlach aan.
‘Kan je iets meer vertellen over je vrienden? Ik ben niet echt up-to-date wat betreft relaties, kinderen en wat ik nog meer zou moeten weten.’ Harry nam met een glimlach plaats naast me en leek opgetogen om over zijn vrienden te kunnen vertellen.
‘Oké, Liam, Cheryl en Bear komen dus vanavond. Liam gaat mee uit, maar Cheryl niet. Verder komen Louis en Eleanor. Ik denk echt dat je Eleanor mag, ze houdt van mode, heeft ook gestudeerd en is heel spontaan. Echt een leuke meid,’ begon Harry op te sommen. Ik knikte en luisterde aandachtig. Van Eleanor had ik inderdaad in een ver verleden wel is gehoord, maar dat ze nog steeds of weer bij elkaar waren, wist ik dan weer niet. ‘Louis heeft een kind, maar die ziet hij nauwelijks door zijn ex. Het is niet het kind van Eleanor.’ Ik fronste mijn wenkbrauwen. Ingewikkelde situatie. ‘Lou heeft een beetje een moeilijk jaar achter de rug. Moeder overleden, veel mislukte relaties en veel financiële moeilijkheden met zijn ex, dus ik ben heel blij dat hij El heeft,’ vervolgde Harry. Een vlaag van medeleven golfde nu al door me heen, ook al kende ik Louis nog helemaal niet. ‘En dan is er Niall. Hij komt alleen, happy single.’ Ik knikte en glimlachte.
‘En Zayn,’ begon ik aarzelend. Ik wist dat hij ook in de band had gezeten, ook al was hij er als eerste uitgestapt.
‘Zayn en ik zijn nooit echt vrienden geweest,’ bekende de jongen naast me. ‘Meer collega’s.’ Hij stond op, gaf me een kus en liep naar het aanrecht. Met die vraag leek het gesprek afgelopen te zijn, waardoor ik me aarzelend weer op mijn laptop focustte.
‘En Gemma en haar vriend? Gaan ze mee?’
‘We kunnen het vragen.’ Harry glimlachte en begon de keuken op te ruimen. Ik besloot mijn laptop af te sluiten en op te bergen. Het was bijna vijf uur, wat betekende dat Harry’s moeder en zus over een klein uurtje op de stoep zouden staan.
‘Ik ga me even omkleden. Als ik zo nog iets voor je kan doen, moet je het zeggen.’ Harry knikte, maar wuifde het weg. Met een tevreden glimlach begaf ik me naar Harry’s slaapkamer, stapte onder de douche en trok een nieuw setje kleding aan. Vervolgens besloot ik mijn ouders een keertje te bellen, dat had ik inmiddels al een aantal dagen niet gedaan. Met een glimlach vertelde ik ze alles. Hun nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat mijn enthousiasme boven kwam drijven. En hoe meer ik vertelde over Harry, over Londen en over het leven hier, des te meer besefte ik me, dat dit alles me gelukkig maakte. Ik voelde me op mijn gemak. Ik voelde me mezelf en ik genoot ervan. Na een kleine twintig minuten hing ik op en begaf me naar beneden. Harry had de keuken zo schoon gemaakt, dat het nauwelijks voorstelbaar was dat hij er zonet twee uur had staan koken.
‘Ik ga me ook even omkleden,’ deelde hij me mee en drukte een kus op mijn slaap. Ik glimlachte en stak de kaarsjes op de tafel aan. Zenuwachtig bekeek ik de gedekte tafel nog is goed, perfectioneerde alles en wiebelde onrustig heen en weer op mijn benen. Anna had ik al ontmoet, maar toch was ik zenuwachtig over het wederzien. Zussen konden bovendien heel kieskeurig zijn. Straks mocht Gemma me allesbehalve. Ik slikte de zenuwen weg, nam gehaast een slok van mijn water en besloot het moment af te wachten. Een opluchting golfde door me heen, toen Harry ook omgekleed beneden kwam. Hij zag er prachtig uit. Er waren geen goede woorden voor zijn verschijning. Zijn witte blouse stak schril af tegenover zijn tattoos, maar juist dat contrast gaf hem iets aantrekkelijks. Hij had het bovenste knoopje open gelaten. Een nette zwarte broek verhulde zijn benen en zijn semi-nette schoenen maakte de quasi-nonchalante look af.
‘Je ziet er goed uit, Fé.’ Hij liep in een rechte lijn op me af en trok me dicht tegen zich aan.
‘Ik wilde net hetzelfde over jou zeggen,’ grinnikte ik en drukte een kus op zijn lippen. Nog nooit eerder was ik zo klef met iemand geweest, maar ik genoot van zijn warmte. De bel verbrak ons innige omhelzing, waardoor Harry me vlug losliet. Hij schonk me een laatste glimlach die me kracht moest geven. Zenuwachtig wachtte ik af op het gezelschap. Niet veel later herkende ik Anna. Ze was net zo sociaal als de eerste keer dat ik haar ontmoette en trok me in een stevige knuffel. Met een grote lach omarmde ik haar ook. De vrouw was zo hartverwarmend, dat ik niet anders kon lachen. Al mijn zenuwen leken dan ook spontaan verdwenen te zijn. Deze kwamen echter terug bij het zien van Gemma. Haar ogen sprankelden, net zoals die van Harry konden stralen. Met een glimlach trok ook zij me in een knuffel, waardoor ik me dit overdondert liet overkomen.
‘Harry heeft zoveel over je verteld,’ grijnsde ze. Ik keek met grote ogen opzij, waardoor Harry met licht rode wangen op zijn zus inging. Ik herkende de speelse vurigheid tussen broer en zus. Mijn zusje en ik waren ook zo. We kleineerden elkaar waar we konden, we pestten elkaar met alles wat we konden, maar alleen wij mochten dat bij elkaar doen. De sfeer was gelijk aangenaam. Ik stelde me dan ook zonder zenuwen voor aan Gemma’s vriend. Ook hij leek me aardig, waardoor de avond goed begon. Gemma vertelde Harry enthousiast over afgelopen weken, waardoor ik me besefte dat zij elkaar ook niet zo vaak zagen. Anna leek genietend te luisteren naar haar kinderen en ook Gemma’s vriend Michal genoot van de familiebijeenkomst. Ik besefte me pas later op de avond dat een avond zoals deze bijzonder moest zijn. Zowel voor Harry als voor zijn moeder en zus. Ze hadden ongetwijfeld veel te voorduren gehad de afgelopen jaren en ik kon me alleen maar voorstellen wat voor een effect Harry’s doorbraak op Anna’s gezinsleven had gehad. Een dankbaar gevoel stroomde door mijn lichaam. Dankbaar voor het feit dat ik deel uitmaakte van zo’n bijzondere avond. En Michal had duidelijk dezelfde glimlach rond zijn lippen, waardoor ik me gelijk verbonden met hem voelde. Alsof we vanavond in hetzelfde schuitje beland waren, wat we technisch gezien ook waren. Alleen had hij een relatie met de zus van een beroemdheid en ik met de beroemdheid zelf. Iets wat nog altijd niet helemaal tot me doordrong.Jaaaa ik heb vakantiee!!! En ik heb vanavond super veel geschreven, dus hier een stukje (: en morgen komt meer!! Bij hoofdstuk 50 ga ik jullie het nieuwste nieuws over dit verhaal geven (:
Ik hoop dat jullie er weer van genieten!!

Reacties (3)

 • FollowYourDream

  Ik ben benieuwd wat het nieuws is haha

  Al moet ik denk ik nog even bijlezen (:

  Zoals altijd een heerlijk hoofdstuk!
  Ik hou van je schrijfstijl!

  Xxx

  2 jaar geleden
 • binnenstebuiten

  Ik word er altijd zooo blij van als ik zie dat je een hoofdstukje hebt geupload. Ik ben heel benieuwd naar het verdere verloop van het verhaal!

  2 jaar geleden
 • Brett

  Oh yesssssss. <3

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here