Ik loop naar de trein met mijn karretje met koffers erop. Met een beetje gekreun, omdat ik van mijn moeder genoeg vrijetijdskleding moest meenemen. Ik wou geen ruzie beginnen dus ik ging akkoord. Er staan horden van mensen voor de trein, ouders die hun kinderen uitzwaaiden en broertjes en zusjes. Mijn ouders zijn er niet en ik ben enogskind.. ik heb nooit echt een goede band gehad met mijn ouders, ze zijn altijd druk met hun werk. Mijn moeder werkt bij het ministerie van magie en mijn vader heeft een dreuzelbaan. Ik gaapte en liep de trein in. Bijna alle coupes waren vol, met lachende studenten. Ik liep een eindje door om mijn vriendin te zoeken. Daar zat ze 2 coupes verder. 'Haley!' zij ik enthausiast. 'Hoi Belle' zegt ze terug. Hey en ik zijn al sinds het eerste jaar bevriend. Haley gaat door een moeilijke periode, haar vader is onlangs overleden. Het gaat haar moeilijk af omdat ze zo'n goede band had met haar vader. Zelf kan ik me daar niet in plaatsen..
'Hoe gaat het me je?' vraag ik bezorg. 'Het gaat al weer wat beter' zegt ze, 'ik moet me gewoon gaan focussen op een leuk nieuw jaar..' gaat ze verder. 'Je hebt helemaal gelijk' antwoord ik. We vertellen elkaar onze vakantieverhalen.
Een uur later liggen we lachend op de bankjes. Tot opeens de trein met een harde vaart stopt. Ik schrik en mijn hoofd valt met een harde klap tegen de zijkant vande schuifdeuren. Opeens word alles zwart..

Ik knipper met mijn ogen. Haley hangt boven me. 'Gelukkig, je bent wakker' zegt ze blij. Ik probeer om hoog te komen en voel aan mijn hoofd, een grote bult. Ik ben nog steeds een beetje duizelig maar met Haley's hulp kom ik overeind. 'Moet ik iemand halen voor hulp?' vraagt Haley. 'Nee.. nee, het gaat wel' zeg ik gauw. Ik schuif naar het raam om naar buiten te kijken, we zijn er bijna. Ik zie het kasteel in de mist dichterbij komen. Het is tijd om omtekleden.

Haley en ik stappen de koetsen uit en gaan het kasteel in. 'Oh wat heb ik Hogwarts gemist!' zeg ik, 'ja ik ook!' zegt Haley er achter na.
We lopen de zaal binnen en gaan aan onze tafel zitten, Gryffindor. Eerst is de ceremonie en dat komt de verdeling van de nieuwe studenten. Haley en ik zijn uitgeput dus gaan hierna naar onze slaapzaal.
Midden in de nacht voor ik bezweet wakker. Ik weet niet wat er met me is. Na de botsing voel ik me anders. Ik loop de kamer uit naar de meisjes wc. Ik kijk in de spiegel en was mijn gezicht. 'Morgen is de bult weer weg en voel ik me weer normaal' zeg ik mezelf zacht toe. Ik hoor buiten de wc's een geluid. Ik schrik en loop er voorzichtig naartoe. Het is een jongen van ravenclaw, 'gaat het?' vroeg ik zacht. 'Ja, het gaat wel, ik ben nachtblind' zegt hij lachend zacht. Ik lach zacht en loop weg. Dat was Dean, hij zit in Ravenclaw maar ik ken hem niet zo goed. Ik loop terug naar mijn slaapzaal en ik val weer in slaap.

De volgende dag word ik om 7 uur wakker, ik ga recht op in bed zitten en Haley staat al voor de spiegel. 'Goedemorgen Belle' zegt ze. 'Goedemorgen' zeg ik terug. 'Als ik jou was zal ik je klaarmaken want om half 8 is het onbijt' zeg Haley. Ik kijk op de klok 'shit'.
We zitten aan het ontbijt. Tijdens het ontbijt komen de brieven altijd aan. Er komt een uil op me af en er valt een brief naast mijn bord. Meestal krijg ik aan het begin van het jaar alleen een brief of ik veilig ben aangekomen. Ik open de brief;

Hallo Belle,
Dit is weer je eerste dag van het nieuwe jaar. Ben je veilig aangekomen!
Liefs je vader en moeder


Ik zucht en laat de brief aan Haley zien, ze zegt 'weer het zelfde riedeltje'. Haley heeft een lange brief gekregen van haar moeder. Soms ben ik jaloers op haar, ze heeft zo'n goede band met haar moeder.
Ik schrijf op de achterkant van de brief:

Hoi,
Ik ben veilig aangekomen maar ik heb wel mijn hoofdgestoten in de trein, ik heb nu een grote bult... succes op jullie werk.
Liefs Belle


Ik geef de brief terug aan de uil en Haley en ik lopen de zaal uit.

- de volgende dag bij het ontbijt -

'Alweer een brief, niet te geloven' zeg ik lachend. 'Ze zijn wel heel gul' zegt Haley. Ik open de brief:

Wat is er gebeurd? Doet het pijn? Voel je je anders?

Wat vind mama zo bijzonder aan mijn bult. Dit kan toch iedereen gebeuren. Ik kijk droevig voor me uit. Terwijl ik weer een schok in mijn hoofd krijg....

Reacties (2)

  • GoCrazy

    Het zal wel meer zijn dan enkel een bult... ben benieuwd! ^^

    2 jaar geleden
  • artinandwritin

    Nice geschreven!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here