Bij mensen wordt de eerst geborene koning of koningin. Maar die hoeft niet het populairst of de beste te zijn. Elven hebben andere regels. Bij elven krijgen alle kinderen een eerlijke kans om zich te bewijzen alvorens zij het regentschap op zich mogen nemen. Koning blijf je, tot aan de dood ben je gebonden aan allerlei plichten en formaliteiten. Met andere woorden; je kunt maar beter een goede zijn.
Na Xinta's overwinning volgenden er nog velen. Er was niet één manier om te winnen. Soms wonnen elven die het best waren in uitvinden, soms die het best waren in handelen. In andere gevallen wonnen elven omdat zij behulpzaam waren en zo goede banden smeedden. En een enkele keer omdat zij als enige de reis overleefden, zoals Xinta.
De huidige koning had gewonnen door het hart te winnen van het volk.Niet alleen was het een vriendelijke koning, hij had onderweg namelijk een goudmijn ontdekt.De goudmijn bracht naast rijkdom ook werkgelegenheid. De macht van het elfenrijk van Weissewind groeide elk jaar significant. Geen mens daagde het land uit, wat zich toondde door vrede, zelfs in grensgebeiden waar het vroeger fout ging. Zo werd koning Ardan een van de meest geliefde koningen ooit.

Reacties (1)

  • Pinguino

    Goud werkt altijd hahaha

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen