Ik begreep er niks van.. mama is nog nooit zo bezorgt geweest. In de laatste brief die ik heb gekregen stond in dat bij haar precies hetzelfde was gebeurd, een eeuwenoude vloek die door de familie gaat. Ik weet niet wat ik hiermee moet doen.. Moet ik hete Haley vertellen? Of zelf als oplossen? Zoveel vragen en ik weet niet wat ik ermee moet doen..

Ik loop met mijn boeken in mijn armen door de gangen, Haley komt aanlopen: 'Hey Bel'. 'O hoi Haley' zeg ik zacht. 'Gaan we samen in de studiezaal aan ons project werken?' vraagt Haley. 'Ga jij maar alvast, ik kom er zo wel aan' zeg ik. Haley kijkt me raar aan 'Is er wat?'. 'Hoezo denk je dat er meteen iets is als ik later kom?' zeg ik hard. 'Hó, rustig aan.. ik vroeg het alleen maar' zegt Haley en ze loopt weg. Hoe kan dit nou gebeuren.. denk ik, ik wil Haley niet kwijf. Ik moet het wel gaan vertellen. Ik loop verder naar de bibliotheek. Ik kijk rond, waar moet ik ooit beginnen.. Een tijdje later sta ik voor de verboden sectie, ik heb nog steeds niks gevonden. Maar overdag in de verboden sectie, slecht idee! Ik moet vanavond ongesnapt gaan kijken, of proberen niet gesnapt te worden..

Ik loop de studiezaal in en kijk rond en zie Haley alleen zitten, ik loop naar haar toe en ga op de houten bank zitten. 'Hey, het spijt me van daarnet, ik heb gister een bezorgende brief van mijn moeder gekregen..' zeg ik. Haley kijkt eerst niet op maar bij het woord bezorgende brief, wel. 'Wat voor bezorgende brief' vraagt ze. Ik twijfel op ik het haar zal vertellen.. maar het moet wel want ze is mijn enige beste vriendin hier. 'Oke maar beloof dat je het aan niemand door zal vertellen!' zeg ik duidelijk.'Beloofd!'. 'Je weet dat ik een brief van mama heb gekregen en bij haar is precies het zelfde gebeurt met een stoppende trein en dat ze flauw viel' zeg ik 'dat is toch gek' ratel ik door. 'Ja nogal.. maar weetje al of het gewoon toeval is of iets anders?' vraagt het geïnteresseerd. 'Volgensmij geen toeval.. mama zij dat ik in de bibliotheek moest kijker onder het woord bimplias, maar ik heb het nog niet gevonden..' zeg ik met een teleurstelling in mijn stem. 'Ik wil je wel helpen' zegt Haley. 'Echt waar? Het hoeft natuurlijk niet' zeg ik. 'Tuurlijk wel, eindelijk een beetje avontuur' zeg ze. We schieten allebei in de lach. Vanavond begint ons 'avontuur' volgens Haley. Spannend...

Het is 2 uur in de nacht. Ik word wakker en ben moe.. maar dit moet gebeuren. Ik loop naar Haley's bed naast me en schud haar wakker. Haley doet haar ogen rustig ogen en ze zegt gapend 'Ja, ja.. ik kom'. Ik loop naar mijn kast, en doe een badjas aan. Haley stapt eindelijk uit haar bed en doet hetzelfde, 'oké Hal, ben je er klaar voor?' vraag ik. 'Ja! Kom maar op met die boeken' zegt ze zelfverzekerd. Ik lach.

We lopen zacht door de gangen. Gelukkig zijn we nog geen leraren tegengekomen, anders waren we er geweest.. We zijn aangekomen bij de bibliotheek, het is donker en muisstil. We sluipen naar de verboden sectie. 'Hadden we nu maar een onzichtbaarheid mantel' zegt Haley, 'Ja..maar zoveel geluk hebben wij niet'. We beginnen allebei met kijken naar het woord bimplias.

Na een half uur zoeken hebben we eindelijk een boek gevonden, het is een dik, zwart boek. Met 4 inhammingen erin, waar waarschijnlijk stenen in moeten. 'Zou dit het boek zijn?' vraag ik. 'Ik denk het, we zitten al een half uur te zoeken en dit is het enige wat we hebben gevonden'. 'Ja, je hebt vast gelijk'.. Opeens horen we een boek vallen en jongens stemmen. 'Shit, er zijn mensen!' zegt Haley paniekerig. 'Oké Hal, rustig' ik probeer Haley te kalmeren. We lopen de verboden sectie uit en zien Dean en Kieran staan. Ze lopen naar ons toe 'Wat doen jullie hier' zegt Haley. 'Uhm.. ik wou jullie precies hetzelfde vragen' zegt Kieran. Haley en ik kijken elkaar ernstig aan. 'We zoeken gewoon naar een boek voor een toets morgen' floep ik eruit. 'Een toets? In de eerste schoolweek?' zegt Dean lachend. 'Jullie vragen wel wat wij aan het doen zijn hier, maar wat doen jullie hier?' vraag ik nieuwsgierig. 'Uhm.. ja, je weet wel. Gewoon een beetje rondlopen en boeken zoeken' zegt Kieran. We lachen. Opeens horen we voetstappen dichterbij komen. Het is Filch! 'Shit, shit, shit..' zegt Haley, 'wat moeten we doen?'. 'Er valt niks meer te doen' zegt Dean. Snel stop ik het boek onder de badjas als ik Filch om de hoek zie lopen'Aha! Ik dacht al dat ik een geluid hoorde, wat doen jullie hier in vredesnaam?' zegt Filch. We zijn allemaal stil totdat Kieran iets zegt 'we moesten nog een boek halen voor morgen, helemaal vergeten!' 'Jaja, meekomen jullie!' zegt Filch. We lopen zwijgend achter hem aan.

'Ik had dit niet van jullie verwacht!' zegt professor Mcconagal boos. 'Rondsluipen midden in de nacht word niet getoloreerd hier op Hogwarts' zegt ze. '10 punten eraf, voor iedereen! Nu gauw terug naar bed' We balen alle vier, Haley en ik hebben nooit nagedacht over dat we gepakt zouden worden..

Reacties (1)

  • GoCrazy

    Oehhhh.... eerste keer rondsluipen al gepakt. Ocharme!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen